24ωρη πανελλαδική απεργία σε τρένα και προαστιακό

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών πραγματοποιεί 24ωρη πανελλαδική απεργία περιλαμβανομένου και του προαστιακού επηρεάζοντας και το μετρό.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
06/03/2018

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Ogdoo.gr
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακινητοποιημένα είναι σήμερα τα τρένα στο σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας αλλά και ο προαστιακός λόγω απεργίας.


Παράλληλα θα επηρεαστεί και η γραμμή 3 του μετρό, καθώς δεν θα πραγματοποιηθούν τα δρομολόγια στο τμήμα Δουκίσσης Πλακεντίας - Αεροδρόμιο.

Οι εργαζόμενοι σε όλες τις εταιρείες του ΟΣΕ αντιδρούν στην απόφαση της κυβέρνησης και του ΤΑΙΠΕΔ να προχωρήσει η ιδιωτικοποίηση της ΕΕΣΣΤΥ, της εταιρείας που διαχειρίζεται τις επισκευαστικές βάσεις του σιδηρόδρομου.

Η Ομοσπονδία οργανώνει αύριο στις 11 π.μ. συγκέντρωση έξω από το κεντρικό κτίριο του ΟΣΕ, ημέρα που έχει ορίσει το ΤΑΙΠΕΔ για την κατάθεση των δεσμευτικών προσφορών για την πώληση της Ελληνικής Εταιρείας Συντήρησης Σιδηροδρομικού Τροχαίου Υλικού στην ιταλική εταιρεία Ferrovie Dello Stato Italiano, που κατέχει και την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, καθώς τότε θα ενοποιήσει τις εταιρείες. 

Οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται επίσης για τη συνεχιζόμενη απαξίωση του σιδηρόδρομου, που αφορά κυρίως τις τεράστιες ελλείψεις προσωπικού και την κατάσταση του τροχαίου υλικού για την οποία αναφέρουν ότι «σε κάποιες περιπτώσεις αγγίζει τα όρια της ασφαλούς λειτουργίας».

Τα υπόλοιπα μέσα μαζικής μεταφοράς κινούνται κανονικά, ενώ στάση εργασίας πραγματοποιούν τα ταξί από τις 8:00 έως τις 17:00, σύμφωνα με ανακοίνωση του Συνδικάτου Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής αντιδρώντας στην «παράνομη και αυθαίρετη εισβολή της Uber στις επιβατικές μεταφορές» και όχι μόνο.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!