Που και πως γιόρτασε ο Πουλικάκος τα 74α γενέθλιά του!

(PHOTOS) Ποια τραγούδια έπαιξε ο Πουλικάκος στα 74α του γενέθλια του, ποιοι παραβρέθηκαν, ποιος έφερε την τούρτα… και άλλες ροκ ιστορίες.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Ο Δημήτρης Πουλικάκος γιόρτασε την Κυριακή το βράδυ στις «επάλξεις» μαζί με φίλους τα 74α του γενέθλια του.

Βράδυ Κυριακής στο «Nosotros» στα Εξάρχεια. Ο χώρος της οδού Θεμιστοκλέους γέμισε από φίλους που βρέθηκαν κοντά στον αειθαλή ρόκερ για να του ευχηθούν, αλλά και να παίξουν μαζί του μουσική. Ο Δημήτρης Πουλικάκος (γεννημένος 21 Ιανουαρίου 1943) στις 21.45 ανέβηκε στο πάλκο με την συνοδεία του τρίο που εμφανίζεται τον τελευταίο καιρό μαζί του και σταδιακά ανέβαινε ένας - ένας από τους καλεσμένους του, φίλους - μουσικούς.

Πρώτα ο Νίκος Σπυρόπουλος, μετά ο Κυριάκος Δαρίβας και αργότερα ο Βασίλης Σπυρόπουλος πήραν τη θέση τους στο πάλκο και βρέθηκαν να παίζουν και όλοι μαζί με τον εορτάζοντα τα αγαπημένα κομμάτια του, ο οποίος που είχε την τιμητική του το βράδυ αυτό. Τραγούδια όπως τα «Call Me The Breeze» του J.J. Cale, «Jumpin’ Jack Flash» των Rolling Stones, «It’s All Over Now Baby Blue» του Bob Dylan, «Walking The Dog» του Rufus Thomas και πολλά ακόμη δικά του, ιντερλούδια και τραγούδια που δε έχει ηχογραφήσει. Τραγούδια που επηρέασαν την πορεία του, από τα 50ς, 60ς και την soul μέχρι την rock και το blues. Φυσικά και δεν έπαιξε κανένα κομμάτι των Beatles καθότι είναι ορκισμένος, ως γνωστό, φαν των Rolling Stones. Από κάτω χόρευε η Θέκλα Τσελεπή με την παρέα της, ενώ εκεί βρίσκονταν ο Λήτης, ο Δημήτρης Παπαχρήστου, ο Κώστας Αρβανίτης, ο Τόλης Μαστρόκαλος, η Ρόλλυ Φλάππερ Γιαννοπούλου και πολλοί ακόμη φίλοι του.
poulikaki11
«Είμαι ιδιαίτερα συγκινημένος», είπε κάποια στιγμή δια μικροφώνου ο Δημήτρης Πουλικάκος κι έπεσε δυνατό χειροκρότημα. Ο κόσμος χόρευε γύρω από την σκηνή και στο χώρο επικρατούσε ζεστή ατμόσφαιρα που θύμιζε παλιές καλές στιγμές στα εξαρχείωτικα μπαρ. Οι ηλικίες ποικίλες από νεαρούς, φοιτητές, 40άρηδες και μεσήλικες που δείχνουν την διαχρονικότητα του Πουλικάκου που το λέει η καρδιά του και βγάζει το δυναμισμό εκείνο που είχε πάντα στην σκηνή. Μουσικός που έχει το χάρισμα να σε μαγνητίζει όταν τραγουδά και να μην βγάζεις τα μάτια σου από πάνω του.

Όταν ανέβηκε ο Κυριάκος Δαρίβας, ο οποίος σημειωτέον κατέφθασε με ένα τεράστιο κουτί με την τούρτα των γενεθλίων, υπήρξε επί 10 χρόνια ντράμερ του συγκροτήματος του Δημήτρη Πουλικάκου, τον παρουσίασε και είπε «Για τους Ολυμπιακούς να πω ότι πατέρας του Κυριάκου είναι ο Γιώργος Δαρίβας, παλιά δόξα του Θρύλου». Η αλήθεια είναι ότι όταν κάθισε πίσω από τα τύμπανα κι έπιασε τις μπαγκέτες στα χέρια του με την προσωπικότητά του και ανέδειξε τον ήχο της βραδιάς.
poulikaki06
Όσο για τον εορτάζοντα είχε κέφια και η ανταπόκριση του κόσμου στα γενέθλιά του τον έκανε ακόμη πιο χαρούμενο και δυνατό.

Η βραδιά συνεχίστηκε μέχρι αργά καθώς ως γνωστό τα κουρέλια τραγουδάνε ακόμα!

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!