Στις πρόβες της θεατρικής παράστασης «Τα άστεγα»

(VIDEO & PHOTOS) Δείτε βίντεο & φωτογραφίες από τις πρόβες του Γιώργου Νταλάρα με την Ασπασία Στρατηγού & το Νίκο Πλατύραχο.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Η θεατρική παράσταση «Τα άστεγα» βασίζεται στην πρόσφατη ομώνυμη δισκογραφική κυκλοφορία του Νίκου Πλατύραχου, με βασικό ερμηνευτή τον Γιώργο Νταλάρα.

Μία γεύση για το τι θα συμβεί απόψε & αύριο το βράδυ στο Θέατρο «Τζένη Καρέζη» μας δίνει η Μάρω Χρυσανθοπούλου μέσα από το βίντεο που μπορείτε να δείτε παρακάτω, με στιγμές από τις μουσικές πρόβες. Και όπως μας μεταφέρει η ίδια, το πρόγραμμα περιλαμβάνει αρκετές εκπλήξεις, έχει ωραία δομή και δείχνει να είναι κι αυτή μια ιδιαίτερη μουσική παράσταση που αξίζει να δούμε!

Το μουσικό στίγμα του δίσκου «Τα άστεγα» κινείται ανάμεσα σε δύο αντιδιαμετρικούς γεωγραφικά κόσμους, αυτόν του ragtime και εκείνον του ρεμπέτικου. Ο πολύ ενδιαφέρων και πρωτότυπος ήχος που προκύπτει ως «κράμα», αντανακλά τις παρόμοιες κοινωνιολογικές συνθήκες που γέννησαν αυτά τα δύο είδη. Ατμόσφαιρες του πεζοδρομίου, άνθρωποι του περιθωρίου, αποδιοπομπαίοι του υποκόσμου, μποέμ και άστεγοι συνθέτουν την ιδιαίτερη αυτή τοιχογραφία, η οποία παρ’ όλα αυτά επιχρωματίζεται από έντονη αισιοδοξία και ανάταση. Τα τραγούδια αυτά, παρ' ότι αντλούν το υλικό τους από παλιότερες εποχές, είναι άκρως επίκαιρα - και λόγω των «υποψιασμένων» στίχων - μιας και η εποχή μας έχει πολλά κοινά με εκείνη των ρεμπέτικων. Στόχος είναι να υποδαυλίσουν μια δυναμική θετικής ανατροπής των πραγμάτων, ώστε αναίμακτα να βγούμε από τις δυσκολίες που ταλανίζουν τις μέρες μας και τη χώρα μας.

Οι συντελεστές της παράστασης είναι:


Γιώργος Νταλάρας: τραγούδι
Ασπασία Στρατηγού: τραγούδι
Σταμάτης Κραουνάκης: φιλική συμμετοχή
Νίκος Πλατύραχος: Μουσική, πιάνο, τραγούδι
Τάσος Νούσιας: Ηθοποιός - αφηγητής
Ορχήστρα 6 μουσικών (τρομπόνι, κλαρινέτο, μπουζούκι, μπαγλαμάς, πιάνο, κοντραμπάσο)
Τζένη Κόλλια: Σκηνική επιμέλεια
Μίκα Πανάγου: Ενδυματολογική επιμέλεια
Γιάννης Θωμόπουλος: Εικονοποίηση, προβολή βίντεο
Αλέξανδρος Σωτηρίου: Σκηνοθετική Επιμέλεια

Βίντεο & φωτογραφίες: Μάρω Χρυσανθοπούλου

Video

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!