Την Κυριακή από νωρίς με το Χρήστο, τον Πάνο & το Χρυσόστομο!

(VIDEO & PHOTOS) Μια αντρική, μουσική ιστορία εκτυλίσσεται «τις Κυριακές από νωρίς» στο club του Σταυρού του Νότου.
Την Κυριακή από νωρίς με το Χρήστο, τον Πάνο & το Χρυσόστομο! Φωτογραφία: Κίκα Α. Ρόκα
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Ο Χρήστος Νινιός, ο Πάνος Παπαϊωάννου και ο Χρυσόστομος Καραντωνίου, τρεις από τους νέους καλλιτέχνες που απασχόλησαν το κοινό την περασμένη χρονιά με τις εξαιρετικές δισκογραφικές τους εργασίες, συμπράττουν παρουσιάζοντας ένα πρόγραμμα ξεχωριστό, όσο οι ίδιοι: γεμάτο από τα τραγούδια τους και άλλα, που θαύμασαν κι αγάπησαν, με διαφορετικό καλεσμένο κάθε φορά. Την Κυριακή 15 Νοεμβρίου που ήμασταν εκεί, τ’ αγόρια, μαζί με την Ανδριάνα Μπάμπαλη, κατάφεραν να κρατήσουν αμείωτο το ενδιαφέρον μας, παίζοντας και τραγουδώντας επί σχεδόν τρεις ώρες.

Ο Πάνος Παπαϊωάννου & ο Χρυσόστομος Καραντωνίου, κερδίζοντας το βραβείο κοινού στους Αγώνες Δημιουργίας Ελληνικού Τραγουδιού της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών με τα λατρεμένα «Μεροκάματα» σε στίχους Δημήτρη Παπαχαραλάμπους, άνοιξαν ένα δρόμο που οδήγησε κατ’ ευθείαν στο «Χορό των ημερών» - και τις καρδιές πολλών από εμάς. «Ο χορός των ημερών», ο ολοκληρωμένος δίσκος τους - πάντα σε συνεργασία με το Δημήτρη - απέφερε κι άλλα τραγούδια, που ακούστηκαν στο πρόγραμμα: «Να μην ξεχνώ», «Δίπλα μου», «Τα κλειδιά στο χέρι» κ.α. Από τα δικά τους, έπαιξαν επίσης το «Ο άνεμος φυσά», μια υπέροχη διασκευή της επιτυχίας των Noir Desir, «Le Vent Nous Portera», του Μάκη, σε ελληνικούς στίχους του Δημήτρη, που ακούγεται αυτή την περίοδο στα ραδιόφωνα κι ενδεχομένως θα συμπεριληφθεί στην επερχόμενη δουλειά τους.

Το Χρήστο Νινιό τον «γνωρίσαμε» μέσα από τη ραδιοφωνική επιτυχία «Γράμμα στο Θεό», που συμπεριλαμβάνεται στο ομότιτλο άλμπουμ του, με εννέα τραγούδια, τα περισσότερα σε μουσική και στίχους του ίδιου. Το τραγούδι αυτό, μαζί με τρία ακόμα από το δίσκο του, τα «Στιγμές και φως», «Ο ύπνος» & «Δυο φωτιές», έδωσαν το προσωπικό στίγμα του Χρήστου στην παράσταση.

Την «αντρική υπόθεση» έσπασε σε ένα πολύ ευχάριστο διάλειμμα η επίσημη καλεσμένη της βραδιάς, Ανδριάνα Μπάμπαλη, τραγουδώντας μαζί τα παιδιά, τα δικά της «Δεν είναι αργά», «Μεσοπέλαγα» & «Μοίρα μου έγινες», αλλά και τα «Αχ στην αρχή των τραγουδιών» & «Να με προσέχεις». Έκπληξη - και πολύ ωραία μάλιστα - η ερμηνεία τους στο «Κάτω απ’ το πουκάμισό μου» των Χρήστου Νικολόπουλου & Πυθαγόρα. Στη συγκεκριμένη βραδιά έτυχε να παραβρίσκονται και φίλοι, όπως η Ευτυχία Μητρίτσα, η Βικτωρία Ταγκούλη, ο Δημήτρης Ζωγραφάκης & ο Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης, οι οποίοι προσκλήθηκαν στη σκηνή και συνέβαλαν με τον τρόπο τους στο συνολικό αποτέλεσμα.  

Όσον αφορά στα τραγούδια άλλων που ακούστηκαν στο πρόγραμμα, πέραν του ότι όλα ήταν γνωστά κι αγαπημένα στους φίλους του είδους, πρέπει να πω ότι πολύ χάρηκα την ενδιαφέρουσα διασκευή των παιδιών στο «Βόσπορο» του Νίκου Ζούδιαρη, την εξαιρετική ερμηνεία του Πάνου στο «Τι να θυμηθώ» του Ζούδιαρη επίσης, την επιλογή του «Δεκέμβρης 1903» του Σωκράτη Μάλαμα, σε στίχους του Καβάφη, τη δυναμική, ρόκ απόδοση του «Σιγά μην κλάψω» από το Χρήστο, αλλά και όλες τις από κοινού ερμηνείες των τριών πρωταγωνιστών. Ένα «like» παραπάνω στο Χρυσόστομο Καραντωνίου για τις εμπνευσμένες ενορχηστρώσεις του, υπεύθυνες για το υπέροχο τελικό αποτέλεσμα.

Μαζί τους έπαιξαν οι Χρήστος Σκόνδρας (λαούτο, μπουζούκι, γκάιντα), Θοδωρής Κουέλης (μπάσο), Σωτήρης Μαυρονάσιος (τύμπανα) & Σίμος Κουφάκης (κρουστά). Οι παραστάσεις συνεχίζονται για ακόμα δύο Κυριακές, 22 & 29 Νοέμβρη, με super καλεσμένους, που θα ανακοινωθούν προσεχώς.

Video

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!