Θανάσης Βασιλάς - Όταν ο Χιώτης «συναντά» το Θεοδωράκη

(VIDEO & PHOTOS) Ο βιρτουόζος του μπουζουκιού παρουσίασε μια υπέροχη παράσταση, όπου το έργο του Μανώλη Χιώτη ενώνεται αρμονικά με αυτό του Μίκη Θεοδωράκη.
Θανάσης Βασιλάς - Όταν ο Χιώτης «συναντά» το Θεοδωράκη Φωτογραφίες: Κίκα Α. Ρόκα
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Το βράδυ της Πέμπτης 30 Μαρτίου, ο Σταυρός του Νότου Plus γέμισε από μελωδίες & τραγούδια δύο σημαντικότατων δημιουργών, του Μίκη Θεοδωράκη & του Μανώλη Χιώτη, με τις δεξιοτεχνικές πενιές του Θανάση Βασιλά.

Ο Θανάσης Βασιλάς, στο ξεκίνημά του σαν μπουζουξής, αναδείχτηκε ως παιδί θαύμα στο πλευρό της Μαίρης Λίντα, παίζοντας Μανώλη Χιώτη, ενώ σήμερα κι εκτός από τις άλλες δραστηριότητές του στο πλευρό γνωστών καλλιτεχνών, είναι καλλιτεχνικός διευθυντής και σολίστας στην «Ορχήστρα Μίκης Θεοδωράκης». Οι δύο αυτοί δημιουργοί, Μανώλης Χιώτης & Μίκης Θεοδωράκης, όπως ανέφερε και ο ίδιος στην αρχή της παράστασής του, τον «καθόρισαν» σε τόσο σημαντικό βαθμό, ώστε να αφιερώσει τις «antiTheseis» στο έργο τους. «AntiTheseis», μάλιστα, τιτλοφορείται και ο δίσκος του Θανάση Βασιλά, που κυκλοφόρησε το 2014 με επανεκτελέσεις έργων του Μίκη Θεοδωράκη.

Έτσι, προχθες βράδυ παρακολουθήσαμε μια άρτια μουσική παράσταση, γεμάτη ορχηστρικά των δύο δημιουργών που εναλλάσσονταν με τραγούδια τους, αλλά και επιλεγμένες διασκευές ξένων συνθέσεων, όπως το «Rio ancho» του Paco de Lucia, με το Θανάση Βασιλά στο μπουζούκι, τον Βαγγέλη Κονταράτο στις κιθάρες, τον Σταύρο Καβαλλιεράτο στο μπάσο και τον Ξενοφώντα Συμβουλίδη στα πνευστά, να ξεσηκώνουν, κυριολεκτικά, το κοινό.

Τα τραγούδια της παράστασης ερμήνευσαν οι πολύ καλοί τραγουδιστές Κορίνα Βένη, Χάρης Μακρής & Βασιλική Στεφάνου και οι καλεσμένες Ελένη Βιτάλη & Ρένα Μόρφη, που μαζί με τους Imam Baildi έχει δισκογραφήσει διασκευασμένες συνθέσεις του Μανώλη Χιώτη.

Ξεχωριστή στιγμή της βραδιάς, βέβαια, η εμφάνιση της εξαιρετικής Ελένης Βιτάλη, που την ακούσαμε σε τραγούδια που δε συνηθίζει να λέει συχνά, τα «Δραπετσώνα», «Μέρα Μαγιού μου μίσεψες» & «Σαββατόβραδο» του Μίκη Θεοδωράκη και το «Φτωχομπούζουκο» του Μανώλη Χιώτη.

Να σημειώσουμε πως παραβρέθηκαν πολλοί φίλοι - συνάδελφοι του Θανάση Βασιλά, όπως ο Γιώργος Αλτής, ο Νίκος Κατσίκης, ο Γιάννης Ματσούκας κ.ά.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!