Βιβέττα Τσιούνη: Έφυγε διακριτικά, όπως έζησε...

(VIDEO & PHOTOS) Είχε γεννηθεί το 1934.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Μόλις χθες έγινε γνωστός ο θάνατος της χαμηλόφωνης ηθοποιού της χρυσής εποχής του ελληνικού κινηματογράφου, Βιβέττας Τσιούνη, σε ηλικία 85 ετών.

Η είδηση μαθεύτηκε από την αγγελία που έβαλαν οι συγγενείς της σε εφημερίδα. Η κηδεία της έγινε τη Δευτέρα 6 Μαΐου στο Α’ Νεκροταφείο. Την αποχαιρέτησαν η πολυαγαπημένη της αδερφή, Πόπη Τσιούνη, η ανιψιά της Ελιάνα κι ο σύζυγός της τελευταίας, Βασίλης Ρεμέντζης.

Οι περισσότεροι θα τη θυμούνται από τις συμμετοχές της στις ταινίες «Μικροί Μεγάλοι Εν Δράσει» (1963) και το τουίστ που χόρεψε με το Γιώργο Πάντζα, την «Οργή» (1962), όπου η Άννα Φόνσου της «κλέβει» τον άντρα (Νίκος Κούρκουλος) κι εκείνη μένει καθηλωμένη σε αναπηρικό καροτσάκι μετά από ατύχημα, τις «Αμφιβολίες» (1964), το μιούζικαλ «Αυτό το Κάτι Άλλο!» (1963) με παρτενέρ τον Βαγγέλη Σειληνό ή «Ο Θαυματοποιός» (1960) δίπλα στους Ντίνο Ηλιόπουλο και Νίκο Σταυρίδη και άλλες κλασσικές πια ελληνικές ταινίες που προβάλλονται συνέχεια στην ελληνική τηλεόραση.

Ωστόσο, η Τσιούνη είχε σημαντική παρουσία και στο θέατρο από το 1955 έως το 1993, λαμβάνοντας μέρος σε 35 παραστάσεις με ιδιαίτερη υποκριτική επιτυχία και συμπρωταγωνιστώντας με κορυφαία ονόματα του θεάτρου, όπως οι Θάνος Κωτσόπουλος, Γιώργος Παππάς, Πέτρος Φυσσούν, Έλενα Χατζηαργύρη, Αντιγόνη Βαλάκου, Αλέκα Κατσέλη, Τζένη Καρέζη, Γιάννη Αργύρη, Κάκια Παναγιώτου κ.α.

Η Βιβέττα Τσιούνη έλαβε επίσης μέρος και σε τηλεοπτικές σειρές, όπως το «Ξενοδοχείο ο 7ος ουρανός», «Ο θάνατος του Τιμόθεου Κώνστα», «Μαύρο κλειδί» και «Τρεις Χάριτες».

H Βιβέττα Τσιούνη γεννήθηκε το 1934. Σπούδασε στη δραματική σχολή του Εθνικού Θεάτρου και φοίτησε με υποτροφία στη Royal Academy of Dramatic Arts του Λονδίνου. Επίσης με υποτροφία παρακολούθησε μαθήματα στο Actors Studio, ενώ συνδέθηκε ιδιαίτερα με τον διευθυντή του - που δίδαξε από τον Μάρλον Μπράντο ως τον Ρόμπερτ Ντε Νίρο - Λι Στράσμπεργκ αλλά και τον Ελία Καζάν. Η, δε, αλληλογραφία της με τον Καζάν συνεχίστηκε για πολλά χρόνια και μετά την επιστροφή της στην Ελλάδα.

Η ίδια, εκτός από ηθοποιός υπήρξε και μεταφράστρια βιβλίων αλλά και θεατρικών έργων, πολλά από τα οποία ανέβηκαν στο θέατρο. Ήταν φίλη της ηθοποιού Καίτης Πάνου, παρτενέρ του Λάμπρου Κωνσταντάρα σε πολλές ταινίες.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!