Η Πίτσα Παπαδοπούλου στο Ρυθμό

(VIDEO & ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ) Η Πίτσα Παπαδοπούλου αποτελεί αδιαμφισβήτητα μία σημαντική μορφή του λαϊκού τραγουδιού.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Η βαθιά, μεστή φωνή της που γεμίζει το χώρο και χωρίς μικρόφωνα, λες και έχει καταπιεί ηχεία και μουσικά όργανα, σε συνδυασμό με τη δωρική της σκηνική παρουσία, αποτελούν από μόνα τους λόγο να πας στο γνωστό, ζεστό στέκι της Ηλιούπολης, το Ρυθμό Stage, για να την απολαύσεις. Άλλωστε, η Πίτσα Παπαδοπούλου αποτελεί αδιαμφισβήτητα μία σημαντική μορφή του λαϊκού τραγουδιού.

Για δύο Τετάρτες του Δεκεμβρίου, στις 12 και 19, η Πίτσα Παπαδοπούλου παρουσιάζει ένα διαφορετικό, λαϊκό πρόγραμμα με βασικό όχημα τη φωνή της και συνοδοιπόρο τον Κώστα Μάντζιο, που στέκεται άξια στο πλευρό της. Ο μαέστρος Σπύρος Κουρκουνάκης με το Γιώργο Τσάμπρα διαμόρφωσαν «ένα πρόγραμμα… αλλιώς», όπως είναι και ο τίτλος της παράστασης, με τραγούδια μεγάλων δημιουργών, που είτε έχει πει σε πρώτη εκτέλεση η ίδια, είτε σε δεύτερη. Στο δεύτερο μέρος του προγράμματος, επέλεξαν τραγούδια σε ζευγάρια, δηλαδή δύο από κάθε δημιουργό. O Μάνος Χατζιδάκις είχε την τιμητική του, καθώς με δικές του συνθέσεις «άνοιξε» το πρόγραμμα μία στιβαρή ορχήστρα, αποδίδοντας ορχηστρικά θέματά του, με σεβασμό αλλά και συναίσθημα, δίνοντας «χώρο» στη φωνή της Πίτσας Παπαδοπούλου, που εμφανίστηκε στη σκηνή αμέσως μετά, να σαγηνεύσει για ακόμη μία φορά τον κόσμο.

«Μάνα μου», «Με την Ελλάδα καραβοκύρη», «Μία ζωή μέσα στους δρόμους», «Που πάει η αγάπη όταν φεύγει», «Του τραγουδιού η Κυριακή», «Κάπου νυχτώνει», «Καίγομαι καίγομαι», «Γεννήθηκα για να πονώ», «Τα ξένα χέρια», «Το καράβι», «Παράνομη αγάπη», «Παράπονο» «Κάτω από τη μαρκίζα» ήταν ορισμένα από τα τραγούδια που ακούστηκαν χτες, χωρίς ίχνος μελοδράματος, αλλά με μία τάση να θες να πιείς κάτι παραπάνω και να καπνίσεις άλλο ένα τσιγάρο, καθώς τα τραγούδια φέρνουν μνήμες και δε μπορείς να τους γλιτώσεις, όταν ερμηνεύονται από μία φωνή σαν της Πίτσας Παπαδοπούλου.

Τη βραδιά παρακολούθησαν αρκετοί φίλοι της Πίτσας, όπως ο Γιώργος Τσάμπρας, ο Παναγιώτης Στεργίου, ο Βαγγέλης Δούβαλης και άλλοι, γεγονός που φάνηκε να τη χαροποιεί ιδιαίτερα. Δε δίστασε να παραδεχτεί πως είχε τρακ, παρ’ όλες τις δεκαετίες στο χώρο, αλλά και να διηγηθεί ιστορίες πίσω από τα τραγούδια, όπως το πώς ξεκίνησε την καριέρα της με τα «Ξένα χέρια». Στο τελευταία κομμάτι του προγράμματος, η ορχήστρα αποχώρησε, αφήνοντας την Πίτσα μόνη με το μικρόφωνο και το μαέστρο. Ακούσαμε εκπληκτικές a capella ερμηνείες, με αποκορύφωμα (και φινάλε) τη στιγμή που ο Γιώργος Τσάμπρας ζήτησε απ’ την ερμηνεύτρια να ξανατραγουδήσει το «Μάνα μου» του Τάκη Μουσαφίρη, με το οποίο είχε ξεκινήσει το πρόγραμμα, χωρίς τη συνοδεία της ορχήστρας. 

Ακόμα και μόνο για τη στιγμή αυτή, αξίζει να κόψετε τη βδομάδα στα δύο και να επισκεφτείτε το Ρυθμό Stage την επόμενη Τετάρτη. Τη μουσική επιμέλεια του προγράμματος έχει ο Σπύρος Κουρκουνάκης και μαζί του παίζουν οι μουσικοί: Κώστας Μιχαλάκης (κιθάρα, μπαγλαμά), Αρετή Κοκκίνου (κιθάρες, φωνητικά), Κώστας Τρυφωνόπουλος (μπουζούκι), Μαρία Νίττη (ακορντεόν), Θανάσης Γεωργάρας (μπουζούκι, τζουρά), Θανάσης Σοφράς (κόνταμπασο).

Video

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!