Στην παρουσίαση του νέου δίσκου του Γιάννη Λεμπέση

(VIDEO & PHOTOS) Σπουδαίοι άνθρωποι του τραγουδιού έδωσαν το παρών στην γιορτή του Γιάννη Λεμπέση!
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Δυνατές συγκινήσεις, μοναδικές στιγμές στην παρουσίαση του νέου δίσκου του Γιάννη Λεμπέση, «Θέλουμε και τα τραβάμε».

Την Πέμπτη το βράδυ, στο πανέμορφο «Αρχοντικό του Σαράντη», ένα μαγαζί - κόσμημα, πραγματοποιήθηκε η γιορτή του Γιάννη Λεμπέση για τα 30 χρόνια παρουσίας του στην δικογραφία, που συνοψίζονται στο διπλό επετειακό cd που φέρει τον τίτλο «Θέλουμε και τα τραβάμε» και κυκλοφορεί από το Ogdoo Music Group. Μια παρουσίαση διαφορετική από τις συνηθισμένες που εξελίχθηκε σε γλέντι κανονικό, χάρις την «αρχοντιά» του Λεμπέση αλλά και του Σαράντη, που φιλοξένησαν τους καλεσμένους τους με υποδειγματικό τρόπο, πλούσιους μεζέδες, ποτά, κρασί, ευγένεια και άψογη εξυπηρέτηση.

Την εκδήλωση προλόγισε ο ίδιος ο Λεμπέσης ευχαριστώντας τους παρευρισκομένους. Ακολούθησαν μερικά χαρακτηριστικά τραγούδια που απέδωσε ο λαϊκός τραγουδοποιός με το συγκρότημά του Λαϊκή Στράτα και τις εξαιρετικές ερμηνεύτριες Μαρία Σταφυλοπάτη και Μαριάνθη Λιουδάκη που τον συντροφεύουν και τη φετινή χρονιά στις εμφανίσεις του στο «Αρχοντικό του Σαράντη» οι οποίες και ξεκίνησαν από εχθές.

Στη συνέχεια ο Λεμπέσης κάλεσε το διευθυντή του ogdoo.gr Κώστα Μπαλαχούτη, ο οποίος μίλησε τόσο για τη νέα κυκλοφορία όσο και για την ιδιαιτερότητα του Λεμπέση στο λαϊκό τραγούδι των καιρών μας.

Την σκυτάλη των ομιλιών πήρε, μετά από μερικά ακόμη τραγούδια, ο Αδάμ Αδάμ, καθηγητής της Ελληνικής και Αγγλικής Γλώσσας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Η ομιλία του εξέπληξε ευχάριστα καθώς ο κ. Αδάμ διδάσκει το «Θέλουμε και τα τραβάμε» στους φοιτητές του ως τον ορισμό της ιδιωματικής γλώσσας. Οι αναφορές του στον λεκτικό πλούτο των τραγουδιών που λειτουργούν σαν γλωσσική κιβωτός ήταν κάτι το μοναδικό.

Όπως μοναδική στιγμή ήταν και αυτή όταν ο Γιώργος Μαργαρίτης - που συμμετέχει και στο cd «Θέλουμε και τα τραβάμε» - ανέβηκε στο πατάρι και ερμήνευσε στα τούρκικα το σήμα κατατεθέν του «Στο κελί 33».
lemps16
Απ’ το πάλκο της ορχήστρας του Λεμπέση και των συνεργατών του παρέλασαν ακόμη οι ερμηνευτές: Νίκος Ανδρουλάκης, Μαρία Κατινάρη, Βασίλης Χαραλάμπους, Ντένια Κουρούση, Μπάμπης Παπαδόπουλος, Δημήτρης Μαστρονικόλας που χάρισαν στους ακροατές ερμηνείες από καρδιάς και καταχειροκροτήθηκαν.

Ιδιαίτερη νότα τα λεβέντικα χορευτικά του Κώστα Αλεξανδρίδη και μιας ευέλικτης ομάδας του αναγνωρισμένου συγκροτήματος Μωμόγεροι.

Η παρουσία του διακεκριμένου ερευνητή και δάσκαλου - του Λεμπέση αλλά πολλών ακόμη καλλιτεχνών και μελετητών της ελληνικής μουσικής - Παναγιώτη Κουνάδη δέσποζε στο χώρο. Το δικό του ειδικό βάρος προσέδωσε ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Γιώργος Τσάμπρας που με σημείωμα του στο ένθετο του «Θέλουμε και τα τραβάμε» χαιρετίζει την έκδοση και την 30χρονη διαδρομή του Λεμπέση, καθώς και ο ξεχωριστός μελετητής, μουσικός παραγωγός αλλά και δημιουργός Πάνος Σαββόπουλος.

Το ίδιο και οι καταξιωμένοι ραδιοφωνικοί παραγωγοί Γιάννης Τζουανόπουλος, Γιάννης Σκουλετάκης, Γιώργος Νερούτσος, Μαρίνα Λαχανά, Αρχοντούλα Πέτρου, Σιδερής Πρίντεζης, Αλέξης Βάκης, Γιάννης Ξυνόπουλος, Αντώνης Βεντούρης, Παντελής Μάνος, όπως και οι ερτζιανοί «πατέρες» Μιχάλης Χάνδακας (Ατλαντίς 95,2) και Βασίλης Παπαδημητρίου.

Μαζί τους η σύντροφος του αλησμόνητου Πάνου Γεραμάνη, Ναυσικά, που όπως και ο σύζυγός της συνδέεται με δεσμούς αλληλοεκτίμησης με τον Λεμπέση, η δημοσιογράφος Δέσποινα Σαββοπούλου, αλλά και ο Χρήστος Κουτσάφτης που κάλυψε την εκδήλωση για την τηλεόραση Έψιλον της Στερεάς Ελλάδας και της Εύβοιας.

Επίσης ο εκδότης του Μετρονόμου Θανάσης Συλιβός και ο ιδρυτής της εταιρείας «Καθρέφτης» Μωυσής Ασέρ. Το Γιάννη Λεμπέση τίμησαν με την παρουσία τους ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης και ο βουλευτής του κόμματος Χρήστος Κατσώτης καθώς και ο Στάθης Γιώτας υπουργός των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ επί Ανδρέα Παπανδρέου. Ακόμη ιδιοκτήτες των εναπομεινάντων περιφερειακών δισκάδικων, «ήρωες» όπως οι Σταύρος Τσιμακίδης (Μπραχάμι) και Γιάννης Πέτρου (Ηλιούπολη) και μερικοί ακόμη συνοδοιπόροι τους. Να προσθέσουμε τους ερμηνευτές Τάσο Δάμκαλη και Θοδωρή Καϊπάνο, τους μουσικούς Μίλτο Χρυσανθίδη, Θοδωρή Τζινέλη και Τάσο Φουστέρη και τη δεινή χορεύτρια της Λυρικής Σκηνής, Νατάσα Σιούτα.

Βροντερό παρών έδωσε η οικογένεια του Ogdoo Music Group που γιόρτασε μαζί με τον Γιάννη Λεμπέση την έκδοση του «Θέλουμε και τα τραβάμε». Προμετωπίδα ο ιδιοκτήτης, επιτυχημένος επιχειρηματίας, λάτρης του τραγουδιού αλλά και στιχουργός Νίκος Αναγνωστάκης στα τραγούδια του οποίου έκανε ιδιαίτερη αναφορά ο Λεμπέσης για την εντύπωση που του προκάλεσαν όταν τα άκουσε, δίχως να γνωρίζει ποιος είναι ο δημιουργός τους. Μαζί του και η υπόλοιπή «ομάδα», ο Παναγιώτης Σταθελάκης, η Κίκα Α. Ρόκα, ο Γιάννης Αντωνίου, ο Παναγιώτης Κακαράς, ο Γιάννης Πηλιχός - που εκτός των άλλων έχει και παρουσία ως μουσικοσυνθέτης - και βέβαια ο Κώστας Μπαλαχούτης.

Για τις Μαριάνθη Λιουδάκη και Μαρία Σταφυλοπάτη, που πλαισιώνουν το Λεμπέση κάθε σχόλιο περιττεύει. Λαμπερές αλλά και ερμηνεύτριες με όλη τη σημασία της λέξης. Η δεύτερη έκλεψε και πάλι τις εντυπώσεις και με το περίτεχνο ζεϊμπέκικό της. Άψογος στις λαϊκές του ερμηνείες και Φάνης Σαπατίνας σταθερό και επίλεκτο μέλος των προγραμμάτων του Λεμπέση.

Η ορχήστρα του Λεμπέση, Λαϊκή Στράτα με τον ίδιο στις ερμηνείες και τον τζουρά κυριολεκτικά κεντούσε:

Πορφύρης Κονάς - ακορντεόν
Βασίλης Μούζος - μπουζούκι
Θεοδόσης Συκιώτης - κιθάρα
Αντώνης Καλιούρης - κλαρίνο
Νίκος Βερύκοκκος - βιολί

Όλα αυτά τα όμορφα και μαγεμένα, έχετε την ευκαιρία να τα χαρείτε από πρώτο χέρι, τόσο ακούγοντας τα τραγούδια του διπλού δίσκου «Θέλουμε και τα τραβάμε» αλλά και επισκεπτόμενοι το «Αρχοντικό του Σαράντη» όπου ο Γιάννης Λεμπέσης και όλοι συνεργάτες του που αναφέρθηκαν παραπάνω ξεκίνησαν από εχθές τις εμφανίσεις τους για τη σεζόν που τρέχει…

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!