Ζουγανέλη, Βελεσιώτου & Υφαντής στην Ακτή Πειραιώς

(PHOTOS & VIDEO) Ένα «Κόντρα ντουέτο» με τρεις ξεχωριστούς καλλιτέχνες παρουσιάζεται εδώ και αρκετό καιρό στην Ακτή Πειραιώς.
Ζουγανέλη, Βελεσιώτου & Υφαντής στην Ακτή Πειραιώς Φωτογραφίες: Μαριλένα Αναστασιάδου
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
08/02/2016

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Καλή Βανδώρου
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
Καμία εκδήλωση
Η Ελεωνόρα Ζουγανέλη και η Φωτεινή Βελεσιώτου, παρέα με τον Δημήτρη Υφαντή, βρίσκονται σε έναν από τους πιο ζεστούς χώρους της πόλης, αποδεικνύοντας ότι η διαφορετικότητα στο ύφος των τραγουδιών μπορεί κάλλιστα να ταιριάξει, αν, φυσικά, δομηθεί σωστά η όλη ροή του προγράμματος.

Το Σάββατο 6 Φεβρουαρίου δεν έπεφτε καρφίτσα στο μαγαζί κι αυτό ήταν πολύ θετικό, δεδομένου ότι το «Κόντρα ντουέτο» μετράει πολλές παραστάσεις στο ενεργητικό του. Το πρόγραμμα άνοιξαν οι δυο ερμηνεύτριες, εμφανιζόμενες από το πάνω μέρος της σκηνής ως σκιές -όπως δηλαδή είναι και στην αφίσα τους-, τραγουδώντας «Νύχτωσε χωρίς φεγγάρι» και «Κάπου νυχτώνει», αλλά και «Τι είν' αυτό που το λένε αγάπη» και «Το μινόρε της αυγής».

Ο άνδρας της παρέας, ο Δημήτρης Υφαντής, καταχειροκροτήθηκε με την εξαιρετική του εκτέλεση στο παραδοσιακό «Καίγομαι και σιγολιώνω», αλλά και στο «Παλικάρι στα Σφακιά». Στη συνέχεια, η αυθεντική Φωτεινή Βελεσιώτου τραγούδησε μεταξύ άλλων τις «Μέλισσες» και το «Μην κλαις», ενώ στο «Αυτή η νύχτα μένει» του Σταμάτη Κραουνάκη πραγματικά καταχειροκροτήθηκε από τους παρόντες, λόγω της τόσο μεστής και χαρισματικής ερμηνείας της.

Λίγο αργότερα, τα φώτα της σκηνής έσβησαν για να ανάψουν ξανά μερικά δευτερόλεπτα μετά, προκειμένου να ανέβει στη σκηνή για το δικό της πρόγραμμα η Ελεωνόρα Ζουγανέλη. Η ορχήστρα έπαιξε τη μελωδία από το πασίγνωστο γαλλικό τραγούδι «Derniere danse» της Indila, για να το ακολουθήσει το «Η αγάπη αργεί» και το «Φεύγω για μένα μια φορά». Πολύ καλή στιγμή ήταν η ερμηνεία της στο τραγούδι «Βαλς για ένα φιλί», όπως και στο καινούριο «Ως και οι θάλασσες».

Οι δυο τραγουδίστριες έχουν -σίγουρα-  διαφορές τόσο στην καλλιτεχνική τους πορεία, όσο και στην ιδιοσυγκρασία τους. Από τη μία, η Ζουγανέλη είναι μια ερμηνεύτρια που μπορεί να τα κάνει όλα στη σκηνή, τραγουδώντας σχεδόν τα πάντα το ίδιο καλά, η δε Βελεσιώτου ανήκει σε ένα άλλο είδος, πιο παρεΐστικο και πιο άμεσο, χωρίς, όμως, να αλλοιώνεται η προσωπικότητά της, ακόμα και σε αυτόν τον μεγάλο χώρο. Ο Δημήτρης Υφαντής είναι ένας ταλαντούχος ερμηνευτής και μουσικός που όσοι γνωρίζουν την πορεία του, θα έλεγαν ότι θα μπορούσε ο ρόλος του στο πρόγραμμα αυτό να ήταν -έστω και λίγο- πιο μεγάλος.

Το «Κόντρα ντουέτο» έχει πολλά θετικά στοιχεία, αλλά και κάποια λιγότερο θετικά, όπως η σειρά των τραγουδιών, η οποία σε κάποια σημεία μου φάνηκε είναι αρκετά «ανακατεμένη» και χωρίς συνοχή. Σίγουρα, είναι ένα αξιόλογο πρόγραμμα αποτελούμενο από τρεις καλλιτέχνες που αγαπούν αυτό που κάνουν και φροντίζουν να το χαίρονται και εκείνοι, αλλά και ο κόσμος.

Ελεωνόρα Ζουγανέλη, Φωτεινή Βελεσιώτου & Δημήτρης Υφαντής θα βρίσκονται στην «Ακτή Πειραιώς» για τρία Σάββατα ακόμα, ενώ 5,19 & 26 Μαρτίου θα βρεθούν στη Θεσσαλονίκη, στο «Fix factory of sound».

Φωτογραφίες: Μαριλένα Αναστασιάδου

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!