Πάντα πρωτοπόρος Σταμάτης Κραουνάκης

(VIDEO & PHOTOS) Ο Σταμάτης Κραουνάκης πρωτοτύπησε και πάλι, ανοίγοντας για πρώτη φορά τη Λαχαναγορά του Ρέντη στη μουσική!
Πάντα πρωτοπόρος Σταμάτης Κραουνάκης Φωτογραφίες: Κίκα Α. Ρόκα
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
«Εκ της αντιθέσεως πηγάζει η αρμονία» δηλώνει ο Σταμάτης Κραουνάκης, που πάντα πρωτοπόρος, εκτός από δημιουργικότατος, θέλησε να παρουσιάσει την τέχνη του, το τραγούδι, σ’ ένα χώρο «ανθρώπινου κόπου». Έτσι, συνέλαβε την ιδέα να πραγματοποιήσει μια τελευταία, αποχαιρετιστήρια βραδιά της παράστασης «Όλοι Ένα, Φίλα με» στην Κεντρική Λαχαναγορά του Ρέντη, που μ’ αυτό τον τρόπο άνοιξε για πρώτη φορά στη μουσική, δημιουργώντας -ίσως- «προηγούμενο» στη δημιουργία μιας νέας εστίας μουσικής στην Αθήνα.

Το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου, λοιπόν, ο κόσμος κατέκλυσε το χώρο, το πείραμα πέτυχε -όπως πάντα- και όλοι απολαύσαμε μια εξαιρετική κραουνακική βραδιά, με τον ίδιο στο πιάνο και βέβαια το μικρόφωνο, την υπέροχη ομάδα ταλαντούχων νέων που τον πλαισιώνουν σε τραγούδια, χορό, πρόζα και άλλα και τρεις πολύ καλούς μουσικούς στο μουσικό «χαλί».

Ο Σταμάτης Κραουνάκης, πληθωρικός κι επικοινωνιακός, παρουσίασε τα τραγούδια του προγράμματος -επί το πλείστον δικές του δημιουργίες- με τον χαρακτηριστικό του τρόπο, που δε γίνεται να μη σε αγγίξει, συνδιαλλάχτηκε με το κοινό, άλλοτε δημιούργησε προβληματισμό κι άλλοτε προκάλεσε γέλιο.

Από τις πιο ξεχωριστές στιγμές της βραδιάς για μένα, η ανατριχιαστική ερμηνεία του Κώστα Μπουγιώτη στο «Σίδερο με ατμό», ο εξαιρετικός Χάρης Φλέουρας, ως μεθυσμένος που μονολογεί στο «Ο εν Κανά γάμος» του Ντάριο Φο και φυσικά η επιλογή του Σταμάτη Κραουνάκη για το φινάλε, που ήταν το «Κραταιά Ως Θάνατος Αγάπη», απόσπασμα από το «Άσμα Ασμάτων» του Σολομώντος σε μελοποίηση Μάνου Χατζιδάκι. Άξια συγχαρητηρίων όλα τα παιδιά, βέβαια, που παίζουν, χορεύουν και τραγουδούν ταυτόχρονα, κάτι που απαιτεί ξεχωριστό ταλέντο και ικανότητα.

Μεταξύ του κοινού που παρακολούθησε τη συναυλία διέκρινα τον Γιώργο Κιμούλη, το στιχουργό Δημήτρη Λέντζο και τον Χρήστο Παπαδόπουλο, συνθέτη του «Φίλα με» (στίχοι: Κώστας Μπαλαχούτης), που με τη μεγάλη επιτυχία που σημείωσε με τη φωνή του Σταμάτη Κραουνάκη, έδωσε και τον τίτλο της παράστασης.

Τον Σταμάτη Κραουνάκη επί σκηνής πλαισίωσαν οι: Χρήστος Γεροντίδης, Σάκης Καραθανάσης, Κώστας Μπουγιώτης, Γιώργος Στιβανάκης & Χάρης Φλέουρας.

Έπαιξαν:

Βασίλης Ντρουμπόγιαννης: πιάνο
Βάιος Πράπας: μπουζούκι και κιθάρες
Γιώργος Ταμιωλάκης: τσέλο

Ήχος: Δημήτρης Μουρλάς & Δημήτρης Σωτηρόπουλος
Φώτα: Κώστας Μπλουγουράς

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!