«Η αγορά του αιώνα» από την Aegean

Συμφωνία 5 δισ. για την απόκτηση 42 νέων αεροσκαφών από την Airbus
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
22/06/2018

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Ogdoo.gr
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Συμφωνία υπέγραψε την Παρασκευή η Aegean με την Airbus, για την αγορά έως 42 αεροσκαφών που  μπορεί να φτάσει σε ύψος τα 5 δισ. τα επόμενα χρόνια.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη ελληνική ιδιωτική επένδυση που έγινε ποτέ.

Τα νέα αεροσκάφη έχουν δυνατότητες για νέες υπηρεσίες προς τους επιβάτες, αυξημένη εμβέλεια για πρόσβαση σε νέους προορισμούς και υπερσύγχρονους κινητήρες που βελτιώνουν την κατανάλωση καυσίμου και μειώνουν τις εκπομπές ρύπων.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν οι Γιάννης Δραγασάκης, Χρήστος Σπίρτζης, Κυριάκος Μητσοτάκης, Ντόρα Μπακογιάννη, Φώφη Γεννηματά, Σταύρος Θεοδωράκης, και πλήθος επιχειρηματιών και εκπρόσωποι φορέων.

Ο πρόεδρος της εταιρείας, Ευτύχης Βασιλάκης είπε μεταξύ άλλων: «Η επένδυση ανοίγει νέες προοπτικές τόσο για εμάς και για τους επιβάτες μας, όσο και για τη χώρα. Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι καθώς σήμερα προχωρούμε σε μια διπλή επένδυση σε υπερσύγχρονο στόλο, αλλά και στην προοπτική εξέλιξης των ανθρώπων μας. Συνεχίζουμε με ακόμα καλύτερα εργαλεία, αλλά πάντα με την ίδια ευθύνη και προσήλωση»

Ο  Διευθύνων Σύμβουλος της AEGEAN κ. Δημήτρης Γερογιάννης, ανέφερε «Επενδύοντας σε υπερσύγχρονα αεροσκάφη Airbus A320 και σε μια ακόμη πιο σύγχρονη, άρτια και επεκτάσιμη σε δυνατότητες υποδομή εκπαίδευσης, σηματοδοτούμε ένα ακόμα ορόσημο για την εταιρία μας. Άλλωστε πεποίθησή μας είναι ότι αυτό που διαφοροποιεί την AEGEAN από τις άλλες αεροπορικές εταιρίες δεν είναι το μέταλλο, αλλά οι άνθρωποί μας».

Τέλος ο κ. Thomas Enders, Chief Executive Officer της Airbus, είπε: «η AEGEAN είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα εταιρίας που επιτυγχάνει να επιχειρεί και να ανταπεξέρχεται στις προκλήσεις. H εταιρία κατάφερε να αντιμετωπίσει την κρίση στην οικονομία της χώρας και να βγει ακόμα πιο ισχυρή. Η εστίαση της AEGEAN στους επιβάτες και η προσοχή της στην ποιοτική εξυπηρέτηση, την έχουν αναδείξει σε μια από τις πιο βραβευμένες αεροπορικές εταιρίες. Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι που η AEGEAN επέλεξε την Airbus για να ενισχύσει την αποτελεσματικότητα του στόλου της στο μέλλον».

Ο κ. Βασιλάκης ανακοίνωσε επίσης και τη δημιουργία εκπαιδευτικού κέντρου με ιδιόκτητους εξομοιωτές πτήσεων για να γίνεται η εκπαίδευση του προσωπικού της εταιρείας στην Ελλάδα. Το εκπαιδευτικό κέντρο θα ξεκινήσει μέσα στα επόμενα δυο χρόνια, ενώ μέχρι τότε η Aegean θα θέσει σε ισχύ ένα νέο πρόγραμμα 100 υποτροφιών για υποψήφιους πιλότους, καλύπτοντας έως και το 90% της εκπαιδευτικής τους δαπάνης.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης προβλήθηκε και ένα συγκινητικό βίντεο για τον ιδρυτή της εταιρείας που πέθανε πρόσφατα.

Video

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!