Τσέρτος & Κατσιγιάννης στη «γιορτή» του Παχίδη

(ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ VIDEO) Ο Μπάμπης Τσέρτος με τον Ανδρέα Κατσιγιάννη στο «Παρ-ωδείον» του Στάθη Παχίδη και ένα... «παντοφλικό» άσμα.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Τo «Παρ - ωδείον» του Παχίδη…

Με ιδιαίτερη επιτυχία και με διαφορετικούς καλεσμένους, συνεχίζονται οι παραστάσεις του Στάθη Παχίδη «Παρ - ωδείον» στη μουσική σκηνή «Βεντέτα» της Θεσσαλονίκης.

Η εξονυχιστική έρευνα του Στάθη Παχίδη και της Λυδίας Ελιόγλου (που έγραψαν κείμενα και στίχους,με τη βοήθεια της Λίλας Σταμπούλογλου), έφεραν στην επιφάνεια τις αληθινές ιστορίες που κρύβονται πίσω από 24 αγαπημένα άσματα… Και μαζί με μια επιλογή από «κανονικά» τραγούδια έφτιαξαν μια μουσική παράσταση, που με μια μόνο λέξη, θα τη χαρακτήριζα «γιορτή»…

Με Κατσιγιάννη και Τσέρτο…

Το βράδυ της Κυριακής 5 Φεβρουαρίου βρεθήκαμε, για δεύτερη φορά, στα «μαθήματα» του «Παρ - ωδείου». Μετά τους «επίτιμους» καλεσμένους της πρώτης παράστασης, Αγάθωνα και Ηλία Κόζα, και τις Λίλα -truestory- Σταμπούλογλου και Εύη Σιαμαντά, που εμφανίσθηκαν τη δεύτερη Κυριακή, ήταν η σειρά του Μπάμπη Τσέρτου και του Ανδρέα Κατσιγιάννη, που βρίσκονται αυτή την εποχή στην Θεσσαλονίκη, συμμετέχοντας στην παράσταση της Μιμής Ντενίση «Σμύρνη μου αγαπημένη» που παρουσιάζεται στο Μέγαρο Μουσικής της πόλης. Την περασμένη Δευτέρα μάλιστα, στο κινηματοθέατρο «Αλέξανδρος» της Θεσσαλονίκης, παρουσιάστηκε η καινούργια δισκογραφική τους δουλειά «Της καρδιάς τα πάθη», που κυκλοφόρησε πριν από λίγες ημέρες.

Τσέρτος και Κατσιγιάννης, με τη συνδρομή του Παχίδη στο φινάλε, έπαιξαν επτά τραγούδια:

1) Γυναίκα μάγισσα (Ανδρέας Κατσιγιάννης - Ηλίας Κατσούλης)
2) Παρτίδες (Μανώλης Χιώτης)
3) Οφ αμάν (Πίνω και μεθώ) (Σπύρος Περιστέρης)
4) Φυσάει ο μπάτης (Ιωάννα Γεωργακοπούλου)
5) Πρώτο φθινόπωρο (Βαγγέλης Κορακάκης)
6) Φάνταζες σαν πριγκηπέσσα (Βασίλης Τσιτσάνης)
7) Ήσουνα ξυπόλυτη (Παραδοσιακό)

«Ασ' την να λέει… και πάντα θα στη λέει...»

Δεν μπορώ όμως να μην μπω στον πειρασμό και να καταθέσω «ενώπιον Θεού και ανθρώπων», ένα από τα «Τραγούδια της απονεννοημένης συμβίωσης», που ακούγονται με τους «αυθεντικούς» του στίχους, στο «Παρ - ωδείον» του Στάθη Παχίδη... Ένα από τα τραγούδια που μπορεί κάτι να θυμίσει στον καθένα από μας...

Έπαιξαν οι μουσικοί: Δέσποινα Σκέντου (βιολί, τραγούδι), ο Γρηγόρης Σημαδόπουλος (πιάνο), ο Αλέκος Παπαδόπουλος (τύμπανα), ο Τραϊανός Αλμπανούδης (μπάσο) και ο Μανώλης Μπάσης (μπουζούκι).

Η παράσταση θα επαναληφθεί την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου στις 9 το βράδυ, με καλεσμένους τον Μπάμπη Μπατμανίδη, τον Σταύρο Mourga Αποστολίδη και την Μυρτώ Μποζίκη.

Στην κεντρική φωτογραφία ο Ανδρέας Κατσιγιάννης με τον Στάθη Παχίδη και τη ραδιοφωνική παραγωγό Μαρία Στύλου στην παρουσίαση του δίσκου του Μπάμπη Τσέρτου και του Ανδρέα Κατσιγιάννη «Στης καρδιάς τα πάθη».




ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!