Στις πρόβες για τη μεγάλη συναυλία της Εστουδιαντίνας στο Ηρώδειο

(ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΕΣ ΦΩΤΟ) Μια ωδή στην προσφυγιά και την ξενιτειά, με πολλούς «απρόβλεπτους» καλεσμένους.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 

«Μη μου γράφεις γράμματα»…


Μια αξέχαστη βραδιά αναμένεται να ζήσουν όσοι βρεθούν σήμερα το βράδυ στις 9 στον «επιβλητικό» χώρο του Ηρωδείου Θεάτρου, για να παρακολουθήσουν τη μεγάλη συναυλία της Εστουδιαντίνας Νέας Ιωνίας Βόλου, που γιορτάζει μ’αυτό τον τρόπο τα 20 χρόνια από την ίδρυσή της.

Στη συναυλία με τίτλο «Μη μου γράφεις γράμματα…» θα συμπράξουν με την Εστουδιαντίνα, υπό τη διεύθυνση πάντα του άοκνου μαέστρου και συνθέτη Ανδρέα Κατσιγιάννη, ο Γιώργος Νταλάρας (ο οποίος στήριξε την ορχήστρα από τα πρώτα της βήματα), οι Encardia, o Λεωνίδας Μπαλάφας, ο Θοδωρής Κοτονιάς, η Μαρίνα Σάττι & Fones και η μόνιμη συνεργάτιδα της ορχήστρας, Ασπασία Στρατηγού… Αφηγητής θα είναι ο Τάσος Νούσιας. 

Διαβάζοντας τα ονόματα των συμμετεχόντων καλλιτεχνών, διαπιστώνουμε, για μια ακόμη φορά, πως οι επιλογές του Ανδρέα Κατσιγιάννη και των συνεργατών του, δεν στέκονται στα «αναμενόμενα», αλλά συνεχίζουν να εκπλήσσουν, με απρόβλεπτες συμπράξεις, επιβεβαιώνοντας αυτό που είχα γράψει πριν από πολλά χρόνια για «μια μπάντα που παίζει τα πάντα»…

Όπως αναφέρει  χαρακτηριστικά το δελτίο τύπου για το θέμα και τους στόχους της συναυλίας: 


«Ένα σπαραχτικό μουσικό οδοιπορικό, για τους ανθρώπους που έκαναν τραγούδι, τους πόνους τους απ’ τον ξεριζωμό που έφερε η προσφυγιά και η μετανάστευση. Είναι οι λαοί της νότιας Ευρώπης, Έλληνες, Ιταλοί, Πορτογάλοι, Άραβες που απαλύναν τους πόνους τους, δημιουργώντας μέσα από το τραγούδι.

Μια ωδή στην προσφυγιά και την ξενιτειά, παρουσιάζεται στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού, την Παρασκευή 30 Ιουνίου, όπου τα σμυρναίικα συναντούν τις μουσικές της Μεσογείου».

Η Εστουδιαντίνα, κλείνοντας 20 χρόνια δημιουργίας και μελέτης πάνω στα ηχοχρώματα της Μεσογειακής Μουσικής, ευελπιστεί αυτή η παράσταση να ταξιδέψει σε χώρες της Ευρώπης, δίνοντας το στίγμα της ενότητας, της ειρήνης και της προσφοράς στους συνανθρώπους μας που βιώνουν με σκληρό τρόπο τη μετανάστευση και την προσφυγιά».

Εμείς είχαμε τη χαρά να βρεθούμε στη χθεσινοβραδινή πρόβα στο Ηρώδειο Θέατρο, να ζήσουμε από κοντά τη «μαγεία» της δημιουργίας και να απαθανατίσουμε φωτογραφικά κάποιες στιγμές… 

Οφείλουμε βεβαίως αυτονόητες ευχαριστίες στη φίλη και συνεργάτιδα Αγνή Δούναβη για την παραχώρηση των φωτογραφιών. 

Εισιτήρια προπωλούνται στα ταμεία του Φεστιβάλ Αθηνών, στο 2103272000 και στο greekfestival.gr

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!