Στις πρόβες για την όπερα «Περουζέ» του Θεόφραστου Σακελλαρίδη

(PHOTOS) Μετά από επτά δεκαετίες στα «καλλιτεχνικά συρτάρια», η αριστοτεχνική όπερα είναι πάλι εδώ.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Το επόμενο Σαββατοκύριακο, 16 & 17 Ιουνίου, η σκηνή του Ωδείου Ηρώδου του Αττικού πρόκειται να πλημμυρίσει με μελωδίες και ερμηνείες μιας άλλης εποχής.

Η όπερα «Περουζέ», που γράφτηκε το 1911 από τον Θεόφραστο Σακελλαρίδη (σε λιμπρέτο Γεωργίου Τσοκόπουλου), έναν από τους πρωτεργάτες της ελληνικής οπερέτας, παρουσιάζεται σε αυτόν τον υπέροχο χώρο μετά από εβδομήντα χρόνια. Η αναβίωση αυτού του έργου - το οποίο αφορά στον σφοδρό και καταλυτικό έρωτα μιας τσιγγάνας κι ενός χωρικού - είναι πολύ σημαντική στιγμή, αφού η «Περουζέ» μέχρι το 1950 ανέβαινε συνεχώς λόγω της τεράστιας επιτυχίας που είχε. Μετά, λοιπόν, από επτά δεκαετίες που είχε αποσυρθεί στα «καλλιτεχνικά συρτάρια», είναι και πάλι εδώ για να μας θυμίσει την παρουσία της.

Η σκηνοθεσία είναι του Θοδωρή Αμπατζή, οι χορογραφίες της Αποστολίας Παπαδαμάκη και πρωταγωνιστούν οι Κασσάνδρα Δημοπούλου (Περουζέ), Φίλιππος Μοδινός (Θάνος), Αννα Στυλιανάκη (Ανθουλα), Πέτρος Μαγουλάς (Βασιλιάς των Τσιγγάνων) και Τάσσης Χριστογιαννόπουλος (Πέτρος). Ο μαέστρος Βύρων Φιδετζής, ο οποίος διευθύνει τη νεοϊδρυθείσα Φιλαρμόνια Ορχήστρα Αθηνών, μαζί με τη Χορωδία του Τμήματος Μουσικών Σπουδών (ΤΜΣ) του Πανεπιστημίου Αθηνών (διεύθυνση Νίκου Μαλλιάρα) και τη Χορωδία Θεσσαλονίκης (διεύθυνση Μαίρης Κωνσταντινίδου) συμπληρώνουν εξαιρετικά την όλη προσπάθεια, φτιάχνοντας μια παράσταση με πάθος και πολλή αγάπη.
DSC 12
Το Σάββατο 9 Ιουνίου το ogdoo.gr βρέθηκε στις πρόβες της «Περουζέ», παρακολουθώντας για τέσσερις ώρες τους πρωταγωνιστές, τον σκηνοθέτη, τη χορογράφο, τους χορωδούς και τον μαέστρο της ΤΜΣ. Η διάθεση, ο ρυθμός, το κέφι, η ένταση και η επικοινωνία όλων όσοι ήταν εκεί, φανέρωνε την ανυπομονησία τους για την πραγματοποίηση αυτών των δύο παραστάσεων, αφού η «Περουζέ» είναι μια όπερα που, αν και είναι γραμμένη 107 χρόνια πριν, μέσω της μουσικής και του λόγου της είναι άκρως διαχρονική. Κι αυτό είναι ένα γεγονός που εξάπτει τη φαντασία, τόσο των εξαίρετων καλλιτεχνών, όσο και του κοινού.

Οι φωτογραφίες μαρτυρούν την ζωντάνια των συμμετεχόντων, αλλά και τη δυναμικότητα της όλης παράστασης.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!