Ο Ζαχαρίας Καρούνης στο Φεστιβάλ Αθηνών

(PHOTOS) Σε ένα από τα ωραιότερα σημεία του πολυχώρου της οδού Πειραιώς 260 στον Ταύρο πραγματοποιήθηκε στις 15 Ιουλίου η συναυλία του Ζαχαρία Καρούνη
Ο Ζαχαρίας Καρούνης στο Φεστιβάλ Αθηνών Φωτογραφία: Μάρω Χρυσανθοπούλου
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
18/07/2015

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Καλή Βανδώρου
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
Καμία εκδήλωση
που έγινε στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου. Πιο συγκεκριμένα, στον κήπο του κτιρίου Δ' ο Ζαχαρίας μαζί με τους μουσικούς του (Αλέξανδρος Αρκαδόπουλος – κλαρίνο, καβάλι & φλάουτο, Αλέξανδρος Καψοκαβάδης – λάφτα, λαούτο & κιθάρες, Ανδρέας Παππάς – κρουστά, Γιώργος Παπαχριστούδης – πιάνο, Γιάννης Βενιζέλος – κλασική κιθάρα και Θοδωρής Κουέλης - μπάσο), αλλά και τους Masif Band, παρουσίασαν ένα πρόγραμμα με την επιμέλεια της Λίνας Νικολακοπούλου, στο οποίο ακούστηκαν τραγούδια που ταιριάζουν απόλυτα στο ύφος και τη φωνή του Ζαχαρία.

Ο ήρεμος και δροσερός κήπος γέμισε με κόσμο που θαυμάζει και παρακολουθεί τον Καρούνη όλα αυτά τα χρόνια, δημιουργώντας ένα κλίμα ευφορίας, χαράς και ταυτόχρονα έκπληξης, αφού κάποια από τα τραγούδια ανήκαν στα λεγόμενα «μη αναμενόμενα». Πέρα από τα παραδοσιακά και εκείνα της δικής του δισκογραφίας κυρίως από τον δίσκο «Τα υλικά των μυστικών», ακούστηκαν κομμάτια όπως τα «Πεχλιβάνης», «Με τα μάτια κλειστά» και «Φάτα μοργκάνα», εκπλήσσοντας ευχάριστα όλους αυτούς που βρέθηκαν εκεί.

Πολύ όμορφη στιγμή ήταν όταν στη σκηνή βρέθηκε η Ηρώ Σαΐα, φίλη και πολλές φορές συνεργάτιδα του Ζαχαρία, μαζί με την οποία ερμήνευσαν δύο υπέροχα τραγούδια, τα «Στο σου μι τζου» και «Η χοντρομπαλού». Λίγο αργότερα, παρέα με τους Masif Band καταχειροκροτήθηκαν σε όλα τους τα τραγούδια και ιδιαιτέρως στο «Ήτανε μια φορά».

Παρών ήταν και ο συνθέτης Σπύρος Παρασκευάκος για να συνοδέψει τον Ζαχαρία σε δύο ολοκαίνουρια τραγούδια από την επερχόμενη δισκογραφική δουλειά του ερμηνευτή. Φυσικά, δε θα μπορούσε να λείπει η Λίνα Νικολακοπούλου από τη βραδιά, αφού αφενός -όπως προαναφέρθηκε- είχε την επιμέλεια του προγράμματος αυτής της συναυλίας και αφετέρου, είναι μία από τους στιχουργούς που συμμετείχαν στα «Υλικά των μυστικών».

Κάπως έτσι έγιναν τα πράγματα στη βραδιά του Ζαχαρία. Του Ζαχαρία που, μετά από αυτή τη συναυλία, είναι εύκολο να πει κάποιος πως δεν έχει όρια στο ύφος των τραγουδιών που ερμηνεύει. Κοινώς, μπορεί να πει τα πάντα, με την ίδια άνεση και παιδεία. Ο Καρούνης είναι ένας καλλιτέχνης με ευρύ ερμηνευτικό φάσμα, ο οποίος, συνεχίζοντας τις ήδη ιδιαίτερες συνεργασίες του, σίγουρα θα αφήσει πίσω του μια σημαντική παρακαταθήκη στο ελληνικό τραγούδι.

Φωτογραφίες: Μάρω Χρυσανθοπούλου

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!