Παναγιώτης Στεργίου στις «Χίλιες και δύο νύχτες» (ΗΜΑΣΤΑΝ ΕΚΕΙ!)

(VIDEO) Μια μαγική βραδιά είχαν την τύχη να ζήσουν οι φίλοι του μπουζουκιού και της λαϊκής μουσικής χτες το βράδυ στις
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
«Χίλιες και δύο νύχτες» στου Ψυρρή.

Στα πλαίσια του αφιερώματος στους σύγχρονους δεξιοτέχνες του μπουζουκιού, που οργανώνει ο Πάρης Μήτσου
, ο Παναγιώτης Στεργίου ταξίδεψε το κοινό με τα ταξίμια και τις μελωδίες του. Από τους σπουδαίους δεξιοτέχνες του μπουζουκιού ο Στεργίου έχει αφήσει το στίγμα του στη λαϊκή μουσική μετρώντας συνεργασίες με τα μεγαλύτερα ονόματα του τραγουδιού και συμμετοχή σε αμέτρητες ηχογραφήσεις.

 

Τα τραγούδια της βραδιάς ερμήνευσαν η Μαρία Σπυροπούλου, ο Γιώργος Γιαννιώτης, ο Θωμάς Στεργίου και ο Δημήτρης Ρέππας. Η μεγάλη έκπληξη ήταν η συμμετοχή της κυρίας Πίτσας Παπαδοπούλου που ερμήνευσε μερικές κλασικές επιτυχίες της, ορισμένες εκ των οποιων φερουν τη συνθετική σφραγίδα του Στεργίου: «Θα κάνω ότι μου αρέσει», «Μη με κοιτάς», «Δυο φορές» σε στίχους Ανδρέα Σπυρόπουλου, «Τσιγαρόχαρτο» σε στίχους Γιώργου Λεκάκη κ.ά.


Έκπληξη ήταν επίσης και η συμμετοχή
2 ακόμα σπουδαίων δεξιοτεχνών του μπουζουκιού του μοναδικού Νίκου Τατασόπουλου και του Βαγγέλη Τρίγκα. Πολλοί ήταν και οι συνάδελφοι του Παναγιώτη Στεργίου που τον τίμησαν με την παρουσία του όπως ο Δημήτρης Χιονάς, ο Γιώργος Δράμαλης, ο Παναγιώτης Τερζίδης, ο Μανώλης Μεθυμάκης, ο δάσκαλος του μπουζουκιού Θέμης Παπαβασιλείου, ο Ηλίας Κλωναρίδης που ερμήνευσε και 2 τραγούδια και πολλοί άλλοι.


Με την ευκαιρία να σημειώσω μερικά ακόμη τραγούδια που έχει υπογράψει ο Στεργίου ως συνθέτης: « Του βοριά ο γιος» σε στίχους Γιώργου Λεκάκη, «Ο έρωτας με έρωτα περνάει» σε στίχους Φώντα Θεοδώρου, «Μπρος γκρεμός και πίσω εσύ» σε στίχους Σμαρούλας Μαραγκουδάκη κ.ά.


Τα αφιερώματα στους δεξιοτέχνες του μπουζουκιού συνεχίζονται με τον Στέλιο Βαμβακάρη την Τετάρτη 24-5-12
και θα ακολουθήσουν οι Νίκος Κατσίκης, Γιώργος Αλτής, Νίκος Τατασόπουλος κ.α.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!