Sold out Γιώργος Νταλάρας & Yoram Gaon στο Tel Aviv

(ΑΚΟΥΣΤΕ) Τρία ξεχωριστά τραγούδια για πρώτη φορά από τον Γιώργο Νταλάρα, στις συναυλίες του στο Ισραήλ με τον Yoram Gaon.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
14/06/2017

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Θανάσης Γιώγλου
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
Καμία εκδήλωση

«Μίλησέ μου» και άλλα πολλά στο Ισραήλ


Sold out ήταν οι δυο πρώτες συναυλίες του Γιώργου Νταλάρα με τον Yoram Gaon στο «Mann Auditorium» του Tel Aviv, στις 12 και 13 Ιουνίου.

O Υoram Gaon (Yehoram Gaon) γεννήθηκε στις 28 Δεκεμβρίου 1939 στη γειτονιά Beit Hakerem της Ιερουσαλήμ. Είναι Ισραηλινός τραγουδιστής, ηθοποιός, σκηνοθέτης, τηλεοπτικός και ραδιοφωνικός παραγωγός, ενώ έχει γράψει και επιμεληθεί βιβλία για τον ισραηλινό πολιτισμό.*

Η παραγωγή των συναυλιών ήταν του πολύπειρου παραγωγού Moshe Yossef. Το πρόγραμμα περιλάμβανε μια επιλογή από κλασικά ελληνικά και ισραηλινά τραγούδια, στιγμές από το ρεπερτόριο του Γιώργου Νταλάρα και του Yoram Gaon, αλλά και τραγούδια από την ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου. Μια πρόγευση πήραμε πριν από λίγες ημέρες, με τους δυο ερμηνευτές να τραγουδούν στις δυο γλώσσες το «Μίλησέ μου» του Μάνου Χατζιδάκι και του Νίκου Γκάτσου.

Έπαιξαν οι μουσικοί


Γιώργος Παπαχριστούδης (πιάνο), Γιώργος Μάτσικας (μπουζούκι, κιθάρα), Κωνσταντίνος Γεδίκης (μπουζούκι, λαούτο), Μάνος Γρυσμπολάκης (ακορντεόν), Μαρίνος Τρανουδάκης (κρουστά), Στράτος Σαμιώτης (κρουστά), Νίκος Σαμαράς (τρομπέτα, μπαγλαμάς), Αποστόλης Βαγγελάκης (κλαρίνο, σαξόφωνο, φλάουτο), Θανάσης Σοφράς (μπάσο).

Η συναυλία της 13ης Ιουνίου μεταδόθηκε ζωντανά από το ραδιοφωνικό σταθμό Galei Tsahal. Από την ηχογράφηση της ραδιοφωνικής μετάδοσης, έχουμε δυο ξεχωριστά ντουέτα, σε τραγούδια που ακούστηκαν για πρώτη φορά - όσο τουλάχιστον είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε - σε συναυλίες του Γιώργου Νταλάρα. 

Το πρώτο τραγούδι είναι η περίφημη «Μπαλάντα του Ούρι» («Αχ ουρανέ») του Μάνου Χατζιδάκι και του Νίκου Γκάτσου…H μετάφραση των στίχων στα εβραϊκά είναι του Yaakov Ripel.

Το δεύτερο με τον τίτλο «Στου πικραμένου την αυλή» προέρχεται από τον κύκλο τραγουδιών «Νύχτα θανάτου» του Μίκη Θεοδωράκη και του Μάνου Ελευθερίου, που τραγούδησε ο Αντώνης Καλογιάννης… Η μετάφραση είναι του Yaakov Shaptai. Λίγα χρόνια πριν, το 1970, το τραγούδι είχε ηχογραφηθεί και από τον George Μoustaki στα γαλλικά, με τίτλο «L’homme au coeur blesse».

Στις 15 Ιουνίου οι δυο καλλιτέχνες θα εμφανισθούν στο Caesarea Amphitheater.

*Oι πληροφορίες για τον Yoram Gaon προέρχονται από τη Wikipedia.

- Οι φωτογραφίες από την γενική πρόβα και την πρώτη συναυλία της 12ης Ιουνίου, προέρχονται από την επίσημη σελίδα του Γιώργου Νταλάρα στο facebook.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!