Ζαχαρίας Καρούνης: Πρεμιέρα σε διαφορετικό «ρόλο» στο θέατρο Ροές

(PHOTOS) Η μουσικοθεατρική παράσταση «Είμαι» του Ζαχαρία Καρούνη άνοιξε αυλαία.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Κάποιες φορές είναι δύσκολο να περιγραφούν στο ψυχρό, ηλεκτρονικό χαρτί όλα τα συναισθήματα που πιθανόν να προκύψουν μετά το πέρας της πρεμιέρας μιας παράστασης. Αυτό ακριβώς συμβαίνει στο συγκεκριμένο άρθρο.

Την Τρίτη 27 Φεβρουαρίου έκανε την πρώτη της εμφάνιση η μουσικοθεατρική παράσταση «Είμαι» με πρωταγωνιστή τον Ζαχαρία Καρούνη, έναν καλλιτέχνη που όλα αυτά τα χρόνια γνωρίζουμε ως εξαιρετικό τραγουδιστή που είχε την τύχη να βρεθεί δίπλα σε μεγάλους Έλληνες καλλιτέχνες.

Προχθές, όμως, όλοι όσοι βρέθηκαν στο θέατρο «Ροές» είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν για ενενήντα λεπτά τον αγαπημένο ερμηνευτή σε έναν διαφορετικό ρόλο. Έναν ρόλο που μόνο εκείνος θα μπορούσε να υποδυθεί κι αυτό γιατί, ποιος άλλος θα μπορούσε να «παίξει» τον εαυτό του καλύτερα;

Με άλλα λόγια, η παράσταση «Είμαι» περιγράφει όλα τα βιώματα και τις αναμνήσεις του ίδιου του Ζαχαρία από τα παιδικά του χρόνια μέχρι το πρόσφατο παρελθόν, μέσα από αφηγηματικές ιστορίες, αλλά και υπέροχα τραγούδια που είναι σε πολύ κόσμο αγαπητά. Τα κείμενα -απλά και κατανοητά- και η καλλιτεχνική επιμέλεια ανήκουν στον ίδιο τον Ζαχαρία, ενώ η προσεγμένη σκηνοθεσία είναι του Χρήστου Δήμα. Στη σκηνή μαζί με τον ήρωα, βρίσκονται και τέσσερις ταλαντούχοι μουσικοί, οι Κωνσταντίνος Καλατζής, Θοδωρής Κουέλης, Δημήτρης Μπρέντας & Νίκος Βελώνιας, οι οποίοι προσδίδουν με τη σειρά τους ακόμα περισσότερη πληρότητα στο όλο νόημα της παράστασης που αφορά στην εξέλιξη της ανθρώπινης ζωής, πάντα σύμφωνα με τις προσωπικές αναμνήσεις που, όμως, -με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο- όλοι τις έχουμε βιώσει.

Στο τραγουδιστικό μέρος, ο Ζαχαρίας Καρούνης επέλεξε να ερμηνεύσει κομμάτια αμιγώς ταιριασμένα με τη φωνή του, σαν τα «Μοιρολόι», «Το πάτωμα», «Ήτανε μια φορά (κόρη ξανθή)» και «Το μινόρε της αυγής». Όμως, δεν τα ερμήνευσε με τον συνηθισμένο τρόπο, αφού τα περισσότερα -ίσως και όλα- ήταν διασκευασμένα με έναν ιδιαίτερο και ορθά ενορχηστρωμένο ήχο. Από τις ωραιότερες στιγμές ήταν ο αμανές του στο «Μάνα μου Ελλάς», ενώ δεν παρέλειψε να ερμηνεύσει κομμάτια από την προσωπική του δισκογραφία, όπως τα «Η καρδιά της μάνας» και «Ο άνθρωπος μπορεί».
karoynhs
Παρόντες στην πρεμιέρα του «Είμαι» ήταν μεταξύ άλλων ο Σταύρος Ξαρχάκος, ο Κώστας Γεωργουσόπουλος, ο Γιώργος Χρονάς, η Ηρώ Σαΐα, η Αφεντούλα Ραζέλη, ο Σπύρος Παρασκευάκος, η Βικτωρία Ταγκούλη κ.α.

Η παράσταση «Είμαι» είναι μια ιδιαίτερη προσπάθεια, γιατί θίγει στιγμές και καταστάσεις από τη ζωή ενός νέου ηλικιακά ανθρώπου, που, σίγουρα, έχει πολλά να βιώσει ακόμα. Όμως, κάποιες φορές, οι αναμνήσεις δεν έχουν όριο ηλικίας. Μπορούν να δημιουργηθούν στο ελάχιστο χρονικό πλαίσιο και να σημαδέψουν μια ολόκληρη ζωή. Και αυτό παρουσιάζει ο Ζαχαρίας Καρούνης. Οι ήχοι και οι εικόνες του χωριού του, οι σκέψεις του για το μέλλον στην πόλη και η τόλμη του να «παντρέψει» τους ανατολικούς με τους δυτικούς ήχους, συνάδουν στην απόφασή του να δημιουργήσει αυτό το έργο.

Αξίζει; Ναι, αξίζει.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!