Απαγορεύονται τα κινητά στα σχολεία του δημοτικού και του γυμνασίου

Οι νέοι κανονισμοί θα απαγορεύουν την χρήση κινητών τηλεφώνων  και στη διάρκεια των διαλειμμάτων και του μεσημεριανού τους γεύματος
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
12/12/2017

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Ogdoo.gr
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Όλα αυτά βέβαια στη Γαλλία και από τον ερχόμενο Σεπτέμβρη στη νεά σχολική χρονιά

Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Παιδείας Ζαν Μισέλ Μπλανκιέ η πρόταση αυτή που υπήρχε στο εκλογικό μανιφέστο του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρον θα δώσει ώθηση στη δραστηριοποίηση των μαθητών και ταυτόχρονα θα καταπολεμήσει τα φαινόμενα διαδικτυακού εκφοβισμού που ανθούν στις μέρες μας στον κύκλο των μαθητών. 

Δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός: "Στη σημερινή εποχή τα παιδιά δεν παίζουν, είναι όλα μπροστά από τα smpartphones και από εκπαιδευτικής άποψης αυτό αποτελεί πρόβλημα. Είναι σημαντικό τα παιδιά ηλικίας κάτω των επτά ετών να μη βρίσκονται μπροστά από μια οθόνη τηλεφώνου".

Στη Γαλλία μέχρι στιγμής τα κινητά δεν επιτρέπονται στις αίθουσες αλλά η χρήση τους θεωρείτο κανονική στο διάλλειμα και στο γεύμα. Αυτά όσον αφορά τα δημοτικά και τα γυμνάσια, γιατί στα Λύκεια η χρήσ των κκινητών επιτρέπεται κανονικότατα. 

Πάντως οι μελέτες που ε΄ρχονται καθημερινά στην επιφάνεια υπογραμμίζουν αυτό που όλοι γνωρίζουμε, ότι δηλαδή οι έφηβοι είναι ιδιαίτερα επιρρεπείς στα smartphones ανώ παρατηρούνται υψηλά ποσοστά εθισμού στην ψηφιακή τεχνολογία και τα βιντεοπαιχνίδια σε όλον τον πλανήτη. 

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!