Rockwave Festival: Μεταλλική Ρεβάνς

(PHOTOS) Μια βραδιά που χώρεσε Accept, Saxon, Sabaton και Judas Priest!
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Όταν ο Rod Halford πάρκαρε τη Harley Davison στη μέση της σκηνής, 20 λεπτά πριν τα μεσάνυχτα και λίγο αργότερα οι Judas Priest τραγούδησαν τον ύμνο τους «Breaking The Law» στο φινάλε τους, έβαλε τη σφραγίδα στη μεγάλη βραδιά της metal στο Rockwave Festival. Μια βραδιά που χώρεσε Accept, Saxon, Sabaton και Judas Priest, όλες εμβληματικές μπάντες της μέταλ σκηνής, κάτι σαν εγκεφαλικό για τους χεβυμεταλάδες!

Επικεφαλής της βραδιάς φυσικά οι Judas Priest, μια μπάντα που πάντα στα φεστιβάλ βγαίνει τελευταία και ο ήχος της είναι τόσο προσεγμένος που είναι ένα επίπεδο πάνω από όλα τα γκρουπ. Αυτό επιβεβαιώθηκε και χθες. Με ειδικό σκηνικό στήσιμο στο οποίο πρωταγωνιστούσαν δύο τρίαινες και με τις δύο Gibson V στα χέρια των κιθαριστών τους, σήμα κατατεθέν του γκρουπ, ευτύχησαν να παίξουν μπροστά στο κατάμεστο εκείνη την ώρα Terra Vibe. Οι πιστοί οπαδοί τους έμειναν εκεί να τους περιμένουν και δεν μετακινήθηκαν στην άλλη σκηνή να δουν τους Σουηδούς Sabaton που επίσης μάζεψαν πολύ κόσμο στο χώρο τους και έπαιξαν επίσης το «Breaking The Law» προετοιμάζοντας το κοινό για το τι θα επακολουθούσε!

Το οπτικό υλικό στη διάρκεια της εμφάνισης των Judas Priest ήταν σπουδαίο και πολύ προσεγμένο, σημαντικό μέρος του σόου τους. Ευτυχώς που δεν ήταν εκεί η Ελένη Λουκά γιατί θα είχε φρικάρει! Τέσσερα κοστούμια άλλαξε ο Rod Halford - το πρώτο με το οποίο εμφανίστηκε έγραφε πίσω Heavy Metal και το τελευταίο Judas Priest. Όλα είχαν σήματα μεταλλικά που κάποτε ήταν της μόδας να ράβουν οι ρόκερς στα ρούχα τους. Το φανατικό κοινό τους ουκ ολίγες φορές άναψε καπνογόνα χορεύοντας στους χέβυ ρυθμούς τους. Έχουν εμφανιστεί επίσης το 2011 στην Πλατεία Νερού και το 2015 στη Μαλακάσα.
rockwave 2018
Την πρώτη ημέρα από τις δύο της metal στη Μαλακάσα άνοιξαν οι Accept (τι συγκίνηση ένοιωσα καθώς τους είχα δει το καλοκαίρι του 1984 support των Iron Maiden στην γαλλική πόλη Ανσύ) εξαιρετικοί όπως τότε μετά από 34 χρόνια. Έπαιξαν μπροστά σε πολύ κόσμο που είχε έρθει από νωρίς για να τους τιμήσει.

Ακολούθησαν οι Saxon από το Μπάρνσλυ της Αγγλίας με τον πολύ Peter «Biff» Byford ντυμένο με ένα φοβερό μαύρο ναυτικό κοστούμι. Ψηλός, επιβλητικός και ευγενικός καθώς ρώτησε το κοινό στη μέση του σετ αν θέλει να παίξουν το «Ride Like The Wind» του Christopher Cross, από το άλμπουμ τους «Destiny» (1988) που ανήκει στο πιο «ελαφρύ» ρεπερτόριό τους! Κάτι που έγινε. Φυσικά και έπαιξαν το ύμνο τους «Crusader» από το ομώνυμο άλμπουμ του 1984 με το οποίο έγιναν ευρύτερα γνωστοί και έκανε πάταγο τότε και στην Ελλάδα. Έπαιξαν κομμάτια από όλη την πορεία τους ξεκινώντας με το νέο άλμπουμ τους «Thunderbolt». Στη διάρκεια της συναυλίας τους υψώθηκε και μια αγγλική σημαία από τους οπαδούς τους! Η αλήθεια είναι ότι η φωνή του «Biff» από το 2000 έχει σπάσει και δεν είναι αυτή που ήταν, αλλά παραμένει πραγματικός leader μιας θρυλικής μπάντας που έβγαλε τον πρώτης δίσκο το 1979, ο οποίος ήταν ροκ και όχι μέταλ.

Οι Sabaton, η σουηδική μηχανή πολέμου και νεότερη της θρυλικής τριάδας που εμφανίστηκε χθες, έπαιξε στο Vibe Stage (μικρότερη σκηνή) μέσα σε καπνούς και ελεγχόμενες φωτοβολίδες. Προσωπικά τους άκουγα από μακριά κρατώντας την καλή θέση που είχα για τους Judas Priest.

Κάποια σύννεφά που «εγκαταστάθηκαν» ακριβώς πάνω από τον συναυλιακό χώρο πριν βγουν οι Judas Priest κι ενώ έπαιζαν οι Sabaton δεν είχαν συνέχεια και εξαφανίστηκαν με τις πρώτες εκρήξεις των Judas Priest!

Γενικά η οργάνωση ήταν εξαιρετική, χωρίς παρατράγουδα, σε ένα φεστιβάλ που έχει πολλά χιλιόμετρα και ιστορία πίσω του. Ο ήχος ήταν αυτός που έπρεπε και όλα κύλησαν ομαλά. Άλλωστε το Rockwave Festival συγκαταλέγεται εδώ και αρκετά χρόνια στα μεγαλύτερα ευρωπαϊκά φεστιβάλ. Η συνέχεια σήμερα με τους Iron Maiden για τους οποίους αδημονεί από χθες το κοινό και πολύς κόσμος φορούσε μπλούζες τους.

Από τις παρουσίες - εκπλήξεις στη χθεσινή ημέρα ήταν της Σοφίας Αρβανίτη με μπλούζα Johnny Cash που έζησε με το δικό της τρόπο τις εμφανίσεις των γκρουπ. Άλλωστε σε ροκ μονοπάτια κινείται τον τελευταίο καιρό τραγουδώντας με διάφορα ροκ σχήματα που την καλούν σαν guest, αλλά κυρίως με τον πρόσφατο δίσκο της «Αλαβαρντάχαλα - Τραγούδια Των Καιρών».

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!