Το καλοκαιράκι με Γιάννη Κότσιρα & Μιρέλα Πάχου

(VIDEO & PHOTOS) Λίγο πριν τις επόμενες καλοκαιρινές τους εμφανίσεις, οι δυο καλλιτέχνες τραγουδούν και μιλούν για μας.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Εν όψει της φετινής, κοινής καλοκαιρινής τους περιοδείας, που ξεκίνησε από την Πάτρα και συνεχίζεται στο Βεάκειο Θέατρο του Πειραιά, στις 3 Ιουλίου, συναντήσαμε το Γιάννη Κότσιρα & τη Μιρέλα Πάχου στο Studio Odeon, όπου μας μίλησαν για τα σχέδιά τους, αλλά μας χάρισαν κι ένα απολαυστικό βιντεοσκοπημένο στιγμιότυπο.

«Συναντιόμαστε για να σας δώσουμε το στίγμα μας για το φετινό καλοκαίρι. Για την περιοδεία μας, έχουμε ετοιμάσει, μαζί με τη Μιρέλα Πάχου, την ωραιότερη καλοκαιρινή συναυλία! Αυτά που θα ακουστούν στο Βεάκειο Θέατρο του Πειραιά στις 3 Ιουλίου, αλλά και σε όλους τους άλλους χώρους, θα μπορούσες να φανταστείς πως τ’ ακούς και σε μια παραλία, γύρω από τη φωτιά» τόνισε ο Γιάννης Κότσιρας, περιγράφοντας εν συντομία αυτό που πρόκειται να παρακολουθήσουμε το φετινό καλοκαίρι.

Μια πρώτη γεύση μας έδωσαν, τραγουδώντας πιάνο - φωνή «Το καλοκαιράκι» του Νίκου Πορτοκάλογλου.

Όντας στη μουσική επαγγελματικά 27 χρόνια κι έχοντας πραγματοποιήσει πάνω από 1500 συναυλίες, ο Γιάννης Κότσιρας περιέγραψε τις περιοδείες ως ένα «ταξίδι μεταφοράς στο μουσικό όνειρο». «Επικοινωνούμε με τα τραγούδια μας με έναν κόσμο ο οποίος «πήζει» όλο το χειμώνα, προσπαθεί να βρει διεξόδους το καλοκαίρι και νομίζω ότι, όσο δυσκολεύουν τα πράγματα, αυτές οι διέξοδοι είναι πιο αναγκαίες» είπε και, πιο αναλυτικά, εξήγησε τι μπορούμε να περιμένουμε: «Αυτό που κάνουμε με τη Μιρέλα είναι πολύ διαφορετικό, γι’ αυτό και το παρουσιάζουμε ως την πιο καλοκαιρινή συναυλία. Υπάρχει μια διάθεση παιχνιδιού, παίζουμε πάνω στη σκηνή. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, πως για τη μουσική λέμε «παίζω» μουσική. Πειράζουμε παλιά τραγούδια, ξεκινώντας από τη δεκαετία του ’60, τα οποία τα έχουμε φέρει στο σήμερα, με τη βοήθεια του Αλέξανδρου Λιβιτσάνου στις ενορχηστρώσεις και των υπόλοιπων μουσικών, περνάμε από το funk στη jazz, στη reggae, στο ska, στο swing… Έχουμε κάνει ένα εντελώς καλοκαιρινό πρόγραμμα».

Όσον αφορά στις συνεργασίες του, ο Γιάννης Κότσιρας δήλωσε: «Η δουλειά μας, από τη φύση της, σου δίνει την ελευθερία να κάνεις αυτό που θες. Προσωπικά, δεν είμαι άνθρωπος της μοναξιάς. Καλά περνάω και μόνος μου, αλλά όταν συνεργάζομαι, γεννιούνται πράγματα. Πάντα ήμουν υπέρ της συνεργασίας. Και χαίρομαι που υπάρχουν νέα παιδιά, όπως η Μιρέλα Πάχου, που δεν φοβούνται τις συνεργασίες. Υπάρχουν περιπτώσεις που δίνεται περιορισμένος χρόνος και χώρος στους νέους καλλιτέχνες ή δημιουργούνται κοντρίτσες και ανασφάλειες, που απομακρύνουν τα νέα παιδιά από την ιδέα της συνεργασίας».

Δεν έκρυψε, όμως, τόσο εκείνος, όσο και η Μιρέλα Πάχου, πως το τρακ είναι κάτι που ποτέ δε λείπει, όσα χρόνια κι αν περάσουν, λέγοντας: «Όσο περνάν τα χρόνια κι όσο περισσότερα τραγούδια κουβαλάς στην πλάτη σου, που σημαίνει μεγαλύτερο κοινό και ταυτοχρόνως, όσο περισσότερο αγαπάς τη μουσική, τόσο περισσότερο τρακ έχεις. Το μυστικό μου, για να το ξεπερνάω, είναι πως στην αρχή, για κάνα τέταρτο - εικοσάλεπτο, δεν κοιτάω πουθενά! Ή μάλλον, κοιτάω χωρίς να βλέπω».

Η Μιρέλα Πάχου, με τη σειρά της, δήλωσε σχετικά: «Είναι μεγάλη μου χαρά και τιμή, το καλοκαίρι αυτό θα είναι πολύ ξεχωριστό για μένα. Το Γιάννη τον θαύμαζα ανέκαθεν, ήθελα πολλά χρόνια αυτή τη συνεργασία και να που το όνειρο έγινε πραγματικότητα. Ο Γιάννης είναι πολύ δοτικός απέναντι στους νέους καλλιτέχνες. Είναι γενναιόδωρος, σπουδαίος συνεργάτης και άνθρωπος. Για την καλλιτεχνική του αξία δε χρειάζεται να πω, είναι γνωστή. Ένα άγχος υπάρχει πάντα, ο πήχης είναι πολύ ψηλά».

Η έκπληξη της ημέρας, ήταν η παρουσίαση του νέου τραγουδιού της Μιρέλας Πάχου με τίτλο «Νομάδες», που έγραψε με αφορμή τη συνεργασία και την περιοδεία της με το Γιάννη Κότσιρα και φυσικά θα ακούγεται στις συναυλίες τους. Εκτός από το Γιάννη Κότσιρα, στο τραγούδι συμμετέχει και ο Μίλτος Πασχαλίδης.

Ραντεβού στο Βεάκειο!

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!