Από τι πέθανε ο Leonard Cohen

Κι όμως δεν μπορείς να φανταστείς από τι πέθανε τελικά ο Leonard Cohen.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
17/11/2016

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Γιάννης Κέρκης
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ο λογοτέχνης και ποιητής της rock, Leonard Cohen έφυγε απ’ την ζωή σε ηλικία 82 ετών. Τα ακριβή αίτια θανάτου του, όπως δημοσιεύονται στους New York Times είναι η βεβαρημένη κατάσταση της υγείας του αλλά και ένα οδυνηρό πέσιμο.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα: «Ο Leonard Cohen πέθανε κατά τη διάρκεια του ύπνου του και φαίνεται πως ένα πέσιμο που είχε στη διάρκεια της νύχτας της 7ης Νοεμβρίου, αποδείχτηκε καθοριστικό».

Να σημειώσουμε πως ο μάνατζέρ του Leonard Cohen, Robert B. Kory ανέφερε στην εφημερίδα πως ο θάνατος του ήταν «ξαφνικός, αναπάντεχος και ειρηνικός».

Ο Leonard Cohen έδινε μάχη και με τον καρκίνο και δήλωνε ανοικτά πως το τέλος πλησιάζει… Παρ’ όλα αυτά πέρα από το κύκνειο άλμπουμ του "You Want It Darker", μέχρι και την ημέρα του θανάτου του, εργαζόταν καθημερινά πάνω σε μουσικά σχέδιά του και μια νέα ποιητική συλλογή.

Όπως δηλώνει ο φίλος και συνεργάτης του, Patrick Leonard: «Ο Leonard Cohen ένοιωθε πως η κλεψύδρα έφτανε στο τέλος της και γι’ αυτό ήθελε να χρησιμοποιήσει τον χρόνο που του έμενε όσο πιο παραγωγικά γινόταν. Ήθελε να τελειώσει τη δουλειά στην οποία παρέμεινε αφοσιωμένος σε όλη του τη ζωή».

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!