Το Βινύλιο στο Θέατρο

(PHOTOS) Ο τίτλος του έργου «Βινύλιο» ανταποκρίνεται επαρκέστατα στον ψυχισμό που θέλει να προσεγγίσει.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Ως άνθρωπος που έχω αφιερώσει τη ζωή μου στη συλλογή βινυλίων, ήθελα πολύ να δω τη θεατρική παράσταση που ανέβηκε με τον τίτλο «Βινύλιο», στο Θέατρο του Νέου Κόσμου.

Τίτλος brand name την εποχή αυτή που το βινύλιο είναι στα πολύ πάνω του. Ε, λοιπόν χάρηκα πολύ την παράσταση, ένα γλυκόπικρο έργο που έγραψε και σκηνοθέτησε η Άννα Μιχελή. Μια γυναίκα προσεγγίζει το βινύλιο, ενδιαφέρον αυτό από μόνο του, καθώς η συλλογή βινυλίων είναι περισσότερο αντρική υπόθεση. Η προσέγγιση της στην ακατανόητη στους περισσότερους ψυχοσύνθεση ενός συλλέκτη βινυλίων είναι πραγματικά πολύ ψαγμένη και πολύ εύστοχη.

Μέσα από τη ρομαντική ιστορία, που εξελίσσεται στο σήμερα, μέσω της γνωριμίας σ’ ένα παλαιοπωλείο ενός 36χρονού συλλέκτη δίσκων που σκάει 150 ευρώ για ένα σπάνιο δίσκο του 1984 και μιας κοπέλας που ψάχνει μεταχειρισμένα βιβλία, η συγγραφέας αναδεικνύει το ψυχισμό του συλλέκτη που μπορεί να ικανοποιήσει το πάθος του, αλλά αδυνατεί να μοιραστεί πράγματα. Αν το πετύχει είναι μια υπέρβαση που σπανίζει.

Το έργο είναι πολύ καλά σκηνοθετημένο και τα σκαρτσαρίσματα των παλιών δίσκων φτιάχνουν ατμόσφαιρα, όπως και ο ήχος της βελόνας που κολλάει στο τέλος της πλευράς όταν δεν υπάρχει ο αυτοματισμός να σηκωθεί και να πάει στη θέση της.

Η μοναχικότητα που χαρακτηρίζει τον συλλέκτη βινυλίων που αφήνει πράγματα πίσω του και έχει προβληματική συναισθηματική επικοινωνία και κάλυψη είναι πολύ εύστοχα δοσμένη. Για να γεφυρωθεί το χάσμα αυτό πρέπει να δουλευτεί κατάλληλα με τον εαυτό του και να ισορροπήσει με την αυτογνωσία, αλλιώς υπάρχει τίμημα που τελικά και ο πρωταγωνιστής της ιστορίας δεν το αποφεύγει.

Ο βαρύγδουπος τίτλος του έργου «Βινύλιο» ανταποκρίνεται επαρκέστατα στον ψυχισμό που θέλει να προσεγγίσει χωρίς φυσικά η ιστορία να στέκεται στο βινύλιο, αλλά να υπάρχει σε φόντο μιας καθημερνής ιστορίας αγάπης που δεν οδηγεί κάπου τελικά, αλλά γράφει έντονα στα ζωές των αξιοπρόσεκτων πρωταγωνιστών της παράστασης Γιώργου Παπανδρέου και Κατερίνας Σπύρου, ενώ εξαιρετική στους ρόλους που υποδύεται είναι επίσης η Πέλλα Μακροδημήτρη.

Στο Θέατρο του Νέου Κόσμου (Δώμα) έως 3 Φεβρουαρίου.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!