TRAVEL FEST ή πώς γύρισα τον κόσμο σε 2 μέρες

Μια «ταξιδιωτική εμπειρία» μέσα στην πόλη, για όλους εμάς που αγαπάμε τα ταξίδια, τις δραστηριότητες και την επαφή με τη φύση.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 

Το περασμένο σαββατοκύριακο, 21-22 Απρίλη, βρέθηκα - για (πολύ) καλή μου τύχη - στο Πολιτιστικό Κέντρο Δαΐς, όπου παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα, το brand new ταξιδιωτικό φεστιβάλ «Travel Fest». Το λες κι ότι στέφθηκε με επιτυχία, καθώς προσέλκυσε περισσότερους από 1500 επισκέπτες. Εμπνευστής και διοργανωτής του φεστιβάλ, ο μηχανόβιος travel blogger Μάνος Λιανόπουλος και παρουσιαστής ο Φάνης Λαμπρόπουλος.


Επί δύο ημέρες, τολμηροί ταξιδευτές απ’όλη τη χώρα στέκονταν μπροστά σε ένα κατάμεστο αμφιθέατρο, αφηγούνταν τις προσωπικές τους εμπειρίες και κατάφεραν πολλάκις τις κόρες των ματιών μας να διασταλούν, εκθέτοντας φωτογραφίες και βίντεο από τα πέρατα της γης.
no ERT
Οι έμπειροι ορειβάτες Μάικ Ευμορφίδης και Αντώνης Σύκαρης μας ανέβασαν στην κορυφή του κόσμου κατακτώντας το Έβερεστ και τα 8.848 μέτρα υψόμετρο, σε ένα ταξίδι που χρειάστηκε δύο ολόκληρα χρόνια προετοιμασίας, για να διαρκέσει μόλις δύο μήνες. Ο Αλέξιος Βανδώρος μας μύησε στον «Αρχιτεκτονικό Τουρισμό» δίνοντας χρήσιμα tips για το πώς θα ανακαλύψουμε κτίρια σύγχρονης αρχιτεκτονικής, που δεν υπάρχουν σε τυπικούς οδηγούς πόλεων.

Ο Γιώργος Τσάφος μοιράστηκε μαζί μας πρακτικές συμβουλές για την ταξιδιωτική φωτογραφία, ενώ με τον Αλέξανδρο Τσούτη, του οποίου τα «κλικ» έχουν φτάσει μέχρι το National Geographic, περιπλανηθήκαμε στη μακρινή Παπούα Νέα Γουινέα και στις Νήσους Σολομώντα. Στα παγωμένα εδάφη της Ανταρκτικής φτάσαμε με την πρώτη ελληνική αποστολή και τον Χρήστο Λάμπρη από την Trekking Hellas, ενώ στον αντίθετο (σχεδόν) πόλο, η ερωτευμένη με τα τρένα Μαρία Κόφου, χώθηκε στον Υπερσιβηρικό και διέσχισε το 1/3 του πλανήτη.

Με ορθοπεταλιές εξερευνήσαμε τη νοτιοανατολική Ασία (Ταιλάνδη, Μιανμάρ, Λάος, Βιετνάμ) πλάι στον ποδηλάτη Αλέξανδρο Ζήλο, σε ένα ταξίδι με στόχο την ευαισθητοποίηση του κόσμου για την προστασία του περιβάλλοντος. Επιστρέφοντας στας Ευρώπας, ανέλαβε ο υπέροχος Κώστας Κατσίγιαννης να μας ταξιδέψει στον παραμυθένιο κόσμο των Άλπεων. Ο φωτογραφικός του φακός κατέγραψε την προίκα της μεγαλύτερης ευρωπαικής οροσειράς, η οποία αποτελείται από λίμνες, ποτάμια, κατάφυτες κοιλάδες, ορεινά χωριά, απόκρημνες κορυφές, χιόνια και παγετώνες.

Ο Ανδρόμαχος Δημητροκάλλης, πολύτιμος σύμβουλος για την προετοιμασία και την οργάνωση ενός ταξιδιού, μας έδωσε τρόπους αναζήτησης πληροφοριών και αποφυγής παγίδων, χώρισε μάλιστα τον πλανήτη μας σε 80 συνολικά ταξίδια κι εύχεται να τα πραγματοποιήσουμε!

Ο Κωστής Φαρμάκης μοιράστηκε την εμπειρία του να ταξιδεύεις παρέα με το 3 μηνών παιδί σου, σε μια προσπάθεια να αφυπνίσει όλα εκείνα τα ζευγάρια που απομακρύνονται από την ιδέα του ταξιδιού ως νέοι γονείς.

Οι Yabatravellers ή αλλιώς ο Γιώργος κι η Βασιλική, μας «φόρτωσαν» μαζί τους σε ένα οδοιπορικό στη χερσόνησο του Yucatan στο Μεξικό, όπου χαθήκαμε ανάμεσα στον πολιτισμό των Μάγια, σε εξωτικές παραλίες, υπόγεια ποτάμια και μεξικάνικες γεύσεις. Σε άλλη πρόταση με 4 τροχούς, ο Γιώργος Κούκος έβαλε μπρος στη μηχανή του αυτοκινούμενου και μας πρότεινε το οδικό ταξίδι με απόλυτη αίσθηση αυτονομίας και ανεξαρτησίας.
magia00
Τέλος, ξεχωριστή μνεία οφείλω σε δύο ανθρώπους που με έκαναν (άθελά τους, βέβαια) να αισθανθώ «μικρή», τόση δα, μπροστά στην ταπεινότητα, την καλοσύνη, το μεγαλείο της ματιάς και της επιθυμίας τους να γνωρίσουν τους ανθρώπους ανά τον κόσμο. Μιλάω, φυσικά, για τους Καμίλ Γκουνγκόρ και Ηλία Βροχίδη.

Ο Ηλίας καβάλησε τη μηχανή του και περιπλανήθηκε για τρία ολόκληρα χρόνια στην Αφρική, καταφέρνοντας, τελικά, να γυρίσει 39 χώρες και να κυκλοφορήσει το βιβλίο του «Ταξιδεύω άρα υπάρχω», με στόχο να καταρρίψει όλα τα στερεότυπα που μας έχουν δημιουργήσει εδώ και χρόνια για τη Μαύρη Ήπειρο.

Ο Καμίλ, ψάχνοντας κάθε τόσο αεροπορικά εισιτήρια, ξεκίνησε από τη Βαρκελώνη κι έφτασε μέχρι την μακρινή Ιαπωνία, παρά το γεγονός ότι είναι καθηλωμένος σε αναπηρικό αμαξίδιο. Η παρουσία του στο Travel Fest απέδειξε, μάλλον περίτρανα, ότι τίποτα δε δύναται να σταθεί εμπόδιο στην επιθυμία για το Ταξίδι, δεν υπάρχουν επαρκείς δικαιολογίες μπροστά στο μεγάλο «θέλω». Θα τον βρείτε στην ιστοσελίδα του thetrawheeler.com, ένα travel blog που χαρακτηρίζεται από χιούμορ και οξυδέρκεια.

Ένα χορταστικό διήμερο για κάθε επισκέπτη που ταξιδεύει ήδη ή ονειρεύεται να, το Travel Fest φιλοδοξεί να γίνει θεσμός, μια «ταξιδιωτική εμπειρία» μέσα στην πόλη, για όλους εμάς που αγαπάμε τα ταξίδια, τις δραστηριότητες και την επαφή με τη φύση. Και μην ξεχνιόμαστε: the only border is our mind!
3

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!