8 λόγοι για να μάθει το παιδί σας μουσική

Η επίδραση της μουσικής στο συναισθηματικό μας κόσμο είναι άμεση και οι λόγοι για να μάθει ένα παιδί πολλοί.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
27/06/2018

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Μαριάννα Μπάτη
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η επίδραση της μελωδίας στο συναισθηματικό μας κόσμο είναι άμεση, ενώ επηρεάζει με πιο εμφανή σημάδια την εύπλαστη ακόμα προσωπικότητα του μικρού σας. Αυτά αναφέρει ο καθηγητής πιάνου, μουσικολόγος, μουσικοτεχνολόγος & συνθέτης Κοσμάς Λαπατάς στο ιστολόγιό του και παράλληλα μας παρουσιάζει 8 λόγους για τους οποίους ένα παιδί μπορεί μόνο κερδισμένο να βγει, μαθαίνοντας μουσική.

- Η μουσική καλλιεργεί τη φαντασία και αναπτύσσει τη δημιουργικότητα του παιδιού.

- Το βοηθά να συγκεντρώνεται και να οργανώνει τη σκέψη του.

- Ασκεί το παιδί στην αυτοπειθαρχία και στο συντονισμό των κινήσεων. Τα παιχνίδια με μουσική, ο χορός και φυσικά κάθε μουσικό όργανο είναι οι κατάλληλοι τρόποι για να μάθει το μικρό σας να ελέγχει τις κινήσεις, όχι μόνο των χεριών του, αλλά και ολόκληρου του σώματος.

- Μαθαίνει στο παιδί να πειθαρχεί (π.χ. με τη συμμετοχή του σε μια μπάντα) και να συνεργάζεται, ενώ παράλληλα καλλιεργείται και η αυτοπεποίθηση του (αφού αισθάνεται σημαντικό για την επιτυχή απόδοση της ομάδας).

- Αναπτύσσει την ευαισθησία στο μικρό σας. Η ευαισθησία σε συνδυασμό με την πειθαρχία το βοηθούν να ωριμάσει.

- Είναι μια θαυμάσια αφορμή για να καλλιεργείται περισσότερο η κοινωνικοποίηση. Εκτός από τους συμμαθητές του στο σχολείο, το παιδί που ανήκει σε ένα μουσικό γκρουπ συναναστρέφεται με ακόμα πιο πολλά παιδιά.

- Δραστηριοποιεί το μυαλό οξύνοντας τη σκέψη και βελτιώνοντας τη μνήμη. Τα παιδιά που από πολύ μικρή ηλικία κάνουν μαθήματα μουσικής έχουν καλύτερες επιδόσεις σε διαγωνίσματα, σε σχέση με παιδιά που δεν γνωρίζουν καν τις βασικές νότες. Οι νοητικές λειτουργίες του εγκεφάλου (μνήμη και προσοχή) οξύνονται περισσότερο σε όσα παιδιά λαμβάνουν μουσική παιδεία.

- Βοηθά το παιδί σας να εκφράζει τα συναισθήματά του. Οι μελωδίες είναι το καλύτερο μέσο για να εξωτερικεύει τη χαρά, τη λύπη, ακόμα και τις σκέψεις ή τους προβληματισμούς του.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!