5.000 & 8000 € για κάθε σπίτι και επιχείρηση που πλήγηκε από την κακοκαιρία

«Η έκτακτη ενίσχυση θα είναι ακατάσχετη και αφορολόγητη».
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για τους πληγέντες στη Δυτική Αττική. Στη Βουλή η σχετική τροπολογία.

Δεν έχουμε συνηθίσει σε άμεσα μέτρα όταν συμβαίνουν καταστροφές στον τόπο μας ενώ συχνά οι εξαγγελίες δεν πραγματοποιούνται.

Ο υπουργός Επικράτειας και κυβερνητικός Εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος ανακοίνωσε πωςμε την ολοκλήρωση της καταγραφής θα ξεκινήσουν άμεσα οι διαδικασίες των αποζημιώσεων των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων που έχουν πληγεί.

Συγκεκριμένα θα δοθούν 1.000 ευρώ το τετραγωνικό για ανακατασκευή κατοικίας, 500 ευρώ το τετραγωνικό για ανακατασκευή επαγγελματικού χώρου, 300 ευρώ το τετραγωνικό για ανακατασκευή αποθήκης, 60 ευρώ το τετραγωνικό για επιδιόρθωση κατοικίας, 40 ευρώ το τετραγωνικό για επισκευή επαγγελματικού χώρου καθώς και 20 ευρώ το τετραγωνικό για επισκευή αποθήκης.

Ακόμη ο υπουργός πρόσθεσε ότι η αποζημίωση, μέχρι 150 τμ, αποτελείται από 60% δωρεάν κρατική αρωγή και 40% άτοκο δάνειο ενώ ενδεχόμενο υπόλοιπο καλύπτεται από άτοκο δάνειο.

Παράλληλα θα υπάρξουν και ειδικές ενισχύσεις για τους πληγέντες για τη στέγαση και διατροφή τους, επίδομα πρώτων εξόδων, αποκατάσταση οικοσκευών, επίδομα πληγέντων και αποζημίωση επαγγελματικού εξοπλισμού.

Ο κ. Τζανακόπουλος τόνισε χαρακτηριστικά:

«Συγκεκριμένα, όλα τα νοικοκυριά, που σύμφωνα με την καταγραφή των τεχνικών κλιμακίων του υπουργείου Υποδομών, στις περιοχές της Δυτικής Αττικής, έχουν υποστεί ζημιές, θα λάβουν επιπλέον έκτακτη ενίσχυση 5.000 ευρώ, ενώ οι αντίστοιχες επιχειρήσεις θα λάβουν 8.000 ευρώ.

Η ίδια έκτακτη ρύθμιση θα ισχύσει και στις περιοχές της Σύμης, της Σαμοθράκης, του δήμου Αγιάς της Λάρισας, αλλά και της παραλίας της Κατερίνης που επίσης υπέστησαν καταστροφές».


Και κατέληξε: «Η έκτακτη ενίσχυση θα είναι ακατάσχετη και αφορολόγητη».

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!