Θαλασσινός, Ανδρεάτος, Ξυδιάς στην Ηλιούπολη (ΗΜΑΣΤΑΝ ΕΚΕΙ!)

Μια ξεχωριστή βραδιά χάρισαν τη Δευτέρα το βράδυ στο γεμάτο θέατρο του Άλσους της Ηλιούπολης ο συνθέτης…
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 

Θοδωρής Ξυδιάς με τον Γεράσιμο Ανδρεάτο και τον Παντελή Θαλασσινό. Στην παρέα τους και τρεις νεότεροι ερμηνευτές οι Φωτεινή Σαββατιανού, Κατερίνα Χατζηβασιλείου και ο Γιάννης Λάρδης ενώ στην ορχήστρα συμμετείχαν μεταξύ άλλων οι Νίκος Κατσίκης στο μπουζούκι, Δημήτρης Μαρινόπουλος, κιθάρα, Θόδωρος Μπρατζάκης , πλήκτρα, Θανάσης Σοφράς, μπάσο και ο Βλαδίμηρος Πέτσας στα τύμπανα. Ο Θοδωρής Ξυδιάς έπαιξε πιάνο και είχε την επιμέλεια και τη διεύθυνση της ορχήστρας.

Χαμηλών τόνων άνθρωπος και δημιουργός ο Θοδωρής Ξυδιάς, έχει μέχρι σήμερα, αρκετά σημαντικά τραγούδια στο ενεργητικό του. Δεν μπορώ όμως να μην ξεχωρίσω το «Μ’ αρέσουν τα ρεμπέτικα», που πριν από μερικά χρόνια ερμήνευσε ο Νίκος Δημητράτος στο δίσκο του Ξυδιά «Χωρίς Παρέα». Χθες ο Γεράσιμος κατέθεσε άλλη μια ερμηνεία ψυχής, σ’ αυτό το δύσκολο αλλά και μεγάλο, τολμώ να πω, τραγούδι.

Τόσο ο Ανδρεάτος λοιπόν όσο και ο Παντελής Θαλασσινός απέδωσαν δημιουργίες του συνθέτη, κυρίως από το δίσκο του «Ελλάδα Γειτονιά Μου», που κυκλοφόρησε πριν από δυο χρόνια περίπου και στον οποίο συμμετείχαν και οι δυο. Προσωπικά ήθελα και περίμενα ν’ ακούσω κι άλλα δυο τραγούδια απ’ αυτό το δίσκο, το «Σύρα παλιά αρχόντισσα» και το «Νανούρισμα»…. Βέβαια, εκτός από τα τραγούδια του Ξυδιά, το κοινό τους απόλαυσε και σε επιτυχίες που έγιναν γνωστές με τη φωνή τους, όπως «Χρώμα δεν αλλάζουνε τα μάτια», «Στη σκέψη της τρελής», «Θάλασσες», «Ο γκρεμός» και άλλα από τον Ανδρεάτο, «Εισιτήριο στην τσέπη σου», «Καράβια χιώτικα», «Πόνος άπονος», «Τα Σμυρνέικα τραγούδια» και αρκετά ακόμα από τον Θαλασσινό…

Οι δυο τους συναντήθηκαν επί σκηνής τραγουδώντας το «Ελλάδα γειτονιά μου» του Ξυδιά, «Το όνειρο» του Δημήτρη Παπαδόπουλου και της Ιωάννας Αντωνοπούλου, το οποίο έχει περάσει, σε διαφορετικές εκτελέσεις στη δισκογραφία και με τους δυο αλλά και το «Να πιω απ ’το ποτήρι σου» από το δίσκο του Γεράσιμου με τις συνθέσεις του Θαλασσινού «Όλα Πολύτιμα».

Δισκογραφημένα αλλά και ακυκλοφόρητα τραγούδια του Ξυδιά, όπως μια πολύ ωραία μπαλάντα, τις «Στιγμούλες» , ερμήνευσαν και οι τρεις νεότεροι ερμηνευτές Φωτεινή Σαββατιανού, Κατερίνα Χατζηβασιλείου και ο Γιάννης Λάρδης.

Η συναυλία έκλεισε με όλους τους συντελεστές στη σκηνή να τραγουδούν

« Η Ελλάδα είναι μία γειτονιά
Γειτονιά θα μείνει μια για πάντα.
Από έρωτα την έφτιαξε ο Θεός
για να κάνει τις κοπάνες του τα βράδια
»

 


Video

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!