Αυτοκτόνησε ο γιος του Φιντέλ Κάστρο

Ο μεγαλύτερος γιος του Φιντέλ Κάστρο, ο Φιντέλ Κάστρο Ντίας-Μπαλάρτ, αυτοκτόνησε την Πέμπτη.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
02/02/2018

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Ogdoo.gr
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ο Φιντέλ Κάστρο Ντίας-Μπαλάρτ, ο μεγαλύτερος γιος του ιστορικού ηγέτη της επανάστασης της Κούβας έδωσε τέλος στη ζωή του.


Όπως μεταδίδουν μέσα ενημέρωσης της Κούβας:

«Ο Ντίας-Μπαλάρτ, ο οποίος παρακολουθείτο επί μήνες από ομάδα γιατρών εξαιτίας της κατάστασης βαθιάς κατάθλιψης στην οποία βρισκόταν, αυτοκτόνησε (την Πέμπτη) το πρωί».  

Ο 68χρονος πρεσβύτερος γιος του Φιντέλ Κάστρο, που είχε το προσωνύμιο «Φιντελίτο», επειδή έμοιαζε στην εμφάνιση πολύ με τον πατέρα του, είχε αρχικά νοσηλευτεί σε κλινική για την αντιμετώπιση της κατάθλιψής του, αλλά έλαβε εξιτήριο και η θεραπεία του συνεχιζόταν εκτός του νοσοκομείου.

Είχε σπουδάσει στην πρώην Σοβιετική Ενωση, εργάστηκε ως πυρηνικός φυσικός και διετέλεσε αντιπρόεδρος της Ακαδημίας Επιστημών καθώς και επιστημονικός σύμβουλος του Κρατικού Συμβουλίου της Κούβας. Έγραψε αρκετά βιβλία και εκπροσώπησε τη χώρα του σε ακαδημαϊκές και διεθνείς εκδηλώσεις σε όλο τον κόσμο.  

Την περίοδο 1980-1992, ηγήθηκε του πυρηνικού προγράμματος της Κούβας και της κατασκευής πυρηνικού εργοστασίου στο μεγαλύτερο νησί της Καραϊβικής.

Η Κούβα όμως εγκατέλειψε το πρόγραμμα το 1992 εξαιτίας της έλλειψης πόρων από την κατάρρευση της εμπορικής αγοράς της και βοήθειας από την πρώην Σοβιετική Ενωση, οπότε ο Κάστρο Ντίαζ Μπαλάρτ σχεδόν εξαφανίστηκε από τη δημόσια ζωή της νήσου.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!