Στα παρασκήνια των Live του Vinyl Is Back

(PHOTOS) Πίσω από κάθε μεγάλο γεγονός υπάρχει πάντα μια παρασκηνιακή κατάσταση γεμάτη απρόβλεπτα και απίθανες ιστορίες.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Το 10o Vinyl Is Back πέρασε στην ιστορία κι έρχεται το επόμενο στις 6 - 8 Οκτωβρίου, αλλά θα το θυμούνται για καιρό όσοι το έζησαν. Τα όσα συνέβησαν τα έζησα από μέσα και ήταν όλα, μια σειρά σουρεαλιστικών καταστάσεων που αξίζει τον κόπο να τις μοιραστούμε.

Στην απίθανη φάση βρέθηκαν τα Υπόγεια Ρεύματα που ενώ ήταν έτοιμοι μετά το επιτόπιο sound check να ξεκινήσουν την συναυλία τους που είχε ξεχωριστή σημασία καθώς ηχογραφήθηκε για να βγει σε βινύλιο και όλα ήταν στην εντέλεια ένας μεσήλικας με το καρεκλάκι ήρθε και κάθισε μπροστά στην σκηνή ακριβώς κάτω από την σκηνή, μπροστά απ’ όλους τους όρθιους για να κοιμηθεί!

Κανείς δεν το αντιλήφθηκε εκείνη την στιγμή και το συγκρότημα ξεκίνησε κανονικά το live. Μόλις το αντιλήφθηκα μέσα από το φωτογραφικό μου φακό καθώς λόγω πολύ κόσμου έπιασα θέση πλάγια της σκηνής ώστε να έχω ελεύθερο πεδίο, άρχισα να παρατηρώ τον τύπο αυτό ο οποίος ξυπνούσε με το χειροκρότημα στο τέλος των τραγουδιών και χειροκροτούσε με ενθουσιασμό, αλλά μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα αποκοιμιόταν! Τότε άρχισα να ρωτώ τους γύρω του και πρώτα δύο κοπέλες που στέκονταν ακριβώς από πάνω του, αν τους είναι συγγενείς για να τον απομακρύνουν καθώς δεν είναι θέση αυτή για να κοιμάται, αλλά κυρίως ότι δεν είναι καλό για την μπάντα να παίζει κι από κάτω ο μπροστινός θεατής να κοιμάται! Κανείς δεν τον γνώριζε! Τότε είδα εκεί τον Νικηφόρο Κουρή, τον παλιό μπασίστα των Υπογείων Ρευμάτων που παρακολουθούσε τη συναυλία και τον ρώτησα: τι λες να κάνουμε με τον τύπο αυτόν;

Με συμβούλευσε να τον ρωτήσω ευγενικά μήπως θέλει κάτι ή έχει ανάγκη βοηθείας! Πραγματικά τον σκούντησα και τον ξύπνησα ρωτώντας αυτό. Ο τύπος μου είπε ότι είναι καλά με απότομο τρόπο και ζωηρά και ότι δεν θέλει τίποτα! Ψυχολογώντας τον εκείνη την στιγμή διαισθάνθηκα ότι καλύτερα να μην του πω να απομακρυνθεί γιατί ίσως δημιουργούσε επεισόδιο κάτι που θα έβλαπτε την ροή της ηχογράφησης, οπότε τον άφησα στον ύπνο του δικαίου εφ’ όσον είδα ότι δεν ενοχλεί γενικότερα και κοιμάται ήσυχος! Πραγματικά όλα πήγαν καλά και έμεινε κολλημένος στην μοναδική καρέκλα που υπήρχε στο χώρο αυτό έως το τέλος!

Στο παρασκήνιο της συναυλίας πρέπει να σημειωθεί ότι τα Υπόγεια Ρεύματα κατέφθασαν στο Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου απευθείας μετά από 3ήμερη περιοδεία σε Πύργο, Πάτρα, Μεσολλόγι για συναυλίες! Έφθασαν στην Αθήνα γύρω στις 3 το μεσημέρι και ήρθαν κατευθείαν στο χώρο του Vinyl Is Back για το live τους που θα ξεκινούσε στις 5 το απόγευμα! Ανάμεσα στο κοινό τους ήταν ο γιος και ο ανιψιός του Θάνου Ανεστόπουλου, ο οποίος ήταν επιστήθιος φίλος του Νίκου Γιούσεφ, του μπασίστα των Υπογείων Ρευμάτων, που ήταν δίπλα ως το τέλος… Ο Γιούσεφ σχολιάζοντας το θέμα του τύπου που κοιμόταν είπε: «Όλο κάτι κουφά συναντάμε με τα Υπόγεια Ρεύματα!».
257.jpg
Ο γέρος που κοιμάται ενώ παίζει η μπάντα!

Νωρίτερα στις 4 μ.μ. ανέβηκαν στην σκηνή οι Empty Frame, οι οποίοι στα set list τους που έβαλαν, όπως άλλωστε συνηθίζεται, στο πάτωμα του stage, έχοντας επιλέξει στο καθένα από αυτά ένα διαφορετικό καλτ δίσκο με το εξώφυλλό του, έγχρωμο, κάτω από τα τραγούδια τους σε χαρτί Α4!
160.jpg
Empty Frame

Τα μέλη του συγκροτήματος συνηθίζουν να διαλέγουν εξώφυλλα δίσκων που συνοδεύουν τις λίστες τους σε κάθε live εμφάνιση του συγκροτήματος! Δηλαδή αυτός που φτιάχνει το playlist της εκάστοτε συναυλίας τους σκέφτεται ένα θέμα και βάζει διαφορετικές φωτογραφίες σε κάθε λίστα! Ευτυχώς το πρόσεξα και κράτησα αναμνηστικό το set list της τσελίστριας Κατερίνας Πάντζαρη με το εξώφυλλο του δίσκου «Slingshot» του Joe Henderson (υπήρξε μπασίστας του Miles Davis). Στο χαρτί που είχε στα πόδια του ο κιθαρίστας του Χρήστος Καλλιμάνης είχε το δίσκο του Dan Crary «Lady’s Fancy»!
Michael Henderson cover.jpg
Το cult εξώφυλλο

Στο παρασκήνιο της εμφάνισης των VHS (Very Hot Stuff) οι δύο τραγουδίστριες του συγκροτήματος, η Ευγενία και η Βίκυ έγιναν μαμάδες πρόσφατα με δύο μέρες διαφορά στα τέλη Ιανουαρίου!
93.jpg
Οι μαμάδες των VHS Ευγενία και Βίκυ

Πώς τα κατάφεραν να γεννήσουν και οι δύο κοπέλες του γκρουπ; «Είχαμε συνεννοηθεί να γίνουμε μαζί μαμάδες», είπαν κι έπεσε γέλιο!
171
Η Κατερίνα Πάντζαρη των Empty Frame

Πάντως ήταν και οι δύο πολύ κομψές επί σκηνής, χόρεψαν και τραγούδησαν συνοδεύοντας στα φωνητικά τον βασικό τραγουδιστή του γκρουπ Spy B κι όλα πήγαν θαυμάσια στο live τους με πολύ χορευτική διάθεση που μετέδωσαν και στον κοινό που τους παρακολούθησε το Σάββατο στις 6 το απόγευμα!
100
VHS

Αυτό όμως που συμβαίνει με τον Άκη Περδίκη είναι πραγματικά ανεξήγητο. Είναι ο μετρ των εξαφανίσεων! Δηλαδή στο χώρο που βρίσκεται εξαφανίζονται μυστηριωδώς πράγματα που άλλοτε εμφανίζονται και άλλοτε όχι! Στη ραδιοφωνική εκπομπή στο Δεύτερο Πρόγραμμα της ΕΡΑ εξαφανίστηκε ως δια μαγείας το δεύτερο cd που είχε φέρει μαζί του για να επιλέξει τραγούδια ο παρουσιαστής της εκπομπής Πανταζής Τσάρας, του οποίου άρεσαν ιδιαίτερα τα πρόσφατα τραγούδια του Περδίκη κι έψαχνε σαν τρελός μετά το τέλος της εκπομπής να βρει το δεύτερο cd από το οποίο δεν έπαιξε κάποιο τραγούδι, αλλά εκείνο εξαφανίστηκε. Δεν είχε πράγματα μαζί του, ούτε τίποτε άλλο, μόνο ένα ντοσιέ με τις σημειώσεις του, όπως και οι υπόλοιποι καλεσμένοι. Και σαν να μην έφτανε αυτό εξαφανίστηκε κι ένα στριφτό τσιγάρο που έκανε ένας καλεσμένος στο τέλος της εκπομπής, το οποίο δεν βρέθηκε ποτέ! Στα φαινόμενα εξαφανίσεων ο Περδίκης είπε ότι συνηθίζεται αυτό σε χώρους που βρίσκεται ο ίδιος, αλλά δεν μπορεί να το εξηγήσει…!
88
Ο Άκης Περδίκης και οι "εξαφανίσεις"

Πάντως στο live του το Σάββατο στη 1 το μεσημέρι, δεν παρατηρήθηκε κάποια εξαφάνιση, όλα πήγαν πολύ καλά και μάλιστα εμφανίστηκαν στο χώρο πολλοί φίλοι του που είχαν καιρό να τον δουν και το χάρηκαν αυτό όλοι τους.
61
Η Μαρία από το Ρόδον παρακολουθεί το live του Περδίκη

Μία εξ αυτών ήταν η θρυλική και αυστηρή -δεν περνούσε μέσα τζάμπα ούτε κουνούπι- ταμίας του ιστορικού κλαμπ «Ρόδον» στην οδό Μάρνη, η Μαίρη, που ζει πια εκτός Αθηνών, αλλά ήρθε από την Κρήτη ειδικά για τον Περδίκη να τον δει με την παρέα της, έναν καλό παλιόφιλό της!
73
Η Μαρία (Ρόδον) - Χαρά Γιαμπουράνη - Άκης Περδίκης

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!