Παρουσίαση βιβλίου της Μαρίας Παπαδάκη στο Polis Art Café (ΗΜΑΣΤΑΝ ΕΚΕΙ)

(VIDEO & PHOTOS) Στο κατάμεστο από κόσμο καφέ της στοάς Πεσμαζόγλου πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης 26 Μαρτίου 2014 η πρώτη, επίσημη παρουσίαση του νέου βιβλίου
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
της συγγραφέα & στιχουργού Μαρίας Παπαδάκη με τίτλο «Τι γυρεύω εγώ εδώ;», που κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις Εκδόσεις Φίλντισι της Σύσσης Καπλάνη.
 
Τη βραδιά προλόγισε ο κ. Βασίλης Χατζηιακώβου, ιδιοκτήτης του χώρου και στη συνέχεια για το βιβλίο, αλλά και τη Μαρία Παπαδάκη, μίλησαν διαδοχικά ο συνθέτης & μουσικός Αντώνης Μιτζέλος, η σκηνοθέτης & ηθοποιός Κέλλυ Σταμουλάκη και ο ραδιοφωνικός παραγωγός Γιάννης Σκουλετάκης. Αποσπάσματα του βιβλίου διάβασαν οι ηθοποιοί Μαριάνθη Σοντάκη & Φιλίτσα Καλογεράκου, ενώ ανέκδοτα τραγούδια σε στίχους της Μαρίας Παπαδάκη, εμπνευσμένους κυρίως από το ίδιο το βιβλίο, τα περισσότερα σε μουσική Γιάννη Νικολάου, τραγούδησαν ζωντανά οι Λένα Αλκαίου, Ερωφίλη, Αλέξης Καραβέργος, Παναγιώτης Κελάνδριας, Βασίλης Λέκκας, Γιάννης Νικολάου & Πασχάλης Τόνιος με τη συνοδεία των Τάσου Ζαφειρίου, Αρετής Κοκκίνου, Γιώργου Σαλτάρης, Στέλιου Τζανετή στα όργανα.
 
Ο Αντώνης Μιτζέλος δήλωσε εντυπωσιασμένος καθώς, διαβάζοντας το βιβλίο, διαπίστωσε ότι είχε να κάνει με μια επιβεβαιωμένη ποιήτρια, με την οποία έχουν κάνει και συνεχίζουν να κάνουν πολλά τραγούδια, αλλά και με μια συγγραφέα με επαληθευμένες τεχνικές γραφής, εξάροντας τη μουσικότητα στη γραφή της. Η Κέλλυ Σταμουλάκη μίλησε, μεταξύ άλλων, για τη δημοσιογραφική ιδιότητα της Μαρίας Παπαδάκη που είναι φανερή στις περιγραφές της κοινωνικοπολιτικής κατάστασης στην Ουκρανία, τη χώρα όπου διαδραματίζεται η ιστορία του βιβλίου, μια ιδιότητα που κατάφερε να εξυπηρετήσει και τη συγγραφική, αποδίδοντας με ταλέντο την ουσία των πραγμάτων. Ο Γιάννης Σκουλετάκης, κάνοντας με τη σειρά του τη δική του κριτική στο βιβλίο και τη γραφή της Μαρίας, υπερθεμάτισε λέγοντας πως η δουλειά των συνθετών που γράφουν μουσική στα τραγούδια της, είναι πάρα πολύ εύκολη, καθώς η πένα της μοιάζει με μπαγκέτα στα χέρια ενός μαέστρου. 

Η ίδια η Μαρία Παπαδάκη, εμφανώς συγκινημένη, πήρε το λόγο τελευταία, ευχαριστώντας τους παραβρισκόμενους, μεταξύ των οποίων διακρίναμε τους Βάσω Αλλαγιάννη, Πένυ Ξενάκη, Γιώτα Γιάννα, Γιάννη Παπαϊωάννου κ.α. και μίλησε για το πώς οδηγήθηκε στη συγγραφή του βιβλίου, μέσα από προσωπικά της βιώματα. 

Στο βίντεο μπορείτε να δείτε το Βασίλη Λέκκα (μουσική Γιάννης Νικολάου - στίχοι Μαρία Παπαδάκη) & την Ερωφίλη (μουσική Αρετή Κοκκίνου - στίχοι Μαρία Παπαδάκη) σε ανέκδοτα τραγούδια.

Video

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!