Στο αφιέρωμα στη Τζένη Βάνου!

(VIDEO & PHOTOS) Τα παιδιά της, φίλοι & συνεργάτες καλλιτέχνες, καθώς και το κοινό του Πειραιά, τίμησαν τη μνήμη της σπουδαίας ερμηνεύτριας!
Στο αφιέρωμα στη Τζένη Βάνου! Φωτογραφία: Κίκα Α. Ρόκα
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Το βράδυ της Παρασκευής 25 Σεπτεμβρίου 2015 το Βεάκειο Θέατρο του Πειραιά πλημμύρισε, όχι από βροχή, αλλά από τις υπέροχες μελωδίες & στίχους που ερμήνευσε η Τζένη Βάνου στην πολύχρονη καριέρα της, άλλες πασίγνωστες κι άλλες «αδικημένες».

Το αφιέρωμα ξεκίνησε με προβολές φωτογραφιών, στιγμιότυπων από τον ελληνικό κινηματογράφο με τη συμμετοχή της και παλαιότερα αποσπάσματα βίντεο με το Μίμη Πλέσσα, τον Τόλη Βοσκόπουλο και την Άλκηστη Πρωτοψάλτη να μιλούν για τη Τζένη Βάνου και την προσφορά της στο τραγούδι.

Αμέσως μετά, τα παιδιά της, Αθηνά & Μιχάλης Ρηγόπουλος, πήραν τη σκυτάλη με την παρότρυνση του ηθοποιού & τραγουδιστή Κώστα Βενετσάνου, που παρουσίασε και συντόνισε όλη την εκδήλωση, κι αφού μίλησαν για λίγο για τη μητέρα τους και τη συγκίνηση που ένιωθαν, ξεκίνησαν το τραγουδιστικό μέρος, με τα τραγούδια «Της μιας δραχμής τα γιασεμιά», «Μη με ρωτάς» & «Τις νύχτες που μετρώ».

Ακολούθησαν ο αγέραστος Δάκης («Η αγάπη μας», «Ξύπνα αγάπη μου» κ.α.), η εκρηκτική Σόφη Ζαννίνου («Αν σ’ αρνηθώ», «Σκλάβα» κ.α.), η σπουδαία Μπέσσυ Αργυράκη («Σ’ αγαπώ», «Αγόρι μου» κ.α.), η εξαιρετική Ειρήνη Ζώη («Σε παρακαλώ», «Κάπου με ξέρεις» κ.α.), η Ευδοκία («Τις ώρες που σε θέλω», «Έλα» κ.α.) που έκανε μέχρι και τον Κώστα Βενετσάνο να ρίξει τις στροφές του στη σκηνή, ο Κωνσταντίνος Εμμανουήλ, γαμπρός της Τζένης Βάνου (σύζυγος της Αθηνάς) που δεν παρέλειψε να την ευχαριστήσει για το προξενιό που του έκανε με την κόρη της και τραγούδησε αδικημένα κομμάτια από το «τζαζ» ρεπερτόριό της, όπως τα «Κάτι μου λέει» & «Τι με κοιτάς» και τέλος η Πέγκυ Ζήνα, με τα «Σταγόνα», «Χίλιες βραδιές», «Αν είναι η αγάπη αμαρτία» & «Θέλω κοντά σου να μείνω». Ο «επίλογος» της βραδιάς γράφτηκε με την Αθηνά, το Μιχάλη & την Πέγκυ να τραγουδούν μαζί το «Σ’ αγαπώ».

Στη διεύθυνση της ορχήστρας ήταν ο Μανώλης Υφαντής. Στις φωτογραφίες 1 & 2 από τα παρασκήνια ο δεξιοτέχνης του μπουζουκιού & συνθέτης Παναγιώτης Στεργίου, ο οποίος ετοιμάζει ανάλογα αφιερώματα στη Τζένη Βάνου σε μουσική σκηνή, το χειμώνα που έρχεται.

Video

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!