Τα Τρίκαλα τιμούν το Δημήτρη Μητροπάνο

(PHOTOS & VIDEO) Ολοκληρώθηκαν το Σάββατο 15 Ιουνίου 2013 οι εκδηλώσεις προς τιμήν του Δημήτρη Μητροπάνου στην Αγία Μονή, τη συνοικία των Τρικάλων όπου γεννήθηκε το 1948 κι έζησε τα πρώτα χρόνια της ζωής του.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Οι εκδηλώσεις προς τιμήν του Δημήτρη Μητροπάνου ξεκίνησαν στις 7 το απόγευμα με την τελετή ονοματοδοσίας της κεντρικής πλατείας της Αγίας Μονής, γεγονός που αποφασίστηκε επίσημα σε πανηγυρική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου παρουσία της οικογένειας του ερμηνευτή.

Μετά από σύντομες ομιλίες ανθρώπων του Πολιτιστικού Συλλόγου και του Δημάρχου Τρικάλων, κ. Χρήστου Λάππα, έγιναν τα αποκαλυπτήρια του γλυπτού με την τιμητική πλακέτα και της ταμπέλας με την επιγραφή «Πλατεία Δημ. Μητροπάνου». Στην τελετή παραβρέθηκαν εκατοντάδες συμπολίτες, «επώνυμοι» και μη, αλλά και φίλοι του Δημήτρη Μητροπάνου από γειτονικές πόλεις, καθώς και αντιπροσωπεία των παλαίμαχων παικτών του Ολυμπιακού, της μεγάλης αδυναμίας του καλλιτέχνη, μετά το τραγούδι.

Ακολούθησαν τα εγκαίνια της έκθεσης στο Πνευματικό Κέντρο «Σοφία Μπούμπα» με την αναλυτική δισκογραφία και φωτογραφικό υλικό, από τα παιδικά χρόνια του Δημήτρη Μητροπάνου ως και το 2012, που συγκέντρωσαν τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου από τα αρχεία τους. Εκτέθηκαν, επίσης, προσωπικά του αντικείμενα που προσέφερε ειδικά για την έκθεση η οικογένειά του, όπως το τελευταίο ασύρματο μικρόφωνο που χρησιμοποιούσε στις εμφανίσεις του, ο χρυσός δίσκος που του απονεμήθηκε για τα «Λαϊκά του Σήμερα» και το νούμερο 20 που αριθμούσε το σπίτι όπου γεννήθηκε ο Δημήτρης Μητροπάνος στον ίδιο δρόμο με το χώρο της έκθεσης, στην οδό Διογένους. Οι παλαίμαχοι του Ολυμπιακού χάρισαν στην έκθεση τη φανέλα με το νούμερο 40 και το όνομα του Μητροπάνου, την οποία και υπέγραψαν. Να σημειωθεί πως η έκθεση θα παραμείνει ανοιχτή και επισκέψιμη προς κάθε ενδιαφερόμενο, τουλάχιστον για το επόμενο τρίμηνο.

Στις 9.30 το βράδυ, πραγματοποιήθηκε μεγάλη τιμητική συναυλία στο Πάρκο Ματσόπουλου, όπου οι Δημήτρης Μπάσης, Γεράσιμος Ανδρεάτος & Κώστας Τριανταφυλλίδης ερμήνευσαν ένα απάνθισμα των μεγαλύτερων επιτυχιών του Δημήτρη Μητροπάνου, καθώς και αγαπημένα του τραγούδια άλλων που συνήθιζε να περιλαμβάνει στα προγράμματά του. Η έναρξη της συναυλίας σηματοδοτήθηκε από την προβολή βίντεο με τον ίδιο το Δημήτρη Μητροπάνο να τραγουδάει το «Άκου», γεγονός που επαναλήφθηκε στη «Ρόζα», αλλά και στο φινάλε της συναυλίας με το «Αλίμονο - Δυο νύχτες», κορυφώνοντας τη συγκίνηση μεταξύ των περίπου 5000 φίλων που παραβρέθηκαν.

Κάπως έτσι έληξαν οι τιμητικές εκδηλώσεις προς τιμήν του σπουδαίου ερμηνευτή και ανθρώπου. Τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου φιλοδοξούν να κάνουν θεσμό τις εκδηλώσεις αυτές, καθώς ο Δημήτρης Μητροπάνος αποτέλεσε μεγάλο κεφάλαιο στα καλλιτεχνικά δρώμενα, όχι μόνο των Τρικάλων, αλλά ολόκληρης της χώρας.

Video

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!