Ο υπέροχος, οι υπέροχοι & οι υπέρ... ήχοι!

(VIDEO & PHOTOS) Η Χίος τίμησε τον Χρήστο Νικολόπουλο, απολαμβάνοντας τα τραγούδια του με τις φωνές της Μελίνας Ασλανίδου, του Βασίλη Λέκκα & της Γιώτας Νέγκα.
Ο υπέροχος, οι υπέροχοι & οι υπέρ... ήχοι! Φωτογραφίες: Κίκα Α. Ρόκα
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Το Διεθνές Κέντρο Παιδείας και Πολιτισμού «Ιωνία» της Χίου, με πρόεδρο της διοικούσας επιτροπής τον κ. Χρίστο Στεργ. Μπελλέ, πραγματοποίησε μια μεγάλη συναυλία - αφιέρωμα στον Χρήστο Νικολόπουλο, την Παρασκευή 11 Αυγούστου, στο Δημοτικό Στάδιο Χίου. Ο κ. Μπελλές στην εισαγωγική ομιλία του εξήγησε τους λόγους για τους οποίους επέλεξαν να τιμήσουν τον Χρήστο Νικολόπουλο. Ακολούθησε χαιρετισμός του συγγραφέα και διευθυντή του ogdoo.gr, Κώστα Μπαλαχούτη, ο οποίος αποτέλεσε και την αφορμή του σμιξίματος της Ιωνίας με τον πηγαίο μουσικοσυνθέτη.

Έτσι, στο κατάμεστο γήπεδο που κατακλύστηκε από νωρίς, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση και με την πολυμελή ορχήστρα του Χρήστου Νικολόπουλου, τα τραγούδια του ερμήνευσαν (αλφαβητικά) οι υπέροχοι: Μελίνα Ασλανίδου, Βασίλης Λέκκας, Γιώτα Νέγκα και ο ίδιος ο Χρήστος Νικολόπουλος, ξεσηκώνοντας το κοινό, που δε σταμάτησε να τραγουδά μαζί τους, αλλά και να χορεύει, σε μια πραγματική πανδαισία μελωδιών, λόγου και φωνών.

Αν και η βραδιά, όπως αναφέραμε ήδη, ήταν αφιερωμένη στο Χρήστο Νικολόπουλο και το έργο του, εκείνος δεν παρέλειψε να ζητήσει από τις Γιώτα Νέγκα και Μελίνα Ασλανίδου να ερμηνεύσουν κι από μια από τις προσωπικές τους επιτυχίες. Έτσι, ανάμεσα στα δεκάδες διαχρονικά κομμάτια που φέρουν την υπογραφή του - ένα ολόκληρο, τρίωρο πρόγραμμα μόνο με τραγούδια επιτυχίες του - ακούσαμε το «Δίκιο μου» των Θέμη Καραμουρατίδη & Οδυσσέα Ιωάννου και το «Λάθος» των Αντώνη Βαρδή & Βίκυς Γεροθόδωρου αντίστοιχα. Ακούστηκαν επίσης και κάποια τραγούδια εκτός προγράμματος, όπως το «Την Παρασκευή το βράδυ» (Χρ. Νικολόπουλος - Πυθαγόρας), όταν ο Χρήστος Νικολόπουλος διαπίστωσε την απήχηση που είχαν στο κοινό οι ερμηνείες του Βασίλη Λέκκα. Αξίζει, επίσης, να σημειωθεί πως η χορωδία Λιβαδίων «Γεώργιος Βούρος», υπό τη διεύθυνση του Στ. Παντελογιάννη, συνόδευσε τη Μελίνα Ασλανίδου σε κάποια τραγούδια.

Εκτός από το Χρήστο Νικολόπουλο έπαιξαν: Νίκος Στρατηγός πιάνο & μουσική επιμέλεια, Χρήστος Μπέκας μπουζούκι, Τάσος Καντάς ακορντεόν, Νίκος Ρούλος μπάσο, Χρήστος Μιχάλης κιθάρα, Λάκης Χατζηδημητρίου ντραμς. Τη συναυλία παρακολούθησε, μεταξύ άλλων, και ο γνωστός Χιώτης σκηνοθέτης, σεναριογράφος, ηθοποιός και παραγωγός, Δήμος Αβδελιώδης.

*Ο τίτλος του κειμένου είναι δανεισμένος από σχόλιο μιας εξίσου υπέροχης φίλης και θεωρώ πως περιγράφει επακριβώς τη συναυλία.

Video

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!