Rock βγαλμένο από την ψυχή

(VIDEO & PHOTOS) Η παλιά φρουρά της ελληνικής rock μουσικής συνδιαλέχθηκε στο πάλκο με την καινούργια γενιά.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
24/09/2018

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Γιάννης Αλεξίου
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Έκαναν όλοι σαν μικρά παιδιά που βρέθηκαν μαζί και το γιόρτασαν με την ψυχή τους. Ήταν μια συναυλία σαν εκείνες τις παλιές που αν και ήταν μεγάλο μουσικό γεγονός την άλλη μέρα δεν έγραφαν ούτε λέξη οι εφημερίδες. Δεν άλλαξε τίποτα!

Σάββατο βράδυ συναντήθηκαν στο «Black Box Methodia», στο Βοτανικό, μουσικοί που το λέει η ψυχή τους να παίζουν blues - rock και έχουν υπερασπιστεί τη μουσική που αγαπούν με κάθε τρόπο και τίμημα στη ζωή τους. Εκεί τα έδωσαν όλα «Στα βήματα των Jimi Hendrix, Johnny Winter & Rory Gallagher», τιμώντας αγαπημένους τους δημιουργούς στην εκδήλωση που διοργάνωση η «Αντίθεση».

Από τις 6 το απόγευμα ως αργά μετά τα μεσάνυχτα που άρχισαν τα τζαμαρίσματα, συνολικά 11 συγκροτήματα και 40 μουσικοί πέρασαν από τη σκηνή: Δημήτρης Πουλικάκος, Δημήτρης Πολύτιμος, Τάσος Φωτοδήμος, Τάκης Μακρής, Μιχάλης Νικολαΐδης, Λουκάς Σιδεράς, Γιάννης Δρόλαπας, Johnny Vavouras, Παναγιώτης Χαραμής, Ανδρέας Γκομόζιας, Ζαφείρης Τσίναλης, Νίκος Εφεντάκης, Δημήτρης Παπαδημητρίου, Κυριάκος Δαρίβας, Σίμος Κοκαβέσης, Μάνος Δελώτης, Θωμάς Ανδρέου, Γιώργος Ζήκος, Μιχάλης Χρηστίδης, Γιώργος Καντζίδης, Γιώργος Βαρτής, Χρήστος Βίλδος, Γιάννης Βερούχης, Θέμης Αμοιρίδης, Θοδωρής Τσαμερτζής, Χρήστος Σιγαλός, Κώστας Κατσούγκρης, Βαγγέλης Ντάλας, Ζήσης Τζούλης, Βέργος Ηλίας, Χρήστος Κωνσταντινίδης και Βλαδίμηρος Τύριμος.

Η παλιά φρουρά της ελληνικής rock μουσικής συνδιαλέχθηκε στο πάλκο με την καινούργια γενιά σε μια αξέχαστη μουσική εμπειρία για το κοινό που την παρακολούθησε. Πάθος, δεξιοτεχνία και απρόβλεπτες συναντήσεις υπό τους ήχους κομματιών όπως το Hootchie Cootchie Man, Tattoo’d Lady, All Along The Watchtower, Shadow Play, Hey Joe, Little Wing, Goin’ Down Slow, Bullfrog Blues και πολλά ακόμη των τριών μάστερ της blues-rock, αλλά και κομμάτια αγαπημένα τους που είχαν διασκευάσει είχαν την τιμητική τους.

Η δεξιοτεχνία του Γιάννη Δρόλαπα συναντούσε το παθιασμένο και γεμάτο συναίσθημα παίξιμο του Λουκά Σιδερά, η παλιά Gibson του Τάκη Μακρή με την οποία αλώνισε κάποτε τα ροκ κλαμπ της Πλάκας έδενε με το μεστό παίξιμο του rock legend Τάσου Φωτοδήμου, ο Τζώνυ Βαβούρας με τους Vavoura Band έβγαλε τον πιο ροκ εαυτό του, οι Νίκος Εφεντάκης, Σίμος Κοκαβέσης «πυροβολούσαν» με τις κιθάρες τους, o Gus Κατσούγκρης με πολύ στυλ και ψυχή.

Ο «έφηβος» Δημήτρης Πολύτιμος μοίρασε το πιάνο του με το συγκρότημα Οι Άσσοι του Καράτε του αιώνιου φίλου - συνεργάτη Δημήτρη Πουλικάκου και με τους Listen To The Past το νέο πρότζεκτ του δεξιοτέχνη κιθαρίστα Ανδρέα Γκομόζια, με τον Ζαφείρη Τσίναλη που έχει μεγάλη ιστορία στο blues-rock. Ο βιρτουόζος ντράμερ Κυριάκος Δαρίβας που έπαιξε ως συνήθως με την ψυχή του μαζί τον Δ. Πουλικάκο, με τον οποίο είχαν συνεργασία επί σειρά ετών, ενώ τζάμαρε με άλλους μουσικούς, όπως τον Τάκη Μακρή από τους θρυλικούς Funky Chicken που είχαν ντράμερ τότε τον Τ. Φωτοδήμο. Πολλά σχήματα έρχονταν στον νου του καθενός καθώς έβλεπαν μουσικούς που ανεβοκατέβαιναν στην σκηνή, αποτυπωμένες rock στιγμές που αντέχουν στο χρόνο.

Ο Δ. Πουλικάκος, ένας αληθινός «στρατιώτης της μουσικής», σε μια από τις εκπλήξεις της βραδιάς έπαιξε δεύτερη κιθάρα με το συγκρότημα του Γκομόζια απολαμβάνοντας τη συνεύρεση αυτή αμέσως μετά τη δική του εμφάνιση με τους Άσσους του Καράτε. Ένα κομμάτι - έκπληξη ήταν το «Them Changes», που σπάνια ακούγεται σε συναυλίες, που έπαιξαν από το live στη Νέα Υόρκη των Band Of Gypsies του Jimi Hendrix με τον Buddy Mikes στα τύμπανα, συνθέτη του κομματιού.

Κάπως έτσι κύλησε η βραδιά τη μία μετά τα μεσάνυχτα, οπότε και άρχισαν τα τζαμαρίσματα μεταξύ των μουσικών. Στις μουσικές επιλογές της μαραθώνιας εκδήλωσης ήταν η Εύα Ζευγουλά που έβαλε την πινελιά της μια και το blues-rock είναι στο πετσί της. Επίσης να σημειωθεί ότι αρκετοί μουσικοί χρειάστηκε να ταξιδέψουν ώστε να πάρουν μέρος στη συναυλία, όπως και αρκετοί μουσικόφιλοι που ήρθαν από διάφορες περιοχές για να δουν από κοντά μουσικούς που δεν έχουν την ευκαιρία να δουν συχνά. Όσο για τους διοργανωτές υποσχέθηκαν ότι το ραντεβού αυτό δεν θα είναι το τελευταίο, αλλά θα υπάρχει συνέχεια σε τέτοιου είδους συνευρέσεις και μουσικά αφιερώματα.

*Οι φωτογραφίες είναι του Κυριάκου Sundy Hardrocker

Video

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!