Τσαλιγοπούλου, Κότσιρας & Καρούνης στο Μέγαρο Μουσικής (ΗΜΑΣΤΑΝ ΕΚΕΙ)

(PHOTOS) Ελπίζουμε και πιστεύουμε ότι με την ενημέρωση, το ενδιαφέρον και τη μικρή προσφορά καθενός από εμάς μπορούν να γίνουν «Δυνατά τα αδύνατα»!
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Με τα λόγια αυτά, η Λίνα Νικολακοπούλου έκλεισε το κάλεσμά της προς το κοινό, για τη μεγάλη συναυλία που επιμελήθηκε, με τίτλο «Δυνατά τα αδύνατα». Στον απόηχό της, μπορώ να πω πως ήταν μια από τις ωραιότερες μουσικές παραστάσεις που παρακολούθησα εδώ και καιρό. Τρεις ερμηνευτές που δε χρειάζονται συστάσεις, αλλά χαρακτηρίζονται από τις σταθερά έντιμες επιλογές τους στην τέχνη που υπηρετούν. Μαζί τους στις απαγγελίες, η σπουδαία ηθοποιός Νένα Μεντή και ο σκοπός; Ιερός.

Η παράσταση «Δυνατά τα αδύνατα» για την οποία η Λίνα Νικολακοπούλου διάλεξε, όπως πάντα, κάποια από τα ωραιότερα τραγούδια, που τραγούδησαν το βράδυ της Κυριακής 12 Οκτωβρίου 2014 στην αίθουσα «Αλεξάνδρα Τριάντη» του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, η Ελένη Τσαλιγοπούλου, ο Γιάννης Κότσιρας & ο Ζαχαρίας Καρούνης, πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του 1ου  Forum «Γυναίκες στην Ογκολογία» για την ενίσχυση του έργου των Ελλήνων Ογκολόγων και κυρίως των γυναικών*.

Ξεκίνησε με τους τρεις καλλιτέχνες επί σκηνής να τραγουδούν όλοι μαζί το «Δυνατά» της Λίνας Νικολακοπούλου (μουσική Ara Dinkjian), απ’ όπου και ο τίτλος της παράστασης. Στη συνέχεια ανέλαβε ο Ζαχαρίας Καρούνης με κομμάτια όπως τα «Μένω εκτός», «Ταξίδι στα Κύθηρα», «Ήτανε μια φορά», «Γεια σου χαρά σου Βενετιά», η Ελένη Τσαλιγοπούλου με τα «Κάτω απ’ τη μαρκίζα», «Ανθρώπων έργα», «Χίλιες σιωπές», «Εγώ σ’ αγάπησα εδώ», «Δε μας συγχωρώ» και ο Γιάννης Κότσιρας με τα «Έτσι κι αλλιώς», «Ανάθεμά σε», «Εφάπαξ», «Φύλακας Άγγελος», «Ως το τέλος του έρωτα (Dance me to the end of love)» και άλλα.

Ανάμεσα στα τραγούδια παρεμβάλλονταν απαγγελίες από τη Νένα Μεντή, η οποία διάβασε για μας δύο πεζά της Κικής Δημουλά, τα «Αντεύχομαι» & «Η θεία βεβαιότης», κάποια τελευταία λόγια της ηθοποιού Μέριλ Στριπ και την «Εξωστρέφεια της φύσης» της Κατερίνας Αγγεκάκη Ρουκ. Είπε μάλιστα ένα τραγούδι και η ίδια, πηγαίνοντάς μας πίσω στη δεκαετία του ’50, με τη «Ρουτίνα» που έγραψε ο πατέρας της, Σπήλιος Μεντής.

Στο ίδιο περίπου κλίμα περασμένων δεκαετιών κινήθηκε όλο το δεύτερο πρόγραμμα, με τραγούδια ελαφρά, ρεμπέτικα, παραδοσιακά και λαϊκά. «Ντόκτορ», «Της τριανταφυλλιάς τα φύλλα», «Χαράματα η ώρα τρεις», «Πού να βρω γυναίκα να σου μοιάζει», «Πεπρωμένο», «Το δίχτυ» και τέλος «Η σωτηρία της ψυχής», που οι καλλιτέχνες τραγούδησαν όλοι μαζί χαρίζοντάς μας τη βεβαιότητα ότι με την αλληλεγγύη είναι «δυνατά τα αδύνατα» κι όλοι μαζί μπορούμε να περνάμε βραδιές ουσιαστικής διασκέδασης & ψυχαγωγίας, έχοντας ταυτόχρονα το «βλέμμα» στον διπλανό.

Εύχομαι η παράσταση αυτή να επαναληφθεί, τόσο για το καλλιτεχνικό της σκέλος, όσο και για το φιλανθρωπικό, ίσως σε διαφορετικό χώρο, ώστε να μπορέσει να την παρακολουθήσει περισσότερος κόσμος.

Έπαιξαν οι μουσικοί: Αλέκος Γλυκιώτης – μπουζούκι, Αλέξανδρος Αρκαδόπουλος – πνευστά, Παναγιώτης Τσεβάς – ακορντεόν & πιάνο, Κώστας Μερετάκης – τύμπανα & κρουστά, Κώστας Νικολόπουλος – κιθάρα & ενορχηστρώσεις, Σπύρος Χατζηκωνσταντίνου – κιθάρες & Παναγιώτης Μανουηλίδης – μπάσο.

*Τα έσοδα από τη συναυλία θα δοθούν για την οικονομική υποστήριξη γυναικών με καρκίνο, δημιουργώντας ένα «μόνιμο ταμείο» για την κάλυψη διαγνωστικών μοριακών εξετάσεων που δεν καλύπτονται από ασφαλιστικά ταμεία, όπως πχ γενετικός έλεγχος και συμβουλευτική για κληρονομική προδιάθεση, αλλά και άμεση βοήθεια ανασφάλιστων γυναικών με καρκίνο μέσω κοινωνικών ιατρείων και άλλων φορέων, ανά την Ελλάδα και όχι μόνο στην Αθήνα.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!