Τα μεγάλα τραγούδια του Στράτου στα 9/8 (ΗΜΑΣΤΑΝ ΕΚΕΙ)

Άγγελος Διονυσίου, Στέλιος Διονυσίου, Γιώργος Δασκουλίδης, Μαρία Σπυροπούλου, Θωμάς Στεργίου και οι μπουζούκαροι Παναγιώτης Στεργίου, Νίκος Τατασσόπουλους μαζί με…
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 

τον ακορντεονίστα Μάνο Γρυσμπολάκη και τους υπόλοιπους μουσικούς της καλοκουρδισμένης ορχήστρας αποτελούν το επιτελείο που παρουσιάζει στα «9/8» τα αθάνατα τραγούδια που σφράγισε με την ερμηνεία του ο Στράτος Διονυσίου.

Ο Στράτος Διονυσίου στην πολύχρονη πορεία του στο τραγούδι ευτύχησε να αποδώσει κορυφαίους, κλασικούς αλλά και νεότερους δημιουργούς. Πέραν από τις συνεργασίες που είχε στο ξεκίνημά του με ογκόλιθους όπως οι Βασίλης Τσιτσάνης, Μανώλης Χιώτης, Μπάμπης Μπακάλης, Χρήστος Κολοκοτρώνης, Απόστολος Καλδάρας, Θόδωρος Δερβενιώτης, Κώστας Βίρβος κ.ά. έλαμψε λίγο μετά τα μισά του ΄60 με συνθέσεις των Άκη Πάνου, Αντώνη Ρεπάνη, Νίκου Καρανικόλα, Μίμη Πλέσσα κ.ά.

Στην δεκαετία του ΄80 μέχρι και το μοιραίο φινάλε του έδρασε στη δισκογραφία και στις πίστες ως απόλυτος πρωταγωνιστής σφραγίζοντας με την στεντόρεια φωνή και την απαράμιλλη εκφραστικότητά του δημιουργίες των Τάκη Σούκα, Θανάση Πολυκανδριώτη, Γιάννη Πάριου, Χρήστου Νικολόπουλου, Τάκη Μουσαφίρη, Σπύρου Γιατρά, Αλέκου Χρυσοβέργη κ.ά.

Ήταν γεννημένος λαϊκός τραγουδιστής και ο «τρόπος» του πρέπει να αποτελεί πρότυπο για κάθε νεότερο. Πέραν όμως από το χάρισμα, τον τραγουδιστή καθορίζουν οι επιλογές ρεπερτορίου. Και ο Στράτος στάθηκε «μάγκας» και σε αυτόν τον τομέα.

Στα «9/8» οι γιοί του μεταφέρουν στους σύγχρονους καιρούς στιγμές από την πατρική «αύρα» και «φλόγα». Είναι ερμηνευτές με θητεία και γαλόνια στη νύχτα και γνωρίζουν σε βάθος του κώδικες των τραγουδιών που καλούνται να αποδώσουν. Παντοτινά διαμάντια σαν τα : «Εγώ καλά σου τά ‘λεγα», «Και τι δεν κάνω», «Του κόσμου το περίγελο», «Ο παλιατζής», «Αγάπη μου επικίνδυνη», «Βρέχει φωτιά στη στράτα μου», «Γιατί Θεέ μου η ζωή», «Αποκοιμήθηκα», «Αργά, είναι πια αργά», «Υποκρίνεσαι», «Τα πήρες όλα κι έφυγες», «Εγώ ο ξένος», «Με λες αγάπη», «Ο Σαλονικιός», «Με σκότωσε γιατί την αγαπούσα», «Ζητώ ακρόαση Θεού», «Της γυναίκας η καρδιά», «Ποιος σου είπε για τους μάγκες», «Τελειώσαμε και μείναμε μονάχοι» και άλλα κλασικά και αγαπημένα.

Ο Γιώργος Δασκουλίδης έχει αισθαντικές στιγμές ενώ η Μαρία Σπυροπούλου ξεχωρίζει για τις μεστές, φορτισμένες και αψεγάδιαστες ερμηνείες της. Σπουδαία τραγουδίστρια. Καλός και νεότερος της παρέας Θωμάς Στεργίου.

Η ορχήστρα κυριολεκτικά κεντάει. Ειδικά το σμίξιμο του Παναγιώτη Στεργίου με τον Νίκο Τατασσόπουλο είναι όλα τα λεφτά. Πενιές, ταξίμια, απαντήσεις και μουσικοί διάλογοι που σκοτώνουν. Ο Γρυσμπολάκης χρωματίζει με το δικό τρόπο τα άσματα. Το «σηκώνουν» το ακορντεόν τα «ωραία» του Στράτου.

Τι μαγαζί έχει δώσει τις εξετάσεις όλα αυτά τα χρόνια. Υποδειγματική η όλη λειτουργία του. Περάσαμε πραγματικά μια υπέροχη βραδιά.


ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!