Ο χρόνος άλλαξε με Mario Biondi και χορό στη βροχή!

(PHOTOS) Το 2019 μπήκε με πολλά εντυπωσιακά πυροτεχνήματα κι ένα ποτήρι κρασί στο χέρι.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
02/01/2019

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Γιάννης Αλεξίου
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ήταν μια έκπληξη η αναγγελία της συναυλίας του Mario Biondi λίγο πριν την υποδοχή του νέου έτους στο Ίδρυμα Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος στην κεντρική αίθουσα, καθώς ο Σικελός τραγουδιστής ξέρει να φτιάχνει ατμόσφαιρα. Πράγματι, παρά την καταρρακτώδη βροχή, ο κόσμος έσπευσε να τον δει, σε μια ελεύθερη συναυλία με σειρά προτεραιότητας στη συμμετοχή και όλες οι θέσεις γέμισαν.

Προσωπικά με έβγαλε από τον πονοκέφαλο των ημερών να βρω ένα χώρο και να κλείσω κάπου ένα τραπέζι να δειπνήσω με τη γυναίκα μου, κάτι που πάντα βαριέμαι μέσα στο τρέξιμο των τελευταίων υποχρεώσεων του έτους και με αποτέλεσμα άγνωστο ως προς την ποιότητα. Ως γνωστό οι γυναίκες πάντα θέλουν κάτι διαφορετικό από την προηγούμενη φορά κι έτσι το σίγουρο μέρος που πέρασες καλά ανήκει στο παρελθόν.

Ο Mario Biondi μας βρήκε σύμφωνους σαν επιλογή και σαν αποτέλεσμα, αλλά έδινε κι ένα μυστήριο στο μετά, το διάστημα δηλαδή μέχρι την αλλαγή του έτους, ως προς το τι θα προκύψει εκεί που θα πάμε.

Είχαμε κι ένα άλλο λόγο, πολύ σοβαρό, να πάμε, καθώς τον Mario Biondi μας τον έμαθε ο άδικα και πρόωρα χαμένος αδερφός της γυναίκας μου, Τάκης, ψαγμένος μουσικά, που η τελευταία του επιθυμία στο νοσοκομείο πριν μερικά χρόνια ήταν να ακούσει το συγκεκριμένο άλμπουμ «Handful Of Soul» του Mario Biondi and The High Five Quintet που κυκλοφόρησε το 2006, το οποίο και του πήρα τότε δώρο από το Record House.

Ο φινετσάτος Ιταλός εμφανίστηκε στη σκηνή στις 10.20 με την επταμελή του ορχήστρα που τα πνευστά και τα κρουστά της συνέβαλαν στην εορταστική ατμόσφαιρα και με τη λευκή «μαύρη» φωνή του είχε επιλέξει ένα πρόγραμμα στο ύφος της ημέρας και του χώρου. Μετά το πρώτο μισάωρο οι τόνοι ανέβηκαν με ορισμένες διασκευές του, όπως στο «Smooth Operator» της Sade και το «Just The Way We Are» του Barry White.

Για 65 λεπτά ο Mario Biondi μοιράστηκε την εμπειρία του με το κοινό που ήθελε να κάνει κάτι διαφορετικό εν αναμονή του νέου έτους. Στη σκηνή της Αίθουσας «Σταύρος Νιάρχος» ήταν ένα πιάνο με ουρά, τρομπέτα, τενόρο σαξόφωνο, κρουστά, κιθάρα, τύμπανα και μπάσο και ο Mario Biondi που τραγουδούσε και χόρευε με στυλ.
Mario Biondi ph. N. Karanikolas free
Η βροχή είχε δυναμώσει έξω, οι ομπρέλες είχαν ανοίξει, αλλά ποιος νοιαζόταν εκείνη τη στιγμή, ήταν κάτι σαν παιχνίδι. Ο κόσμος ήταν πολύς και η αντίστροφη μέτρηση είχε αρχίσει. Το 2019 μπήκε με πολλά εντυπωσιακά πυροτεχνήματα κι ένα ποτήρι κρασί στο χέρι. Την ίδια στιγμή είχε πάρει θέση στα decks ο Huey Morgan, ο ηγέτης των Fun Lovin Criminals και το Let’s Dance του David Bowie άνοιξε το χορό στη βροχή! Η «μαύρη» μουσική στο πιάτο, αλλά και άλλες επιτυχίες από τα 80ς έδωσαν ρυθμό μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Την ίδια στιγμή που ξεκίνησε το πρόγραμμά του, σε ένα άλλο σημείο του πάρκου η πρώην τηλεοπτική και γλυκύτατη παρουσιάστρια Άννα Μπουσδούκου που τώρα είναι εκεί στο Ίδρυμα Πολιτισμού, έδωσε το μαρς στους τρελαμένους αθλητές για τον πρώτο αγώνα της χρονιάς, το καθιερωμένο πλέον SNF RUN: 2019 First Run. Μέσα στο κρύο, τον αέρα που αναποδογύριζε τις ομπρέλες κάποιοι αθλητές με σορτσάκια και φανελάκια να διανύουν 4 χιλιόμετρα και να τερματίζουν στο χώρο που κόντρα στον καιρό το διασκέδαζε.
Run photo Pelagia Karanikola free
Τα παπούτσια μου όμως είχαν μπάσει πολύ νερό πια και η συνέχεια ήταν κάπου εκεί κοντά, στο σπίτι…

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!