Στην Ταράτσα του Φοίβου: «Για περάστε - για περάστε»

(VIDEO & PHOTOS) Όσοι είχαμε την τύχη και εκπληρώσαμε κάπου, κάπως, κάποτε ένα όνειρό μας, μπορούμε να καταλάβουμε πως νιώθει αυτές τις μέρες ο Φοίβος Δεληβοριάς.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
11/06/2017

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Γιώργος Μυζάλης
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Κι αν υπάρχει, τελικά, κάτι που να δίνει νόημα σε ετούτη τη ζωή (όσο βαρύγδουπο κι αν ακούγεται) είναι ακριβώς αυτό: να κυνηγάς τα όνειρά σου μέχρι να τα πραγματοποιήσεις. Ως το τέλος, δηλαδή. Από τη συνέντευξη τύπου της «Ταράτσας» του, το έλεγε ο Δεληβοριάς. Έστηνε το πρόγραμμα των ονείρων του. Και τα κατάφερε.

Σαν γραφιάς, διχάζομαι. Να σας γράψω λεπτομέρειες από όσα είδα χθες βράδυ στην πιο όμορφη ταράτσα της Αθήνας ή να σας προτρέψω απλώς να πάτε χωρίς πολλές - πολλές αναλύσεις που απλώς θα σας προϊδεάσουν και θα σας χαλάσουν την έκπληξη; Μάλλον, κάπου στη μέση θα κινηθώ.

Λοιπόν, αν ήμουν κονφερασιέ ή ακόμα και τελάλης, συντονισμένος απόλυτα προς τη διάθεση και την ατμόσφαιρα της «Ταράτσας», θα το έκανα κάπως έτσι: «για περάστε - για περάστε. Και τραγούδια έχουμε, και μάγους έχουμε, και μίμους έχουμε, και ορθίους κωμικούς έχουμε, και τραγουδίστριες έχουμε, και χορεύτριες έχουμε, και ορχήστρα έχουμε, και παγωμένες μπύρες έχουμε, και Ακρόπολη έχουμε, και Λυκαβηττό έχουμε και Φοίβο Δεληβοριά έχουμε και ό,τι τραβάει η ψυχή σας έχουμε. Τραγούδια παλιά κι αγαπημένα, τραγούδια καινούργια και ακυκλοφόρητα, επιθεωρησιακά νούμερα, φανταχτερά κοστούμια, νέα ταλέντα (από τη Ζαρντινιέρα Academy). Θα γελάσουμε, θα συγκινηθούμε, θα γελάσουμε πάλι, θα ξεκαρδιστούμε, θα φχαριστηθούμε και στο τέλος θα… πούμε κι όλοι μαζί ένα (ακόμα) τραγούδι».

Η σύνθεση της πρώτης «Ταράτσας», λοιπόν, τα είχε όλα: Ξεκαρδιστικός Λάμπρος Φισφής, απολαυστικός Θανάσης Αλευράς, ακομπλεξάριστη, αυτοσαρκαστική και προσιτή Νατάσσα Μποφίλιου, ταιριαστός Σπύρος Γραμμένος (εκατό τοις εκατό εντός κλίματος), εντυπωσιακή Νεφέλη Φασούλη, ευχάριστος «Στενός Κορσές» (το μουσικοχορευτικό ντουέτο), συγκινητικός (και συγκινημένος) Φοίβος Δεληβοριάς.

Σκηνικά - κοστούμια - φώτα - ορχήστρα: σούπερ. Αν έπρεπε να κάνω ένα μικρό σχόλιο, αυτό θα ήταν σχετικά με τη χρονική διάρκεια (της πρώτης ειδικά) εμφάνισης του μάγου, που μάλλον «τράβηξε» παραπάνω. Αλλά κι εκείνος, με τη σειρά του (ο Κωνσταντίνος Καρυπίδης) ήταν εξαιρετικός.

Ένα ευχάριστο απρόοπτο με έφερε κάποια στιγμή του προγράμματος στο πλάι της σκηνής. Μπορούσα με αυτό τον τρόπο να κοιτώ το ακροατήριο. Το θέαμα ήταν εντυπωσιακά ομοιογενές. Έβλεπα μόνο χαμογελαστές φάτσες. Ανθρώπους ευχαριστημένους που περνούσαν καλά. Μπράβο, λοιπόν, στο Φοίβο Δεληβοριά και στην ομάδα του, που έστησαν αυτό το πολυθέαμα (και υπερθέαμα) ακολουθώντας απλώς το δρόμο της καρδιάς τους.

Και κάτι ακόμα: οφείλουμε να αναγνωρίσουμε την «εντιμότητα» του Φοίβου και την προσήλωσή του στην εκπλήρωση του ονείρου. Μια περίτρανη απόδειξη αυτής της στάσης του είναι τα λιγοστά δικά του τραγούδια που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα. Μετριούνται στα δάχτυλα των δύο χεριών τα τραγούδια του στην παράσταση. Με άλλα λόγια, ο Φοίβος Δεληβοριάς δεν στήνει απλά μια δική του παράσταση με «σφήνες», αλλά υπηρετεί το όραμά του με αυταπάρνηση και συνέπεια. Κι αυτό, συχνά, είναι το τίμημα της εκπλήρωσης των ονείρων.
foivtaras23.jpg
Όσοι είχαμε την τύχη και εκπληρώσαμε κάπου, κάπως, κάποτε, ένα όνειρό μας, μπορούμε να καταλάβουμε πως νιώθει αυτές τις μέρες ο Φοίβος Δεληβοριάς. Οι υπόλοιποι μπορείτε να ζήσετε σε ένα όνειρο κάθε Τετάρτη και Πέμπτη του Ιουνίου, του Ιουλίου και του Σεπτεμβρίου. Μην το χάσετε.

*το video είναι από το youtube και φέρει την υπογραφή Μιχάλης Πυλαρινός

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!