Yasmin Levi, Μάρθα Φριντζήλα, Mehtap Demir - Αφιέρωμα στη Ρόζα

Νεαρόκοσμος που ήρθε για να δει τη Φριντζήλα αλλά και ηλικιωμένοι, καθώς και αρκετοί Κωνσταντινοπολίτες και Μικρασιάτες και φυσικά λάτρεις του μύθου της Ρόζας και του ρεπερτορίου της, αλλά και της κοσμοαγάπητης στην πατρίδα μας εδώ και χρόνια Yasmin Levi.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Την παράσταση όμως έκλεψε η τουρκάλα Mehtap Demir, που με τον κεμεντζέ και τις ερμηνείες της κατάφερε να ξεσηκώσει το κοινό που την αποθέωσε και υποκλίθηκε στην τέχνη της. Στο τέλος τις παραστάσεις στα καμαρίνια παρατηρήθηκε το αδιαχώρητο από θαυμαστές της που κυριολεκτικά έπεφταν μπροστά στα πόδια της, την αγκάλιαζαν τη φιλούσαν.

Η Μάρθα Φριντζήλα με τη σειρά της μας ταξίδεψε σε άλλες εποχές. Υπήρχαν στιγμές που αν έκλεινες τα μάτια νόμιζες πως βρισκόσουν σε κάποια απ’ τα περίφημα Καφέ Αμάν και Καφέ Σαντάν που μεγαλούργησε η Ρόζα.

Η Levi σταθερή αξία…

Ο βιολάτορας Κυριάκος Γκουβέντας βρήκε πεδίο δράσης για να αναδείξει το μεγαλείο του ενώ ο μπουζούκαρος Μανώλης Πάππος γοήτευσε του πάντες στην «επικοινωνία» που έστησε με τον Mumin Sesler και το κανονάκι του. Δύο όργανα, αταίριαστα, σε πρώτη ματιά, που οι δύο σολίστες έφεραν τόσο κοντά με την απαράμιλλη τεχνική τους.

Αντίστοιχης ομορφιάς και η «συνδιάλεξη» των κρουστών Βαγγέλη Καρίπη και Yinon Muallem. Το κοινό τραγούδησε με την καρδιά του τραγούδια που συναντάμε σε όλη τη Μεσόγειο με την ίδια μουσική αλλά διαφορετικούς στίχους, ενώ κάποια στιγμή ένας μάγκας σηκώθηκε και χόρεψε στη σκηνή ένα απτάλικο.

Την παράσταση διάνθιζαν εικόνες απ’ το «Καναρίνι μου γλυκό» το ντοκιμαντέρ που γύρισε ο Roy Sher, ο οποίος υπογράφει και τη σκηνοθεσία- παραγωγή της παράστασης μαζί με την Ελπίδα Μαρκιανίδου.
Δυστυχώς στις φωτογραφίες δεν «κεντράραμε» την εξαιρετική Μάρθα Φριντζήλα. Ο Μιχάλης Κουμπιός που έχει την καλλιτεχνική επιμέλεια του κύκλου «Τα Πρόσωπα του Ελληνικού Τραγουδιού» φιγουράρει μαζί με την Αρετή Κετιμέ και τη Yasmin Levi καθώς και με τη Mehtap Demir.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!