Ορφέας Περίδης, Λιζέτα Καλημέρη LIVE στη Σφίγγα

(ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ VIDEO & PHOTOS) Ένα αίσθημα απελευθέρωσης.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
«…Να δεις τον κόσμο σ’ ένα κόκκο άμμου και τον παράδεισο σε ένα αγριολούλουδο…»

Αυτός ο στίχος του William Blake μου ήρθε στο νου, καθώς παρακολουθούσα τον Ορφέα και τη Λιζέτα να τραγουδούν την Παρασκευή το βράδυ στη σκηνή της Σφίγγας.

Η ομορφιά της απλότητας ξετυλίχτηκε επί σκηνής με εσωτερικές ερμηνείες που συνομίλησαν με τον πιο ευγενικό μας εαυτό.

Τραγούδια καινούργια και παλιότερα αγαπημένα, που πλέον τα περιέχουμε, φτιαγμένα με υλικά που μοιάζουν ταπεινά αλλά συνδυασμένα δημιουργούν έργα ατόφιας συγκίνησης.

Ο Ορφέας Περίδης μας είχε λείψει τα τελευταία δύο χρόνια, καθώς οι εμφανίσεις του ήταν λίγες εξαιτίας της δισκογραφικής του δραστηριότητας. Τον ξαναβρήκαμε συντροφιά με τη Λιζέτα Καλημέρη σε ένα live, που θα είναι σημείο αναφοράς για τις Παρασκευές του Φεβρουαρίου, για όσους θελήσουν να ξανανιώσουν το απελευθερωτικό αίσθημα που δημιουργεί ο αγαπημένος τραγουδοποιός στο κοινό με τις ζωντανές του εμφανίσεις.

Αίσθημα απελευθέρωσης από τα δεσμά της καθημερινής επανάληψης ,που μας εμποδίζει να ιεραρχήσουμε με σωστή σειρά αυτά που πραγματικά έχουν σημασία.

Το πρόγραμμα χωρίζεται σε τρία μέρη. Στο πρώτο δεσπόζουσα θέση έχουν τα νέα τραγούδια του Ορφέα από τον δίσκο του Paradise ο οποίος θα επανακυκλοφορήσει σύντομα με τίτλο Paradise plus και δύο επιπλέον τραγούδια.

Έπειτα παρουσιάζονται τα τραγούδια του επερχόμενου δίσκου της Λιζέτας Καλημέρη σε μουσική του Ορφέα και στίχους του Γιώργου Σιδερή ο οποίος θα ονομάζεται «Εν Φλύα».

Και οι δύο δίσκοι θα κυκλοφορήσουν από το Ogdoo Music Group.

Τα νέα τραγούδια αγκαλιάστηκαν από τους θεατές που υποδέχτηκαν κατόπιν με θέρμη το δεύτερο ακουστικό μέρος όπου ο Ορφέας μόνο με την κιθάρα του είπε, συντροφιά με τη Λιζέτα, τα γνωστά του τραγούδια που έχουν εγγραφεί στη συνείδηση του κοινού.

Η μνήμη των τραγουδιών, μας μετέφερε αυτόματα στις προσωπικές στιγμές που ζήσαμε ακούγοντάς τα.

Γιατί αυτά τα τραγούδια στην ουσία γράφτηκαν για να ζωντανέψουν τις ιστορίες που δεν βρίσκαμε τα κατάλληλα λόγια για να αφηγηθούμε.

Από τις αξέχαστες στιγμές η λιτή ερμηνεία του Ορφέα στο σπαρακτικό «Για πού το ‘βαλες καρδιά μου» με τη συνοδεία της φλογέρας που έπαιζε ο ίδιος και το εξαιρετικό «Ο μικρός μου αδερφός».

Όσο περνούσε η ώρα οι ρυθμοί ανέβαιναν με τη Λιζέτα Καλημέρη στο τρίτο μέρος του προγράμματος να ερμηνεύει με τον χαρακτηριστικό λυρικό της τρόπο αγαπημένα της τραγούδια που εν χορώ τραγουδήσαμε όλοι.

Οι δύο καλλιτέχνες αλληλοσυμπληρώνονται αρμονικά επάνω στη σκηνή και με τη συνοδεία ταλαντούχων μουσικών δημιούργησαν ένα τρίωρο πρόγραμμα που κλιμακώθηκε ιδανικά, με την συγκίνηση να διαδέχεται η διάθεση να παρασυρθούμε από το ρυθμό.

Στο τέλος κανείς μας δεν ήθελε να σηκωθεί από τη θέση του και με παρατεταμένο χειροκρότημα καλέσαμε τον Ορφέα και τη Λιζέτα να επιστρέψουν για να μας χαρίσουν ένα τραγούδι για το δρόμο. Το εξαιρετικό «Αυτός που πάει τη ζωή» μας συνόδευσε σε όλη τη διαδρομή για το σπίτι.

Ο Ορφέας και η Λιζέτα θα βρίσκονται στη Σφίγγα για τρεις ακόμη Παρασκευές του Φεβρουαρίου (9,16 και 23 του μήνα).

Ακούγεται τετριμμένο, αλλά ειλικρινά μην τους χάσετε!

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!