Το ανέκδοτο «Φωνήεν» του Βαγγέλη Γιαννάκη με τον Παντελή Θαλασσινό

(VIDEO & PHOTOS) Ο συνθέτης Βαγγέλης Γιαννάκης παρουσίασε ανέκδοτη δουλειά του, με τη φωνή του Παντελή Θαλασσινού.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Το βράδυ της Τρίτης 7 Μαρτίου 2017, στο Polis Art Café της Στοάς Πεσμαζόγλου, ο συνθέτης & μουσικός Βαγγέλης Γιαννάκης παρουσίασε την ανέκδοτη -ακόμα- δισκογραφική του εργασία, που θα έχει τον γενικό τίτλο «Φωνήεν».

Ο Βαγγέλης Γιαννάκης υπογράφει τη μουσική & τους στίχους, ενώ βασικός ερμηνευτής είναι ο Παντελής Θαλασσινός, ο οποίος τραγούδησε τα κομμάτια του «Φωνήεντος» ζωντανά στο πρώτο μέρος του προγράμματος, αφού μίλησε για τη γνωριμία και τη συνεργασία του με τον Βαγγέλη Γιαννάκη, που πηγαίνει ήδη πολλά χρόνια πίσω, ενώ έχει αποφέρει μεταξύ άλλων και τη «Βόλτα», που συμπεριλαμβάνεται στο δίσκο του Βαγγέλη Γιαννάκη με τον Ανδρέα Καρακότα, «Ιχνογραφίες».

Ακούστηκαν όλα τα κομμάτια που θα συνθέσουν το «Φωνήεν» και ήδη απ’ αυτή την πρώτη ακρόαση, που φάνηκε να ενθουσιάζει το μυημένο στις μουσικές του Βαγγέλη Γιαννάκη ακροατήριο, μπορώ να πω πως έχουμε να κάνουμε με «έντεχνες» μελωδίες & στίχους ιδιαίτερης ευαισθησίας, που πραγματεύονται κοινωνικά ζητήματα, μακριά από εμπορικές σκοπιμότητες. Ο Παντελής Θαλασσινός μοιάζει ιδανικός ερμηνευτής των τραγουδιών αυτών, καθώς τόσο ο ίδιος, όσο και ο Βαγγέλης Γιαννάκης, ανήκουν στην κατηγορία εκείνη των καλλιτεχνών που ποτέ δεν επιχείρησαν να «πουλήσουν» κάτι άλλο, πέρα απ’ αυτό που «λέει» η καρδιά τους, ενώ το ίδιο το έργο τους, αλλά και η γενικότερα ανεπιτήδευτη στάση τους, έχουν αποδείξει μέσα στα χρόνια τη σπάνια ευαισθησία τους.

Αντί διαλείμματος, προβλήθηκε η μικρού μήκους ταινία του Δήμου Αβδελιώδη, «Αθέμιτος Συναγωνισμός». Ο σκηνοθέτης προλόγισε την προβολή, μίλησε όμως και για το συνθετικό έργο του Βαγγέλη Γιαννάκη, με τον οποίο έχουν κάνει πάνω από 20 ταινίες, με τη συνεργασία τους να πρόκειται να συνεχιστεί και στις επόμενες.

Το δεύτερο μέρος του προγράμματος αποτελούνταν κυρίως από τραγούδια του δισκογραφημένου ρεπερτορίου του Παντελή Θαλασσινού, αλλά και ξεχωριστές επιλογές του από το ευρύτερο ελληνικό ρεπερτόριο, όπως «Μη χτυπάς σ’ ένα σπίτι κλειστό» κ.ά. Εκτός από τον Παντελή & τον ίδιο το συνθέτη, τραγούδησε και ο εξαιρετικός πολυμουσικός Μάριος Παπούλιας, ενώ υπήρξαν και στιγμές μουσικών αυτοσχεδιασμών, ακόμα και πιάνο για τέσσερα χέρια!

Στο τέλος της βραδιάς, ο Βαγγέλης Γιαννάκης θέλοντας να ευχαριστήσει τους συνεργάτες του που μίλησαν με τα καλύτερα λόγια για εκείνον, τόνισε πως ο ίδιος είναι ο αντικατοπτρισμός των συνεργατών του.

Ελπίζω το «Φωνήεν» να βρει το δρόμο προς την έκδοση.

Έπαιξαν (με αλφαβητική σειρά):

Αλέξανδρος Αβδελιώδης: Πιάνο
Γιάννης Βιλλιώτης: Μπουζούκι, μαντολίνο
Μάριος Παπούλιας: Τραγούδι, βιολί, φλάουτο
Δημήτρης Τίγκας: Κοντραμπάσο, δοξάρι

Ηχοληψία: Γιώργος Καρυώτης
Επιμέλεια Ορχήστρας: Γιάννης Βιλλιώτης

Video

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!