Πίτσα Παπαδοπούλου & Βασίλης Λέκκας - Γενική Πρόβα στο AntArt

(PHOTOS) Οι παραστάσεις ξεκινούν το Σάββατο 26 Οκτωβρίου και κάθε Σάββατο στη μουσική σκηνή AntArt της Γλυφάδας,
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
με την Πίτσα Παπαδοπούλου & το Βασίλη Λέκκα στις ερμηνείες, υπό τη μουσική διεύθυνση του δεξιοτέχνη Παναγιώτη Στεργίου. Η μουσική παράσταση «Λόγος Λαϊκός» του Κώστα Μπαλαχούτη, που σημείωσε ιδιαίτερη επιτυχία τον περασμένο χειμώνα, επιστρέφει και φέτος, εμπλουτισμένη κι ανανεωμένη!

Ο «Λόγος Λαϊκός» βασίζεται στα έργα μεγάλων Ελλήνων στιχουργών, τα νοήματα των οποίων οι δύο ερμηνευτές καταφέρνουν να εκφράσουν και να επικοινωνήσουν με τον τρόπο που αρμόζει, όπως έχουν και οι δύο αποδείξει περίτρανα κατά τη διάρκεια της μακρόχρονης πορείας τους και όπως (ξανα)διαπιστώσαμε κι εμείς, που βρεθήκαμε στη χθεσινή γενική τους πρόβα. Παρακολουθήσαμε ένα εξαιρετικό πρόγραμμα, αμιγώς λαϊκό, όπου οι ερμηνείες της Πίτσας & του Βασίλη διαδέχονται η μία την άλλη, υπό τους ήχους πεντεμελούς ορχήστρας, που συνοδεύεται κι από τον ίδιο το Βασίλη Λέκκα με το μπουζούκι του.

Απ' τον Τσάντα και την Ευτυχία, στο Βίρβο και τον Κολοκοτρώνη, στο Μητσάκη και τον Πυθαγόρα, στο Λευτέρη Παπαδόπουλο και το Μάνο Ελευθερίου, στον Άκη Πάνου και το Μανώλη Ρασούλη. Δεν παραλείπονται ελάσσονες με κομβική παρουσία, όπως οι Μάνεσης, Μουρκάκος, Γκούτης, Σαμολαδάς, Καγιάντας, Ψυχογιός, Χαψιάδης κ.ά. ενώ παράλληλα φωτίζεται η λαϊκή πλευρά των ποιητών μας: Χριστοδούλου, Λειβαδίτη, Γκάτσου κ.ά. Ακόμη υπάρχουν αναφορές σε συνθέτες με αξιοπρόσεκτη στιχουργική δραστηριότητα, από το Τσιτσάνη και τον Καλδάρα έως το Μίκη & το Μάνο. Μια διαφορετική ανάγνωση του λαϊκού μας τραγουδιού με κεντρικό άξονα το «λόγο» και τις ιδιαιτερότητες του.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!