Κίνδυνος πυρκαγιάς αύριο στην Αττική

Αποφάσεις απαγόρευσης κυκλοφορίας
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Πολύ υψηλός κίνδυνος (κατηγορία 4) εκδήλωσης πυρκαγιάς προβλέπεται για αύριο, Τετάρτη, σε περιοχές τις Περιφέρειας Αττικής, σύμφωνα με τον χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς, που εξέδωσε σήμερα η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Σε ενημέρωσή της, αναφέρει πως τίθενται σε ισχύ για τις περιοχές όπου προβλέπεται πολύ υψηλός δείκτης επικινδυνότητας (4) οι αποφάσεις απαγόρευσης κυκλοφορίας και παραμονής εκδρομέων σε δάση και «ευπαθείς» περιοχές των οικείων αντιπεριφερειαρχών του 2018 για κάθε Περιφερειακή Ενότητα.

Η γενική γραμματεία συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να τηρούν τις αποφάσεις απαγόρευσης κυκλοφορίας και παραμονής εκδρομέων στις περιοχές που προβλέπουν αυτές, και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών κ.ά.

Επίσης, απευθύνει έκκληση στους πολίτες, σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της γενικής γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!