«Σαν αερικό» η Μελίνα Κανά ολοκλήρωσε την περιοδεία της

(VIDEO & PHOTOS) Η Μελίνα Κανά, με τον Πάνο Παπαϊωάννου, τους Rom Royal & τον Θέμη Καραμουρατίδη στο Βεάκειο.
«Σαν αερικό» η Μελίνα Κανά ολοκλήρωσε την περιοδεία της Φωτογραφίες: Κίκα Α. Ρόκα
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Τελευταίος σταθμός της καλοκαιρινής περιοδείας της Μελίνας Κανά το Βεάκειο Θέατρο, στον Πειραιά, όπου την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου, παρέα με τον Πάνο Παπαϊωάννου και σε ειδική συμμετοχή το συνθέτη Θέμη Καραμουρατίδη, μας θύμισε όλους τους λόγους για τους οποίους την αγαπάμε.

Με τη συνοδεία των εξαιρετικών Rom Royal και των πνευστών τους, η Μελίνα Κανά, με την τόσο γοητευτική σκηνική της παρουσία, ανέτρεξε στη δισκογραφική πορεία της, απ’ όπου δε θα μπορούσαν να λείπουν ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου & ο Σωκράτης Μάλαμας, αλλά και αγαπημένα της παραδοσιακά και λαϊκά τραγούδια.

Τα «Λένε», «Μοιραία», «Θα βάλω τα μεταξωτά» του Σωκράτη Μάλαμα, τα «Έρημα κορμιά», «Αερικό», «Βάλε κρασί», «Φεϊρούζ», «Μιλώ για σένα», «Αλεξάνδρα» του Θανάση Παπακωνσταντίνου, μπλέχτηκαν με παραδοσιακά τραγούδια που τόσο πολύ της πάνε, με τις «Τυφλές ελπίδες» του Πέτρου Δουρδουμπάκη, «Αλεπού» (Αυτό που κόβεις μόνος σου) του Παντελή Θαλασσινού & του Θοδωρή Γκόνη και τραγούδια που δεν τραγούδησε σε πρώτη εκτέλεση, όπως την «Κοιλάδα των Τεμπών» και τον «Πεχλιβάνη».

Ενδιάμεσα, ο Πάνος Παπαϊωάννου έδωσε τη δική του πινελιά, τραγουδώντας τόσο μόνος, όσο και μαζί με τη Μελίνα Κανά, τραγούδια που δισκογράφησε ο ίδιος κι αγαπήσαμε με τη φωνή του, όπως τα «Μεροκάματα» και την ελληνική διασκευή του «Ο άνεμος φυσά», καθώς και άλλα από το έντεχνο ρεπερτόριο. Οι Rom Royal είχαν κι εκείνοι τις μουσικές στιγμές τους μόνοι επί σκηνής, με τον Balkan ιδιαίτερο ήχο τους, που ξεσήκωσε το κοινό.

Ο Θέμης Καραμουρατίδης, σε ειδική συμμετοχή λόγω του νέου τραγουδιού που έγραψε για τη Μελίνα Κανά, σε στίχους Λήδας Ρουμάνη και τίτλο «Αγάπα με και πούλα με», τη συνόδευσε με το πιάνο του στην πρώτη ζωντανή εκτέλεση του τραγουδιού, αλλά και σε τρία ακόμα τραγούδια του, τα «Μνήμη», «Αγάπη στις επαναλήψεις» και «Μέχρι το τέλος».

Το φινάλε της βραδιάς βρήκε τη Μελίνα Κανά, συγκινημένη από την ανταπόκριση του κοινού, να τραγουδά στη μέση της σκηνής τα «Όταν τραγουδάω» & «Αύγουστος» μόνο με τη συνοδεία της κιθάρας του Κώστα Νικολόπουλου.

Παρούσα στη συναυλία ήταν και η στιχουργός Λήδα Ρουμάνη μαζί με τη Νατάσσα Μποφίλιου, καθώς και οι Χρυσόστομος Καραντωνίου & Δημήτρης Παπαχαραλάμπους, δημιουργοί των δυο τελευταίων δισκογραφικών εργασιών του Πάνου Παπαϊωάννου.

Οι Rom Royale είναι:


Γιώργος Δούσος - Κλαρίνο
Δάνης Κουμαρτζής - Κοντραμπάσο
Παύλος Μέτσιος - Τρομπέτα
Γιώργος Αγγελάκης - Τρομπόνι

Μαζί τους:

Κώστας Νικολόπουλος - Κιθάρες
Στρατής Σκουρκέας - Κρουστά
Ζαχαρίας Γερασκλής - Μπουζούκι, λαούτο

Ηχοληψία: Νίκος Κόλλιας
Φωτισμοί: Νεκταρία Εμανουηλίδου

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!