Θανάσης Πολυκανδριώτης και οι «Επόμενοι» στο Badminton (ΗΜΑΣΤΑΝ ΕΚΕΙ!)

Είναι λίγες οι στιγμές που έχουμε τη δυνατότητα να απολαμβάνουμε λαϊκά τραγούδια από μια big band που συγκροτούν 30 μπουζουκίστες και άλλοι καλοί μουσικοί και ερμηνευτές υπό την…
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 

διεύθυνση ενός καταξιωμένου βιρτουόζου μουσικοσυνθέτη. Στο Badminton , ο Θανάσης Πολυκανδριώτης και οι «Έπόμενοί» του «φώτισαν» τα τραγούδια του Γιώργου Ζαμπέτα και του Άκη Πάνου με ένα υπέροχο δεξιοτεχνικό τρόπο, αναδεικνύοντας την πολυπλοκότητα των μελωδικών γραμμών τους, επισημαίνοντας την σπάνια αξία και τη διαχρονική ομορφιά τους.

Ένα συγκρότημα νέων παιδιών που με όρεξη και μεράκι, με πάθος αληθινό και θεριεμένη φλόγα για το καλό ελληνικό τραγούδι, ένωσαν τις φωτιές και τις φωνές τους καταθέτοντας ένα αξιοσημείωτο τελικό αποτέλεσμα. Κι ένας μαέστρος που με το μπουζούκι του, την τέχνη και την προσωπικότητά του έχει κεντήσει ένα σημαντικό σε όγκο και αξία κομμάτι της δισκογραφίας μας, υπογράφοντας και ο ίδιος παντοτινές επιτυχίες.

Κάτι που αποδείχτηκε περίτρανα όταν απ’ τον Άκη και τον Γιώργο περάσαμε στα του Θανάση: Γιατί Θεέ μου η ζωή, Τα μάζεψα τα πράγματα, Γύρισε κοντά μου, Τα πήρες όλα κι έφυγες, Τελειώσαμε λοιπόν, Ζηλεύω τα πουλιά, Τι έκανα για πάρτη μου, Οι άντρες δε μιλούν πολύ, Ευτυχώς στη ζωή που υπάρχεις κι εσύ, Κι έλεγες, Άιντε στην υγεία της, Και λέγε λέγε, Παράπονο μου, Στου φεγγαριού την αγκαλιά, Ζηλεύω, Τα κουρέλια και τόσα ακόμη…

Φυσικά μόνο ορισμένα από τα παραπάνω παρουσιάστηκαν αφού η βραδιά ήταν για αφιερωμένη στο Ζαμπέτα και στον Πάνου. Και έτσι όπως το ένα άσμα έφερνε το άλλο διαπίστωσα για μια ακόμη φορά, την στέρεα και ρωμαλέα ματιά των πονημάτων του δεύτερου που οφείλουν τη δύναμή τους πρωτίστων στον μεστό, ανατρεπτικό και φιλοσοφημένο στίχο τους.





Φωτογραφίες: Ανδρέας Τσάπαλος


ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!