8 στους 10 πληρώνουν μέσω κινητού

Εντυπωσιακά τα αποτελέσματα της ετήσιας έρευνας Digital Payments που παρουσίασε η Visa.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 

Η έρευνα που αναδεικνύει τα κινητά τηλέφωνα σε πολυεργαλεία έγινε σε 22 χώρες, με αντικείμενο την μελέτη της συμπεριφοράς του καταναλωτή απέναντι στις ψηφιακές πληρωμές, ανέπαφες συναλλαγές, το online shopping και την ασφάλεια.


Πλέον και στην Ελλάδα υιοθετούμε τις φορητές συσκευές για τη διεξαγωγή τραπεζικών συναλλαγών και την πραγματοποίηση πληρωμών. Η αύξηση των ποσοστών είναι εντυπωσιακή τα τελευταία χρόνια. 

Συγκεκριμένα, το 78% των Ελλήνων χρησιμοποιούν τις φορητές τους συσκευές για να παρακολουθούν τα οικονομικά τους, να ελέγχουν το υπόλοιπό τους online ή μέσω τραπεζικών εφαρμογών.

Το 60% ελέγχουν το υπόλοιπο του λογαριασμού τους ή έχουν πρόσβαση σε άλλες τραπεζικές υπηρεσίες μέσω κάποιας εφαρμογής στο κινητό τους.

Το κινητό δε, κερζίζει πόντους έναντι του το PC ή το laptop στην πατρίδα μας, πολύ περισσότερο απ' ότι σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. 

Ακόμη, το 75% θεωρούν την ταχύτητα ως το μεγαλύτερο πλεονέκτημά τους,

Το 93% των Ελλήνων καταναλωτών αναμένεται μέσα στα επόμενα τρία χρόνια να πραγματοποιεί πληρωμές μέσω κάποιας φορητής συσκευής.

Οι βασικοί παράγοντες που καθοδηγούν τις εξελίξεις στις ψηφιακές πληρωμές είναι η άνεση και η ευκολία σε συνδυασμό με την ασφάλεια.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!