Τετάρτη στο Σταυρό του Νότου με Φώτη Σιώτα και Πέτρο Μάλαμα

Μια παράσταση που υπεβαίνει τα στερεότυπα.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Βρεθήκαμε εχθές στο Σταυρό του Νότου Club για να παρακολουθήσουμε τη μουσική παράσταση του Φώτη Σιώτα και του Πέτρου Μάλαμα και οι υψηλές μας προσδοκίες όχι απλά επαληθεύτηκαν αλλά ξεπεράστηκαν από το αποτέλεσμα.

Οι δύο καλλιτέχνες παρουσίασαν για τρίτη συνεχόμενη Τετάρτη στο Σταυρό μια άρτια μουσική παράσταση, που θα έχετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε την επόμενη εβδομάδα στις 3 Απριλίου οπότε και κλείνει αυτός ο κύκλος της.

Ο εξαιρετικός βιολιστής και συνθέτης Φώτης Σιώτας με την εξαιρετική πορεία του στη μουσική σκηνή των τριών τελευταίων δεκαετιών και ο ταλαντούχος και πολλά υποσχόμενος Πέτρος Μάλαμας «ταίριαξαν» τις κοινές τους μουσικές καταβολές και τα δικά τους τραγούδια με ρετρό νωχελικά 50’s ακούσματα από τη Ρωσία και τη Μεσόγειο.

Οι δύο καλλιτέχνες συνδυάζουν ως δια μαγείας επί σκηνής το άγριο γρεβενιώτικο πανκ, το βραζιλιάνικο boogie, λαϊκά και δημοτικά άσματα, με τραγούδια από την «Καναδέζα» και τις «Οδηγίες προς ναυτιλομένους» του Πέτρου και τους «Σωτήρες» του Φώτη.

Ο Φώτης Σιώτας κάνει μια επιβλητική επίδειξη του ταλέντου του τόσο στο βιολί, όσο και στην ερμηνεία και ο Πέτρος Μάλαμας επιβεβαιώνει ότι αποτελεί μια σημαντική μουσική οντότητα με πλούσιο παρόν και μέλλον.

Η παράσταση τους είναι καλοδουλεμένη ως την τελευταία της λεπτομέρεια και διαθέτει ενδιαφέροντα θεατρικά στοιχεία αλλά και μια σχεδόν συνειρμική μουσική ακολουθία που κρατά διαρκώς ζωντανό το ενδιαφέρον του κοινού που ανταποκρίνεται θερμά στις διαρκείς ανατροπές της.
003 SMALL
Ξεχωριστές στιγμές της παράστασης είναι η παρουσίαση των νέων τραγουδιών, σε ποίηση του Άλκη Αλκαίου, του Πέτρου Μάλαμα αλλά και των ανέκδοτων τραγουδιών του Φώτη Σιώτα σε στίχους του εξαιρετικού Θοδωρή Γκόνη που θα κυκλοφορήσου σύντομα με ερμηνευτή τον ίδιο, την Ιουλία Καραπατάκη αλλά και τη συμμετοχή των Σωκράτη Μάλαμα και Δήμητρας Γαλάνη.

Σημαντικοί συμπαραστάτες των δύο δημιουργών είναι οι καταξιωμένοι μουσικοί, Νίκος Παπαϊωάννου στο μπάσο και τα πλήκτρα και ο Νίκος Μαγνήσαλης στα κρουστά.
015 SMALL
Εν κατακλείδει, όσοι θέλετε να περάσετε μια βραδιά που θα υπερβαίνει τα συνήθη στερεότυπα των ζωντανών εμφανίσεων επισκεφθείτε το Σταυρό του Νότου Club την επόμενη Τετάρτη.

Video

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!