Στις πρόβες της «Συνοικίας Ασμάτων» του Ιεροκλή Μιχαηλίδη: «Ένα βαριετέ που δεν βαριέται»

(VIDEO & PHOTOS) Μια πρώτη γεύση από την παράσταση με τους: Γιάννη Μπέζο, Ταξιάρχη Χάνο, Δήμητρα Σταθοπούλου, Άγγελο Ανδριανό, Μαίρη Δούτση & Ανδρέα Λάφη.
Στις πρόβες της «Συνοικίας Ασμάτων» του Ιεροκλή Μιχαηλίδη: «Ένα βαριετέ που δεν βαριέται» Φωτογραφίες: Κίκα Α. Ρόκα
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Η «Συνοικία Ασμάτων» με την υπογραφή του Ιεροκλή Μιχαηλίδη επιστρέφει και αυτό το χειμώνα, για δεύτερη χρονιά, «ενισχυμένη» με την προσθήκη δυο ηθοποιών, του Γιάννη Μπέζου & του Ταξιάρχη Χάνου.

Η πρεμιέρα θα γίνει την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου και η παράσταση, «ένα βαριετέ που δεν βαριέται», όπως το χαρακτήρισε ο Ταξιάρχης Χάνος, θα ανεβαίνει κάθε Κυριακή στις 20.00 στην Ακτή Πειραιώς.

Την Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε συνέντευξη τύπου με όλους τους συντελεστές παρόντες. Αρχικά, ο Ιεροκλής Μιχαηλίδης μας παρουσίασε τους τραγουδιστές της μουσικοχορευτικής παράστασης, που όπως τόνισε είναι επαγγελματίες, μια που αυτό που καλούνται να κάνουν επί σκηνής απαιτεί εμπειρία, καθώς και τους μουσικούς της σπουδαίας ορχήστρας που συμπράττει μαζί τους, υπό τη διεύθυνση του Γιάννη Παπαζαχαριάκη. Πρόκειται για τους Δήμητρα Σταθοπούλου, Άγγελο Ανδριανό, Μαίρη Δούτση & Ανδρέα Λάφη, τα ίδια, δηλαδή, παιδιά που απολαύσαμε και πέρσι στο Πετρογκάζι.

Ενδεικτικά, στο πλαίσιο της πρόβας, επέλεξαν και παρουσίασαν κάποια τραγούδια του προγράμματος που έχουν ετοιμάσει και όπως ανέφερε ο Ιεροκλής Μιχαηλίδης θα αποτελείται από έξι μέρη.

Στη συνέχεια, ο Γιάννης Μπέζος, ο Ταξιάρχης Χάνος και ο Ιεροκλής Μιχαηλίδης μας μίλησαν με ενθουσιασμό για την παράστασή τους, σε μια «παρεΐστικη» κουβέντα, που επεκτάθηκε τόσο στο λαϊκό τραγούδι γενικότερα, όσο και στο θέατρο.

«Όλα ξεκίνησαν από το γούστο μας και το πάθος μας. Στην ουσία θέλαμε να στήσουμε ένα παλαιού τύπου μπουζουξίδικο, ένα κοσμικό κέντρο, απ’ το οποίο δεν έχουμε μνήμες, βέβαια, εμείς, μια που όταν μεγαλώσαμε κι αντιληφθήκαμε τον κόσμο, δεν υπήρχε αυτού του είδους η διασκέδαση. Οι μνήμες έρχονται κυρίως από το σινεμά και τις ταινίες. Κι επειδή δεν υπάρχουν χώροι που να παίζουν αυτά τα τραγούδια οργανωμένα, με ωραίες ορχήστρες, είπαμε να το ξεκινήσουμε. Με την προσθήκη του Γιάννη Μπέζου και του Ταξιάρχη Χάνου, στην ουσία έχουμε μια αναθεωρημένη εκδοχή της περσινής ατμόσφαιρας. Ο στόχος είναι να παίξουμε παλιά, καλά λαϊκά τραγούδια», είπε ο Ιεροκλής Μιχαηλίδης.

Ο Γιάννης Μπέζος τόνισε την επιθυμία όλων τους το πρόγραμμα να γίνει ένα με το ακροατήριό του και να «επικοινωνήσει» μαζί του, μια που το λαϊκό τραγούδι είναι αυτό που πάντα μας θυμίζει κάτι, προσθέτοντας πως δεν έχει να κάνει με ηλικίες, αλλά με τη διάθεση. «Κατά τη γνώμη μου», είπε, «το λαϊκό τραγούδι είναι ταυτόχρονα και αριστοκρατικό. Το άλλο, το λαϊκίστικο είναι για τα σκουπίδια. Εμείς δεν έχουμε τέτοιες προθέσεις».

Ο Ταξιάρχης Χάνος στάθηκε στο γεγονός πως τα λαϊκά τραγούδια είναι μικρά μονόπρακτα, που πρέπει να τα υπηρετήσεις με το αίσθημα, τη ψυχή και την τεχνική σου και δήλωσε πως αισθάνεται ευλογία να παίζει με τους συγκεκριμένους μουσικούς, χαρακτηρίζοντάς τους «καλλιτέχνες υψίστης στάθμης».
DSC 0064
Την ορχήστρα του Γιάννη Παπαζαχαριάκη (κιθάρες & ενορχηστρώσεις) απαρτίζουν οι:

Αλέκος Γλυκιώτης & Βαγγέλης Ζαρμπούτης: μπουζούκι
Θύμιος Παπαδόπουλος - Γιώργος Δούσος: πνευστά
Άκης Κατσουπάκης: πιάνο
Ντίνος Χατζηιορδάνου - Τάσος Αθανασιάς: ακορντεόν
Μίμης Ντούτσουλης: μπάσο
Γιώργος Κατσίκας: τύμπανα

Επιμέλεια κίνησης: Άννα Μάγκου
Χορεύουν: Άννα Μάγκου, Ζωή Βατίστα

Στον ήχο, ο Μιχάλης Αλεξάκης.

Video

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!