Σαββόπουλος & Βιτάλη στη Σκύρο - «Ας κρατούσαν κι άλλο λίγο οι χοροί»

(VIDEO & PHOTOS) Δυο καλλιτέχνες που αγαπάει πολύ το κοινό βρέθηκαν το Σάββατο 6 Αυγούστου στη Σκύρο.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Ο Διονύσης Σαββόπουλος και η Ελένη Βιτάλη κατέφθασαν στο μεγαλύτερο νησί των Σποράδων για να παρουσιάσουν το πρόγραμμα «Σήκω ψυχή μου δώσε ρεύμα» που αυτό το καλοκαίρι κάνει στάση σε πολλά μέρη της χώρας. Η συναυλία έγινε σε έναν ανοιχτό χώρο μέσα στα πεύκα, δίπλα στον οποίο βρίσκεται μια πανέμορφη παραλία του νησιού, η κυρά-Παναγιά. Η σκηνή στήθηκε σε ένα πολύ καλό σημείο που επέτρεπε σε όλους όσοι βρέθηκαν εκεί να απολαμβάνουν οπτικά τους ερμηνευτές, αλλά και τους μουσικούς. Οι τελευταίοι με τη σειρά τους, έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό απόλυτα συγχρονισμένοι μεταξύ τους, ενώ η ηχοληψία ήταν σχεδόν άψογη καθ’ όλη τη διάρκεια της συναυλίας.

Ο Διονύσης Σαββόπουλος που -όπως δήλωσε- έχει επισκεφθεί αρκετές φορές το νησί μαζί με τον αείμνηστο Νίκο Παπάζογλου για διακοπές, έδειχνε να χαίρεται που βρίσκεται εκεί και που, μαζί με την Ελένη Βιτάλη περιοδεύουν με αυτήν την παράσταση. Τατραγούδια του «Άγγελος εξάγγελος», « Η παράγκα» και «Τον χειμώνα ετούτο» θύμισαν σε όλους το πόσο επίκαιρα είναι στις μέρες μας, αν και γράφτηκαν πολλές δεκαετίες πριν. Βέβαια, όπως πάντα, όλα τα πολιτικοποιημένα τραγούδια σχολιάστηκαν από τον ίδιο τον δημιουργό, είτε ενημερώνοντας τον κόσμο για τον τρόπο που γράφτηκαν, είτε υπενθυμίζοντας ότι ουσιαστικά δεν έχει αλλάξει τίποτα όλα αυτά τα χρόνια.

Η Ελένη Βιτάλη που συνόδευε τον Σαββόπουλο σε όλα του σχεδόν τα τραγούδια και βρέθηκε στο νησί για πρώτη φορά, δεν παρέλειψε να ερμηνεύσει αρκετές επιτυχίες της, όπως την «Κιβωτό», το «Ίσως φταίνε τα φεγγάρια» και το «Ενα χειμωνιάτικο πρωί». Στις εκπλήξεις της βραδιάς ήταν και από τους δύο το άκουσμα των τραγουδιών «Σαν αερικό», «Ακρογιαλιές δειλινά», αλλά και το ρεφρέν από το κομμάτι «Πεθαίνω για σένα». Ξεσηκωμός έγινε με τη «Συννεφούλα» και το «Ας κρατήσουν οι χοροί», ενώ με το «Νιώσε με» και το «Τρελή κι αδέσποτη» πολλοί ήταν εκείνοι που σιγοτραγούδησαν μαζί με τους καλλιτέχνες τους στίχους των τραγουδιών.

Ολα καλά, λοιπόν, με αυτή τη συναυλία στο νησί της Σκύρου, τόσο σε καλλιτεχνικό, όσο και σε οργανωτικό επίπεδο. Ο Δήμος Σκύρου έπραξε τα δέοντα προκειμένου να προβληθεί η βραδιά, ενώ όλοι όσοι εργάστηκαν για την άρτια υλοποίηση της συναυλίας, σίγουρα θα πρέπει να είναι πολύ ευχαριστημένοι από το αποτέλεσμα. Οι παρόντες έφυγαν ικανοποιημένοι στο τέλος, με ένα και μόνο παράπονο, το οποίο αφορούσε τη διάρκεια της παράστασης, αφού θεώρησαν ότι το αντίτιμο που πλήρωσαν για εισιτήριο (15€) ήταν υπερβολικό σε σχέση με τον χρόνο της συναυλίας που, μαζί με το διάλειμμα των είκοσι λεπτών, κράτησε δύο ώρες και δέκα λεπτά. Η ουσία είναι ότι, μέσω αυτής της περιοδείας, ο κόσμος που μένει στην επαρχία, αλλά και οι επισκέπτες του νησιού, είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν απόκοντά δυο εξαιρετικούς καλλιτέχνες, οι οποίοι τον χειμώνα που μας πέρασε συνεργάστηκαν επιτυχώς σε μουσική σκηνή της πρωτεύουσας.

Σειρά εμφάνισης στη Σκύρο έχει την Παρασκευή 12 Αυγούστου ο Αλκίνοος Ίωαννίδης.

Video

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!