Παπαϊωάννου, Καραντωνίου & Παπαχαραλάμπους άναψαν «Τα φώτα στην πλατεία»

(PHOTOS) Ο Πάνος Παπαϊωάννου, ο Χρυσόστομος Καραντωνίου & ο Δημήτρης Παπαχαραλάμπους παρουσίασαν τη δεύτερη δισκογραφική τους εργασία.
Παπαϊωάννου, Καραντωνίου & Παπαχαραλάμπους άναψαν «Τα φώτα στην πλατεία» Φωτογραφίες: Κίκα Α. Ροκα
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Το βράδυ της Πέμπτης 25 Μαΐου, τα φώτα στη σκηνή του Σταυρού του Νότου Plus άναψαν για την παρουσίαση της νέας δισκογραφικής εργασίας του τραγουδιστή Πάνου Παπαϊωάννου με το συνθέτη Χρυσόστομο Καραντωνίου & το στιχουργό Δημήτρη Παπαχαραλάμπους. Πρόκειται για τη δεύτερη κοινή δουλειά των παιδιών, που έρχεται μετά το «Χορό των ημερών» και έχει τίτλο «Τα φώτα στην πλατεία».

Τη βραδιά προλόγισαν οι δημοσιογράφοι Δημήτρης Μανιάτης & Αντώνης Μποσκοΐτης, με μια μεταξύ τους συζήτηση για το δίσκο, το περιεχόμενό του, τους δημιουργούς, τον τραγουδιστή και, βεβαίως, τους εξαιρετικούς μουσικούς και όλους τους συντελεστές. Όμορφη πινελιά, η διακόσμηση του χώρου -ειδικά για την περίσταση- με τα ζωγραφικά έργα του Ηλία Παπανικολάου, που φιλοτεχνήθηκαν για να συνοδεύσουν κάθε τραγούδι χωριστά, ένα εκ των οποίων κοσμεί και το εξώφυλλο του δίσκου.

«Τα Φώτα Στην Πλατεία» περιλαμβάνουν 11 τραγούδια, όλα σε μουσικές ή διασκευές Χρυσόστομου Καραντωνίου & στίχους Δημήτρη Παπαχαραλάμπους, κάποια από τα οποία ήδη γνωρίζουμε κι έχουμε αγαπήσει από το ραδιόφωνο με τη φωνή του Πάνου Παπαϊωάννου, όπως το «Ο Άνεμος Φυσά» (διασκευή του γνωστού «Le Vent Nous Portera»), το «Πες Μου», το ομότιτλο «Τα Φώτα στην Πλατεία», αλλά και το πρόσφατο ντουέτο με τη Μαρία Παπαγεωργίου, «Αυτός Που Αγαπάς», μια διασκευή του διάσημου κομματιού της Tina Dickow «Someone You Love» και φυσικά παρουσιάστηκαν κατά τη διάρκεια της βραδιάς, με ενδιάμεσα σχόλια από τη ραδιοφωνική παραγωγό Εύα Τσακού, εμπνευσμένα από τους στίχους του Δημήτρη Παπαχαραλάμπους.

Τα υπόλοιπα τραγούδια του δίσκου ακούστηκαν για πρώτη φορά στο Σταυρό του Νότου, κερδίζοντας τις εντυπώσεις σ’ αυτή την πρώτη τους ακρόαση, ανακατεμένα με εκείνα του «Χορού των ημερών», αλλά και τραγούδια από τους καλεσμένους της βραδιάς, Κώστα Παρίσση, Μαρία Παπαγεωργίου & Απόστολο Ρίζο και, όπως ήταν λογικό, η βραδιά ολοκληρώθηκε με τα λατρεμένα «Μεροκάματα». Για encore, ο Πάνος Παπαϊωάννου μας τραγούδησε το «Άει της αγάπης μαχαιριά» των αδερφών Κατσιμίχα.

Έπαιξε η νεοσύστατη, αλλά υπέροχη μπάντα, Cour de Miracles (Αυλή των Θαυμάτων), που αποτελείται από τους: Αλέξανδρο Κούρο - πιάνο, κρουστά, Ιάσονα Μαυρογεώργο - ακουστική & ηλεκτρική κιθάρα, Μάριο Παπούλια - βιολί, Νίκο Σταδιάτη - ακορντεόν, Αντωνία Τσολάκη - μπάσο, Μανόλη Τόμπρο - τύμπανα & Αλέξανδρο Ζουγανέλη - πνευστά.

Συνολικά, ήταν μια πολύ όμορφη βραδιά, με όμορφα τραγούδια, όμορφες ερμηνείες, συγκίνηση, αλλά και πολλή χαρά. Εύχομαι τα «φώτα στην πλατεία» να μείνουν αναμμένα για πολλά χρόνια ακόμα και τα παιδιά να συνεχίσουν να μας χαρίζουν τα αποτελέσματα του ταλέντου και της αγάπης τους γι’ αυτό που κάνουν.

Κάτι που έχει τη δική του, ξεχωριστή σημασία είναι το γεγονός πως στην παρουσίαση, εκτός από τον κόσμο και τους δημοσιογράφους που είχαν προσκληθεί, παραβρέθηκαν πολλοί συνάδελφοι των παιδιών, μουσικοί, δημιουργοί και τραγουδιστές - νομίζω περισσότεροι απ’ όσους έχω δει ποτέ σε αντίστοιχες εκδηλώσεις. Μελίνα Κανά, Ελένη Ροδά, Χρήστος Παπαδόπουλος, Λίτσα Γιαγκούση, Νίκος Αναγνωστάκης, Βίκυ Γεροθόδωρου, Γιώργος Γκώνιας, Σαββέρια Μαργιολά, Μάγδα Βαρούχα, Απόστολος Μόσιος, Αλέξανδρος Εμμανουηλίδης, Βασίλης Προδρόμου, Χρήστος Νινιός, Παντελής Κυραμαργιός, Γιώργος Καραδήμος, Νίκος Ζουρνής, Κέλλυ Βουδούρη και άλλοι, με την επιφύλαξη, πάντα, να μην πρόσεξα κάποιους, έδωσαν το «παρών» στη βραδιά.

Καλοτάξιδο!

Video

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!